Kampesten i september

I formiddags gik jeg en tur i haven for at tage nogle septemberbilleder. Der er en særlig stemning over september. En blanding af frodighed og ro som jeg holder meget af. Og det var den stemning jeg gerne ville fange.

asters

Jeg kom ind med mange billeder, og da jeg så dem igennem, slog det mig at der er kampestensmure, -bygninger og -sokler på mange af dem. Det skyldes selvfølgelig at vi her på gården har en del bygninger og dele af bygninger der er opført i kampesten, men også at kampestenene er så dekorative at jeg uden at tænke over det, tager forholdsvist mange billeder med dem som baggrund. Der er simpelt hen tale om fotogene mure.

hortensia

Kampestenssoklen der kom til syne da vi rev den gamle terrasse ned, er en daglig glæde. Det er en fornøjelse at færdes på terrassen, og huset har fået et helt andet udtryk fra havesiden. (Du kan se før- og efterbilleder i dette indlæg som handler om terrassen.)

kampestenssokkel

Herunder marmelukærmebuske som jeg har sat opad grisestalden. De er yndige lige nu:

kampesten

Og mine solsikker er heller ikke uden charme (her med grisestalden i baggrunden):

solsikker

Når jeg på Instagram viser billeder hvor kampestenene er med som baggrund, er der altid nogen der lægger mærke til og kommenterer baggrunden. Så det er ikke kun mig der er faldet for den byggeskik.

hortensia

Hvis du vil vide hvad kampesten også kan bruges til, henviser jeg til et af mine mest læste indlæg nogensinde, indlægget om kampestensfitness.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

12 meninger om “Kampesten i september”

 1. Det er bare så smuk at læse om dine skønne stenmure. I er heldige at havde sådan nogle smukke stenmure/sokler og veligeholdt tillige med. Kæmpe respekt for at bevare sådan nogle smukke bygninger. Hygge herfra med ønsket om en skøn september.

  1. Da vi købte gården, var det hovedhuset vi faldt for, og det er også fint, men siden er jeg blevet så glad for et par af de gamle stalde. Man bliver ikke træt af at se på farvespillet i stenene.
   Tak, Leila, og en dejlig september til dig!

  1. Det har været et værre arbejde at passe de solsikker, men nu er jeg glad for at jeg gjorde det, for de er virkelig skønne på denne årstid 🙂
   Tak, Maria, og rigtig god weekend til dig og dine!
   Knus

 2. Slike steinmurer er så fine og det bygges faktisk en hel del av det rundt i vårt nabolag om dagen. Vi har også en steinmur og jeg ser at det bygges mange slike som forstøtningsmur langs offentlige veier også. Det er så fint og naturlig.

  God helg til deg og dine Nana

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 3. Hej Nana
  Jeg forstår godt din begejstring. Dem er jeg også altid så betaget af, når jeg ser nogen. Og sikke et arbejde det må have været at bygge dem!
  Dejligt for dig at I bor så smukt 🙂
  Knus Vibeke

  1. Hej Vibeke.
   Ja, det er nemlig ret vildt at tænke på det kæmpe arbejde der ligger bag sådan en kampestensbygning. Vi nyder virkelig de smukke omgivelser 🙂
   Knus

Tak for din kommentar.