Kirppu. Mine tips og tricks

tips
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er streg.jpg

Indlægget indeholder reklame

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er streg.jpg

Jeg har tidligere skrevet om hvor stor fornøjelse vi har haft af Kirppu loppesupermarked. Jeg troede at vi var ved at være i bund med ting vi gerne vil sælge, men der bliver ved med at dukke ting og sager op som søger nyt hjem, så jeg har genindført nogle Kirppukasser. De står i laden, og hver gang jeg finder noget vi ikke længere har brug for, ryger det i en Kirppukasse. Når der er så meget at jeg ikke orker at se på det længere, vil jeg igen leje et loppebord.

Nu er det ikke fordi jeg er loppemarkedsekspert. Slet ikke. Men jeg har efterhånden haft stand på Kirppu i en del uger i alt, og jeg har gjort mig et par erfaringer som jeg tænker er værd at dele.

kirppu
Min omsætning hos Kirppu i december og januar hvor jeg havde loppestand i et par uger. Kirppu får 15 % af omsætningen, og man skal betale for standleje (du kan se her hvad det koster at leje en stand), men det er altid endt med penge på bundlinjen for mig. Og så er det rart at vide at de ting der ellers bare står og fylder, kommer godt i vej.
Tid og sted

For det første har jeg lært at det ikke nødvendigvis er de samme ting der sælger i de forskellige afdelinger. Ting vi ikke kunne komme af med i Næstved, blev revet væk i Hillerød. Og omvendt var der ting der nemt blev afsat i Næstved som havde længere salgstid i Hillerød. Jeg har også lært (og det kunne man måske godt have regnet ud uden at prøve sig frem) at der er sæson for ting. Da jeg forsøgte at sælge julepynt i foråret (jeg troede at folk var forudseende), skete der ikke ret meget. Til gengæld røg julepynten som noget af det første da jeg havde en stand i december.

julepynt
Noget af den overflødige julepynt som nåede at finde nyt hjem i dagene op til julen 2018.
Standen

Jeg har desuden erfaret at der skal være lige præcis nok varer på standen. En overfyldt stand sælger ikke ligeså godt som en pænt fyldt stand. Omvendt er en halvtom stand ærgerlig at have stående. På bundlinjen står at man bør komme forbi sin stand ret ofte, rydde op og fylde nyt på hylderne. Det gør ikke noget, for det er faktisk vældig hyggeligt.

kirppu
Her er mit bord fyldt med fine ting, men de ligger ikke i bunke. De er nemme at overskue, og så sælger man – efter min erfaring – bedst.
Prisen

Hellere ramme den rigtige pris fra første færd end tænke “går den, så går den”. (Det er i øvrigt den samme erfaring jeg har gjort når det gælder hussalg). Der er mulighed for at sætte varerne ned i pris undervejs, og det har jeg altid gjort henimod slutningen af lejeperioden, men den rigtige pris fra start, giver flere penge i kassen.

kirppu
Noget af det eneste vi ikke fik afsat sidst vi havde Kirppustand, var disse kaffeglas som da ellers er super pæne. Jeg havde sat en for høj pris, så jeg var selv ude om det.
Tyverisikring

Sæt alarm på de ting du er øm om. Første gang brugte jeg ikke alarmer, og jeg havde lidt ondt i maven hver gang jeg kom og så til standen. Der blev aldrig stjålet noget, men det er bare rart at man ikke engang skal have bekymringen. Anden gang satte jeg alarm på små, relativt dyre ting og på det meste tøj. Alarmerne er meget billige og giver en dejlig fred i sjælen.

georg jensen julepynt
Julepynten fra Georg Jensen blev hurtigt solgt, men det var virkelig rart at jeg vidste at der var tyverisikring på de fine, små ting. Jeg kunne slappe helt af da jeg forlod dem for at tage hjem og vente på at de blev solgt.
Vær på forkant

Gå i gang med prismærkningen i god tid. De første varer ryger formentlig hurtigt, og så er det rarest at næste kasse med prismærkede varer er klar. Når først man har standen, går tiden hurtigt, og det er jo bare om at udnytte den.

Og med alle disse tips og tricks i baghovedet – og med et par fyldte Kirppukasser, er jeg jo sådan set ved at være klar til at leje en stand igen …

Få en email når jeg udgiver et indlæg

Indtast din e-mail adresse for at modtage besked om nye indlæg.

9 meninger om “Kirppu. Mine tips og tricks”

 1. Jeg er stor fan af Kirppu og kommer ind imellem i loppesupermarkedet i Hillerød. Hvor er det dog en god idé med alarmerne! Dem har jeg vist aldrig set.

  1. Kirppu er nemlig fin 🙂
   Ja, jeg var så glad for at kunne sætte tyverisikring på nogle af tingene. Det vil jeg helt sikkert gøre igen næste gang.

 2. Dejlig guide du har lavet her 🙂 Jeg har længe tænkt, at jeg skulle have en “reolmarked-kasse” i kælderen, ligesom du har, men jeg har endnu ikke fået gjort alvor af det – og det er jo for dumt, når nu jeg snildt kunne finde lidt godter, som jeg kan sælge ud af. Måske det skulle være mit mandagsprojekt 🙂

 3. Gode tips .Og dejligt at om .Har tit tænkt af det er svært at sætte prisen for sine brugte ting. Hvordan gør du ?

   1. Tak, Heidi, for din søde kommentar!
    Altså … det ærlige svar på hvordan jeg prissætter er at jeg sætter prisen lavt 🙂 En helt ubrugt ting, som måske endda er en mærkevare, går efter min erfaring typisk for 30-40 % af nyprisen. Brugt tøj sælger jeg vel for omkring 10 % af nyprisen. Ting som har en særlig patina og er som er helt specielle, kan man ofte få relativt meget for.
    Jeg gør mig umage med ikke at tænke “øv, nu har jeg givet 500 kr. for denne dims som jeg aldrig har brugt, og jeg kan kun få 200 kr. for den når jeg sælger den”. Jeg tænker i stedet: “Tænk engang, nu kommer jeg af med den dims der bare står og fylder, og jeg får endda 200 kr. for den” 🙂
    Mange hilsner fra Nana

  1. Find den pris du er tilfreds med og lad være at være ja.. ” for grådig “. hvis du er tilfreds,,,, hvad ville du selv give… Er ofte den rigtige pris, er min erfaring 🙂 Der kan jo være ting der reelt er ” noget værd “, men så ved du det tænker jeg, da det så ofte også vil være ting du selv har betalt en del for. Og lad være at ærge dig over , hvis en ting blev sat for billigt, hvis du bar selv er tilfreds, vil være mit råd 🙂

   1. Ja, jeg kender godt den der med at noget bliver revet væk, og man tænker at det var for billigt – men, som du siger, det nytter ikke noget. Det er bedre bare at være glad for at den blev solgt 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.