København. En tur tilbage i tiden.

I går var jeg i København. Jeg var ude at spise med tre veninder, og det var godt. Vi talte om alvorlige ting, og morede os over fjollede ting, præcis som det ofte er når gode veninder er sammen. Da jeg skulle hjem, gik jeg alene gennem byen mod stationen, og jeg blev overvældet af minder om København.

københavn.nyhavn

Da jeg var barn, tog min moster mig med på juleudstilling i København. Jeg husker især Illums julepyntede vinduer og fantastiske juletræ der strakte sig op gennem alle etager. Vi afsluttede altid turen med et besøg i Jordbærkælderen.

Som ung stod jeg fredag efter fredag i kø foran Diskotek Annabels i Lille Kongensgade.

nyhavn.aften

Da jeg flyttede sammen med min eks-mand, boede vi i Klerkegade. Her fik jeg min første hund som jeg luftede i Kongens Have, i Østre Anlæg og på Kastellet. Dengang måtte hunde løbe uden snor på den øvre vold omkring kastelsgraven.

nyhavn

Mange år senere fik jeg arbejde på Københavns VUC i Vognmagergade, og jeg blev igen en del af byen, og den en del af mig. De tre veninder jeg var ude at spise med i går, lærte jeg at kende på KVUC. Dem kender jeg heldigvis stadig, men jeg har ikke længere min daglige gang i byen.

nyhavn.københavn

Det blev en følelsesladet tur op igennem Nyhavn og Gothersgade fordi jeg kom til at gå og tænke på alt det forgangne. Og jeg kom til at tænke på hvordan livet udvikler sig anderledes end man havde tænkt. Og det gør ikke noget.

Gem

9 meninger om “København. En tur tilbage i tiden.”

 1. Jeg kan mærke en klump i både bryst og hals Nana. Ved ikke om det er alderen, juletiden eller bare livet. Men dit indlæg er ret følelses ladet.
  Smukke smukke billeder du sender os alle.

  Juleknus til dig
  Charlotte

  1. Tak, søde Charlotte! Det var altså også en mærkeligt følelsesladet gåtur jeg kom ud på, og jeg er glad for at det er lykkedes mig at formidle det videre til dig 🙂
   Juleknus tilbage til dig

  1. Du har ret, Lisbeth, Memory Lane bliver en længere og længere gade, og med alderen kommer man kommer oftere en tur ned ad den. Du har også ret i at turen er både vemodig og god. Du er en klog kvinde 🙂
   Kh Nana

 2. Sundt at se lidt tilbage ind imellem på alt det, som har formet og dannet os – og rammes af taknemmelighed over det, som blev – og dermed se, at det er godt. Skønne billeder, der ledsager dine tanker om for- og nutid.

  1. Ja, for det er jo netop det sådan en tur handler om: At se hvad man kommer af; det har du ret i, Aase.
   Jeg plejer at tage elendige billeder i mørke, men denne gang er jeg sluppet hæderligt fra det, og det skyldes nok de mange lys der præger København selv om det er mørk aften. Tak for de pæne ord om billederne!
   Charlotte (der har lagt kommentaren ovenfor) har fortalt at hun har problemer med at lægge sin webside ind som link når hun lægger en kommentar. Jeg kan se at du ikke linker, og vil spørge om min blog også afviser din blog som webadresse? Jeg forsøger nemlig at finde ud af hvad problemet er …
   God weekend til jer!

   1. Det vist rent dovenskab fra min side. Mine oplysninger kommer ikke automatisk op, så jeg skriver dem hver gang – og når jeg kommer til bloglinket gider jeg ikke……jeg tror slet ikke, jeg har prøvet ved din nye blog, men på din gamle blog havde jeg problemer og opgav. Men jeg giver det lige et forsøg nu!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.