Kalenderlys 2019

kalenderlys 2019
To kalenderlys

Vi har to kalenderlys. I god tid købte jeg et hvidt lys med sølvtal. Jeg stillede det i en zinkunderskål og dryssede lidt julekrydderier omkring lyset.

kalenderlys
Inspiration fra min datter

Så kan det vist ikke blive mere afdæmpet og diskret, og det var sådan jeg gerne ville have mit kalenderlys i år. Troede jeg. Indtil min datter sendte mig et billede. Det ser sådan ud (og jeg har fået lov til at vise det her):

kalenderlys 2019

Hun havde købt et rosafarvet kalenderlys, og straks jeg så det, vidste jeg, at sådan et måtte jeg også eje. Mit lyserøde lys kom i hus i dag, og det er da ved at være i sidste øjeblik. Det går ikke, jeg kommer bagud fra start, når jeg har hele to kalenderlys.

kalenderlys 2019
Evighedsblomster fra haven

Jeg fandt en zinkbakke i gemmerne, tilføjede et par fyrfadslys og pyntede med vedbend fra haven og evighedsblomster – som også er fra haven. Det er bare et stykke tid siden jeg plukkede dem.

Det lyserøde lys stod et øjeblik på spisebordet, men nu er det rykket ud i køkkenvinduet.

rosa kalenderlys
kalenderlys 2019

Jeg er helt vild med evighedsblomstjuletemaet, som jeg har kastet mig ud i. Glemt er alt om, at jeg ikke bryder mig om tørrede blomster. Jeg elsker tørrede blomster i julepynten! Og først og fremmest elsker jeg at mindes min overdådige skærehave, hvor jeg hentede blomsterne i august.

evighedsblomster

Det hvide lys er kommet ind i stuen, hvor det spreder velduft med sine julekrydderier.

julekrydderier

Jeg er meget tilfreds med mine kalenderlys 2019. Min eneste bekymring i den anledning er, at jeg garanteret kommer bagud med datoerne. Men det er da en bekymring, der er til at rumme.

Inspiration på Facebook

Sidste år lavede jeg et opslag på bloggens Facebookside, hvor nogle søde læsere delte billeder af deres adventskrans. Nu kunne det være hyggeligt hvis der er nogle, der har lyst til at vise et billede af deres kalenderlys. Hvis du vil være med til at inspirere – eller til at blive inspireret, når der forhåbentlig snart ligger nogle billeder – kan du være med på Facebook lige her.

10 meninger om “Kalenderlys 2019”

 1. Hej Nana. Det er mega flot det du har lavet. Jeg har lige lavet advent fad, den blev fin. Du i må ha en god lørdag aften. Knus Inger.

  1. Tak 🙂 Dejligt, at du er klar til advent. Det er så hyggeligt, når adventskransen er på plads 🙂
   Tak – og god aften til dig!
   Knus fra Nana

 2. Jeg har også to kalenderlys. Men det er ikke med vilje! 😀 Dagens blogindlæg handler om det! Jeg købte et af Kunstindustriens til den stage, som jeg købte sidste år, sammen med et lys. Det nye er med røde tal. Og jeg fortrød med det samme, at jeg havde købt det, men det blev købt på ferie, så det var ikke lige sådan at få det byttet.

  Det blev dog værre, da jeg skulle have det i stagen. Den er til et lys med 4 cm diameter. Det nye lys er 5 cm…

  Så nu er der købt et, som passer til stagen. Og så må jeg se, om jeg kan få en smart idé til næste år, så jeg kan få brugt det med de røde tal. Jeg tror faktisk, at jeg har fået den, for det kunne være fint at sætte det på en lille zink- eller “sølvbakke”, (sådan en har jeg) og lægge tranebær omkring i stedet for krydderier.

  1. He-he, ja, sådan et kalenderlys kan godt være en udfordring 🙂 Men nu er du allerede klar til næste år, og det er da ikke så dårligt. Tranebær til de røde tal lyder godt! Jeg har også set at Stalks and Roots i år bruger rosenpeber i deres ting. De ville også gøre sig godt med både røde tal og tranebær. Men indtil videre: God fornøjelse med årets kalenderlys!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.