Kompromisets kunst

kompromisets kunst

Jeg er ikke ret god til at gå på kompromis. Jeg tænker ofte – med masser af selvironi – på Queens sang I want it all, med omkvædet I want it all, and I want it now. Man kan jo ikke få det hele, og da slet ikke lige her og nu. Det ved jeg, og jeg øver mig på seksoghalvtredsindstyvende år på kompromisets kunst.

I forbindelse med vores forsøg på at finde et sted at bo, er jeg i skarp kompromistræning. For vi kan ikke få alt det vi ønsker os. I hvert fald ikke for penge vi kan betale.

olga

Vi er er blevet enige om at der er to ting vi ikke vil gå på kompromis med. De handler begge om beliggenhed. Vores hus skal ligge et sted helt uden trafikstøj. Ikke engang en svag susen vil vi kunne høre. Den næste ting er at det skal ligge, så vi inden for en halv times tid kan nå de fleste af de mennesker vi omgås. Blot af få de to ønsker opfyldt er svært.

kompromisets kunst

Men vi har faktisk fundet sådan et sted. Det ligger langt fra store veje, i en charmerende lille landsby, en god halv times kørsel fra København.

erantisbuket

Når jeg ser tilbage på den husønskeliste jeg skrev i sidste uge, kan jeg se at stedet opfylder alle ønsker på nær ét. Der er ikke en stor, gammel have. Der er faktisk kun en meget lille have. Men man kan ikke få det hele. Og huset ligger på en stor grund, så med tiden kan haven udvides.

nøglehulsvaser

Der er en masse komplikationer i forbindelse med en eventuel handel. Men nu forsøger vi at få det til at lykkes. Måske lykkes det slet ikke.

Men hvis det lykkes, vil vi elske det sted. Også selv om den store, gamle have mangler, og selv om der er en masse der skal laves om, både i og uden for huset. For vi trænger sådan til at falde til ro. Til at finde hjem og slå os ned.

vintergækker

Billederne er fra vores have på Norske Allé i Holte.

24 meninger om “Kompromisets kunst”

 1. Hvis handlen går igennem er jeg sikker på, at I nok med tiden skal få gjort stedet til lige præcis jeres drømmested. Noget kan ændres, og andet kan man med tiden komme til at holde af, som det er 🙂

  1. Åh, det er jeg glad for at du siger, Lisbeth! Det er ikke et kompromis der huer mig, men man kan jo, som du skriver, arbejde med haven. Beliggenheden kan man ikke lave om på, og den lokker virkelig!
   Tusind tak!
   Kh Nana

 2. Hold da op,det var hurtigt I fandt et hus som opfylder det fleste af jeres krav! Jeg er imponeret, for når jeg kikker på boligannoncer, er der godt nok ikke meget jeg bliver begejstret for.
  Det lyder vildt spændende med jeres fund og jeg er meget enig med Lisbeth om at gøre en have nogenlunde gammel med de rette planter 🙂
  Jeg krydser fingre.

  1. Vi har faktisk haft kik på huset før, men stedet er lidt specielt, så det er ikke helt ligetil at købe det; der er forskellige ting der skal falde på plads før en handel kan godkendes. Derfor opgav vi i første omgang. Men, som du også siger, det er svært at finde noget, så nu forsøger vi med dette sted som grundlæggende tiltaler os.
   Jeg er glad for at du siger det samme om haven som Lisbeth! Hvis vi ender deroppe, vil jeg nok efterfølgende bede jer begge om gode planteråd 🙂
   Tak for krydsede fingre!

 3. Hvor er det fantastisk I har fundet et sted med mange af jeres ønsker. Måske er det okay med en mindre have så I får tid til alt det andet I gerne vil. Jeg krydser alt hvad krydses kan, for at I får handlen igennem.
  Smukke smukke billeder kære Nana

  Knus Lone

  1. Ja, og en lille have, kan jo sagtens være en skøn have 🙂
   Tak for alle krydsninger, søde Lone!
   Og tak for at rose mine gamle billeder!
   Knus fra Nana

 4. Ih hvor spændende! Jeg tænker, det løser sig på den bedste måde. Jeg forstår så sandelig jeres krav om at det skal være langt fra trafikstøj. Vi fik sådan en omgang trafikstøj med medfølgende motortrafikvej ‘foræret’ for 16 år siden – det har jeg aldrig vænnet mig til – det gør mig faktisk lidt trist. Nu er de begyndt at true med en motorvej også – enten en kilometer vest for os eller lige midt gennem gården. Jeg håber på det sidste…Det første tør jeg slet ikke tænke på.

  1. Åh, jeg kan godt huske at du har nævnt “jeres” motortrafikvej. Det er mit indtryk at mange mennesker ikke er synderligt generet af trafikstøj, men jeg har det som du: Jeg kan ikke vænne mig til den. Men det er faktisk rigtigt svært at finde steder hvor der ikke er en større vej i nærheden. Det er et lille land vi bor i …
   Kh Nana

   1. Det er absolut også en kæphest for mig. Mange siger og sagde, at det ikke var slemt, eller at det vænner man sig til. Det gør jeg ikke – så jeg kan sagtens følge dig.

 5. Uhhhhh livet er et stort kompromis. Godt det ikke er mig der er på boligjagt. Jeg ville elske alt bare det var lidt vind og skævt. Men tror desvære også jeg er sådan en der kan elske alt. Så det med sangen kender jeg alt for godt.
  Håber virkelig i finder det rette. Det tager tid men skal nok komme.

  God søndag
  Knus

  Charlotte

  1. Uh-ja, i disse dage er det næsten lidt for spændende … Jeg håber at jeg snart kan fortælle godt nyt om vores næste hjem 🙂
   Dejligt at høre fra dig, Birgitte!
   Knus fra Nana

 6. Vores første landejendom var jeg så forblændet af at jeg glemte der var stor landevej og ikke så langt væk fra motorvejen, jeg kunne slet ikke have støjen til sidst og vidste at det skulle jeg aldrig igen.
  Så vi fandt en perle op af skoven dog med en lille vej uden støj og uden naboer, det var i skrækkelig tilstand men siden 2011 er den totalrenoveret klassisk hvid med dannebrogvinduer, højt til loftet og stuk, en lille trelænget ejendom hvor der ikke er store bygninger, dvs let at holde(så let som det kan blive).
  Jeg elsker roen og lyden af syngende frøer om aftenen om sommeren fra den store sø på nabomarken, fuglelivet og vores heste, hund og høns, vi har masser af jord til og skovudsigt til de fleste sider i forlængelse af markerne.
  Beliggenheden kan man aldrig lave om på, men en have og rum man kan hurtigt skabe.
  Vi har en stor gammel have, med en del store bøgetræer, og frugttræer, den trænger også til en hånd, og vi er ved at være nået dertil nu.
  Køkkenhaven er der også med fint Kastanjehegn omkring, På vores lille gårdsplads som de tre længer danner ramme om, startede jeg i sin tid med at plante store roser, så de pynter fint foran jernhegnet og den store smedejernslåge.
  Vi byggede i sin tid en træstald og malede den teakfarvet, og nu skal der plantes store engelske roser op af hver stolpe, det æstetiske er meget vigtigt for mig nemlig
  Jeg glæder mig til at følge med i hvor i ender henne og fremtids projekter

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.