Kalenderlys og forventningens glæde

kalenderlys

I dag, d. 1. december, kan jeg næsten huske hvordan det er at være barn og glæde sig til juleaften. Jeg har tændt kalenderlys og mærker at nedtællingen er begyndt.

kalenderlys-3

Forleden, da jeg var i Præstø, købte jeg kalenderlys i en skøn butik som jeg har besøgt en del gange. Jeg spottede den straks da vi var flyttet til området. Den hedder Frk. Lundgren og ligger i Adelgade, og jeg kan se at den også fungerer som webshop. I butikken kan man få te og kaffe og et godt udvalg af brugskunst. Der er god plads og meget venlig og kompetent betjening. Hvis du kommer til Præstø, anbefaler jeg et besøg hos Frk. Lundgren.

kalenderlys-2

Jeg kunne ikke vælge om jeg skulle købe 24 små lys eller et stort, så jeg gjorde begge dele … Det grå lys i glas står i den ene stue, og i den anden har vi bakken med de mange bedelys. Og jeg synes ikke det er for mange kalenderlys.

kalenderlys-graat

Jeg håber du har en god 1. december – med kalenderlys og forventningsglæde! Og nu vil jeg gå i køkkenet for at lave suppe af egne kartofler og selleri. Tænk at vi stadig kan lave middagsmad af egne afgrøder midt i den mørke vinter. Det gør mig glad.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

18 meninger om “Kalenderlys og forventningens glæde”

 1. Jeg kender ikke frk. Lundgren, men jeg kommer ret tit til Præstø, så jeg må kigge efter hende. 🙂 Ja, det må være dejligt med grønsager af egen avl – da jeg havde have, havde jeg altid grønkål stående, som jeg gik og tog af hele vinteren. 🙂

  1. Jeg tror at Frk. Lundgren var helt nyåbnet da vi flyttede hertil i januar sidste år, så hvis du ikke har været i Præstø for nylig, kan det være forklaringen.
   Jeg skal helt sikkert have grønkål næste år!
   Jeg er spændt på at høre hvor jeres næste faste sted bliver … Måske et sted med have og mulighed for grøntsagsdyrkning … 🙂

 2. Hej Nana
  Jeg bliver akkurat ligeså inspireret af dine dejlige opstillinger som dengang du havde butik. Tak for det:)

 3. Fantastisk smukt og enkelt Nana:)
  Er vild med dine små bedelys og selvfølgelig snebollebusk grenen.

  Rigtig dejlig dag
  Charlotte

 4. Hej Nana

  Er helt tosset med dit arrangement med de mange små kalenderlys. Det er umanerligt yndigt og let at friske op.
  At kalde dem bedelys ligger langt fra mig, er vist ikke så spirituel at det gør noget. Det skulle da lige være i haven ;-).

  Mvh. Gitte

  1. Hej Gitte.
   Tak for dine pæne ord! Jeg tænkte nemlig selv at det er nemt at omarrangere lidt efterhånden som det svinder i lysene 🙂
   God dag til dig (måske i solskin i haven?)!
   Solskinshilsner fra Nana

 5. Man kan da ikke have for mange lys eller kalenderlys 🙂 Det er lidt ligesom vaser og kander. Dem kan man heller ikke have for mange af.
  Sjovt nok, at du lige skrev om naturpynt i sidste afsnit. Jeg har det ligesådan i år – ingen kurve, kugler, fugle flag, men naturpynt med lige et lillebitte strejf af gyldent spindelvæv – for det er jo jul.
  Rigtig god weekend og kh, Karen

  1. Jamen, det er fuldstændig som med vaser og kander – og måske også lidt krus og kopper 😉
   Ja, det er da sjovt at vi pludselig alle sammen er med i den samme naturlige bevægelse, men også ret hyggeligt 🙂
   Tak! Og god weekend til jer!
   Kh Nana

 6. Du behøver ikke at vente til næste år med grønkål i din have.

  Mange steder kan man hos frugtavlere, der også sælger grøntsager, købe store flotte grønkål og rosenkål på rod. Jeg fik mine gravet ned tæt ved huset i forgårs; så er det lige til at gå ud op plukke de antal blade eller rosenkål, man skal bruge – og de kan holde sig langt ind i foråret. Sørg for at købe nogle, der er gravet op samme dag.

  1. Ej, det var da en god idé! Jeg må prøve at holde øje med grønkålsforhandlere 🙂 Jeg har faktisk rosenkål. Ikke de største jeg har set, men lidt har også ret …
   Og i øvrigt: Velkommen til min blog, Elsebeth og tak for din kommentar!
   Hilsner fra Nana

 7. Hvor er det hyggeligt, at du er flyttet ned i “vores område”. Der er mange gode steder. Hold for eksempel også øje med Nanas villa i Smidstrup. Et loppested som jeg tror du kan lide. Hun har åbent den første weekend i måneden. Du finder hende på Facebook. Som bonus kan du nyde udsigten over det bakkede morænelandskab på vejen 🙂 Og, så er der jo også en lille butik med skønne landlige lopper midt på hovedgaden i Præstø ind gennem porten. Men måske kender du allerede begge steder 🙂

  God søndag
  Birgitte

  1. Hej Birgitte.
   Jamen, jeg er bare så glad for mit nyt område 🙂 Jeg kender ikke Nanas villa (selv om vi deler navn), men jeg vil straks se efter den! Jeg kender godt de landlige lopper i Præstø, og jeg synes, som du også siger at her er så mange fine steder!
   Tsk! Og god søndag til dig!

 8. Ja, det er bare dejligt (samt nemt, økonomisk og sjovt) at have hjemmedyrkede grøntsager på lager. Vi nyder også livet på landet med køkkenhaven i højbede.

  1. Hej Aase.
   Velkommen til min blog! Dejligt at høre at I også nyder landlivet og bruger højbede i køkkenhaven 🙂
   Jeg kan se du har en blog – som jeg ikke kender; jeg kikker over til dig senere i dag.
   Hilsner fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.