Kastanjehegn omkring køkkenhaven

Herhjemme har vi været syge og har ligget på hver vores sofa i dagevis. I dag har jeg det lidt bedre, og jeg vil bruge mine nyvundne kræfter på at vise vores kastanjehegn frem.

kastanjehegn.køkkenhave
Køkkenhaven set fra syd.

Jeg købte det i foråret, men af forskellige årsager er det først blevet sat op for ganske nylig. Det indrammer køkkenhaven. Det er blevet så fint, og fremfor alt hjælper det mig til at kunne sætte højbede, frugtbuske og kartoffelrækker nogenlunde lige. Jeg er nemlig helt umulig til at skabe en lige linje fordi min ene balancenerve ikke virker. Flere af de “rækker” jeg havde lavet inden hegnet kom op, har jeg måttet rette op på.

kastanjehegn
Indhegningen fotograferet fra det nordøstlige hjørne.

Jeg har masser af planer for både køkkenhave og hegn. På hegnet der danner skel mod resten af haven mod nord, skal vokse lathyrus, og langs vestsiden vil jeg så solsikker.

kastanjehegn.solsikker
Her tænker jeg at jeg kan få plads til 4 rækker solsikker – en hel solsikkeskov.

Mod øst har jeg sat to rækker blandede frugtbuske, og mod syd har jeg sat rabarber. Siden vil jeg plante andre blivende vækster. På stykket med åbent land i den sydlige ende af køkkenhaven skal være kartofler og græskar.

køkkenhave.kastanjehegn
Hele herligheden set fra nord. Hegnet er 80 m langt.

Jeg glæder mig til at blive helt rask igen. Så skal jeg videre med køkkenhaven. Jeg skal blandt andet så vinterærter. De ligger og venter i små, brune poser der ankom fra Camilla Plum lige inden jul.

Gem

Gem

18 meninger om “Kastanjehegn omkring køkkenhaven”

 1. Det er så dejligt at lægge planer for den kommende sæson i urtehaven 🙂 Træls, at I har været syge i ferien – jeg har også tilbragt rigtig meget tid liggende på sofaen den seneste lille uges tid. Jeg har det bedre, men helt godt er det ikke endnu. Når man har en kronisk sygdom i forvejen er sådan en omgang influenza hård, synes jeg. Rigtig god bedring!

  1. Åh, ja, jeg så godt at du også har været syg, og du har så meget ret: Det er (endnu) mindre sjovt at være “almindeligt” syg når man i forvejen altid er træt pga. en kronisk sygdom – måske er det også noget med alderen … ? Nu går det i hvert fald lidt bedre, og så bliver man helt taknemmelig 🙂

 2. Det ser stort og dejligt ud, det bliver så godt til sommer at have sin “legeplads” at boltre sig på . Masser af solsikker, lathyrus og andre smukke blomster/grønsager som vil give en overflødighed uden lige. God fornøjelse, jeg glæder mig til at se mere . Godt nytår og se nu at blive rask , kh Margit

 3. Hej Nana
  Godt du er ved at blive rask igen, jeg lå i julen for nogle år siden, det er bestemt ikke rart at være syg hverken med eller uden kronisk sygdom. Det er en stor omgang at få hul på jeres have, det er ikke lige noget, I får lavet i en håndevending, men det ser ud til, at du ved, hvad du vil med haven.
  Kh Lisbeth

  1. Hej Lisbeth.
   Tak! Ja, nu kan jeg da sidde op og bruge computeren; så har man det jo ret godt 🙂
   Du har ret i det du siger om vores haveprojekt. Det er nemlig lige præcis svært at få taget hul på. Vi har masser af ideer, men ikke så mange kræfter, og indimellem virker det overvældende at have al den jord som slet ikke er plantet til. Det gad jeg godt snakke med dig om! Lige nu er jeg glad for hegnet der i hvert fald afgrænser køkkenhaven som er den del af haven jeg har tænkt mig at bruge mest energi på i den kommende sæson.
   Kh Nana

 4. God bedring. Der er vist en del, der har været igennem den samme omgang som jer. Man behøver nu ikke at døje med balancenerven for at have problemer med de lige linjer, skulle jeg lige hilse og sige. Køkkenhaven og kastanjehegnet er et fint match.

 5. Det ser rigtig flot ud med kastanjehegnet, det er en kæmpe køkkenhave! Men helt sikkert smart at få det afgrænset, så virker det straks lidt mere overkommeligt med alt det jord, I har fået under neglene! Jeg håber, du snart kommer til kræfter igen, jeg har også haft maveuro, men har kun været ‘uarbejdsdygtig’ en enkelt dag. Tak for dine blogindlæg i år, jeg glæder mig til at følge med i 2017 også. Godt nytår!

  1. Ja, det er en stor køkkenhave jeg har fået anlagt dér 🙂 Nu må vi se hvor mange afgrøder der kommer ud af den …
   Godt at du er hurtigt oven på igen! – Det er bare sjovest at være rask!
   Tak fordi du gider følge min blog, Aase, og tak fordi jeg må følge med hos dig. (Jeg glæder mig allermest til at følge jeres drivhus :-))
   Godt nytår til dig og dine!

 6. Det pynter virkelig med kastaniehegnet, men hold da op et stort stykke køkkenhave, du kommer til at boltre dig på – kan godt forstå at du glæder dig. Rigtig god bedring og så må du i gang med vinterærterne.
  Og godt nytår, søde Nana

  1. Ja, jeg håber der kommer en masse grøntsager og blomster ud af det 🙂
   Tak skal du have, Ulla, jeg glæder mig til at blive rask og til at komme ud med vinterærterne!
   Tak – og godt nytår til dig!

 7. Hej
  Jeg er vild med dit kastanje hegn. Hvor langt er der mellem dine stolper ? Tak
  Hilsen den kommende ejer af samme slags hegn

  1. Hej kastanjehegnsejer in spe.
   Af en eller anden grund var din kommentar røget i mit spamfilter. Derfor er jeg lidt sen til at svare. Vi har ca. 2 m mellem stolperne. Og det er virkelig et smukt hegn 🙂 God fornøjelse med dit!
   Vh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.