Kaffe på gårdspladsen i februar

solen

Jeg er meget tilfreds med vejret i disse dage. Tænk at man kan drikke kaffe på gårdspladsen i februar. I solskin og fuglesang.

Vi har siddet derude og talt om forskellige ideer til indretning af gårdspladsen. Vi savner slet ikke Vadekærgård, for vi vil meget hellere være her på Ravnegård, men ideen med klatreroser på gårdspladsen var nu god, og en af vores tanker er at skabe noget lignende her.

roser

Vi ønsker os også igen en hønsegård på gårdspladsen, og der skal helt sikkert vokse klatreroser opad den som der gjorde på Vadekærgård:

hønsehus

Indtil videre bliver gårdspladsindretningen ved snakken. Lige nu er den fin som den er. Man kan nemlig sidde derude og drikke kaffe i solen i februar. Så skal man altså bare være glad og tilfreds. Og det er vi. Alle sammen.

gårdsplads

31 meninger om “Kaffe på gårdspladsen i februar”

 1. Ih altså – skønt med kaffe i gården. Og skønt med drømme og planer. Og især skønt med sol og lunt vejr i februar!

 2. Det er en gave at få en forsmag på foråret allerede nu. Indtog også kaffen i haven i går efter at have påbegyndt lidt havearbejde. Må starte blidt op. Og alligevel nærmest kravlede jeg ud af sengen i morges. Imponerende med alt det i har nået indenfor i huset og spændende med haveplanerne.

  Knus Susanne Josephine

 3. Vi har også siddet ude på vores lille gårdsplads med kaffen. Fantastisk 😉 Her på Djursland havde vi oven i købet dagens varmeste vejr. Vi er bare heldige, som du skrev til Karen, at vi ikke skal på arbejde.
  Roserne skal I helt klart have igen, for hvor er de dog smukke i det hvide ‘stativ’, men du bliver nok nødt til at fordele planerne over et par år.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, man føler sig lidt udvalgt når man sidder der i solen midt på dagen 🙂
   Ja, er roserne ikke bare smukke der på gårdspladsen?!? Jeg tror vi bliver nødt til at indføre noget lignende her – men hvor har du ret: Vores planer rækker til flere år. Det er bare så svært at prioritere når man allerhelst vil det hele på én gang 😉
   Kh Nana

 4. Jeg har plantet røde roser på vores gårdplads efter inspiration fra dig. De voksede godt til sidste år og jeg forventer et rødt brus til sommer. I selve haven har jeg ikke meget rødt, men det passer fantastisk godt til gårdspladsen. Fantastisk blikfang!

  1. Nej, hvor sjovt at høre, Tina! Vokser de opad murene eller står de, som vores gjorde, plantet ved pæle? God fornøjelse med dem til sommer!

   1. Jeg ville gerne have kopieret jeres pæle, men min mand lavede noget andet af materialer vi havde liggende. 2 pæle med rionet imellem og en rose på hver side af rionettet: Grand Award på den ene side og Sympathie på den anden og så forårsløg i bunden. Gentaget i 3 runde bede. Måske bliver det for meget med 2 så store roser i hvert bed, men så må jeg flytte dem til den tid. Den tid, den glæde…

 5. Kære Nanna

  Jeg har det ambivalent med varmen i februar. Ligesom jeg havde det i sommers. Det tror jeg, vi er mange, der har.
  De sidste 4 år er de varmeste på kloden, i den tid hvor man har kunnet måle temperatur. Helt ufattelige mængder af arter, indenfor dyr og planteliv uddør – og vores egen art er i gang med den proces, lige så.
  Vi burde gå på gaden – sammen med alle børnene! Og demonstrere for en meget bedre verden.

  Med venlig hilsen fra Laila.

  1. Kære Laila.
   Åh, jeg har slet ikke været ambivalent, men bare nydt det tidlige forår. Jeg er ikke så meget for det med at gå på gaden; det er ligesom bare ikke min stil, men jeg forsøger at bidrage til en bedre verden på så mange niveauer som jeg kan overskue. – Og så sætter jeg stor pris på alt det der allerede er godt i verden, for det er der jo heldigvis meget af 🙂
   Venlige hilsner fra Nana

   1. Jeg forstår godt, du har nydt det! Det har jeg også selv. Selvom jeg har ambivalente følelser.
    Jeg er sikker på, du gør alt det bedste, du kan! Og demonstrationerne er bare en drøm i mit hjerte. Man kan gøre så meget, på så mange måder.
    Nyd livet, Nanna – og tak for al den glæde, du spreder!

    Med venlig hilsen fra Laila.

 6. Det er bare så god at mærke det hele er på vej og kaffen smager bedre der ude i solskin. Jeg har prøvet at plante engelske roser i min altan kasse men den er ikke stor så efter et par år taber de pusten. Så køber jeg en ny og den gamle kommer i haven hos min søster.
  Men en varm dag hvor de blomster og dufter der ude er bare så dejligt. Nu er krydder urterne på vej de kan klare ikke så meget jord.
  Ha en dejlig dag ude er sol på vej også i dag.

  1. Ja, alting smager bedre når man indtager det udenfor 🙂
   Det er da et smart system du har med at sende roserne videre til din søster. – Det synes din søster nok også 🙂
   Dejlig solskinsdag til dig, Jonna!

 7. Hej Nana.
  Ja, man tror det næsten ikke, forårsdage i februar. Det er da skønt at kunne tage kaffekoppen med udenfor. Dejlige billeder af både den gamle og den nye gårdsplads.
  Kh Lis

  1. Det er så skønt, og i dag skinner solen igen. Nu vil jeg gå en tur med hundene, og bagefter vil jeg så en masse blomsterfrø.
   God solskinsdag til dig, Lis!
   Kh Nana

 8. Det er FEBRUAR. Det burde være sne og frost. De første grønne spirer burde lige være piblet frem under sneen. I stedet står vintergækker og krokus i fuldt flor og har gjort det længe og erantisserne er snart afblomstret – det er forrykt. Det kan jeg slet ikke nyde. Det kan blive en meget lang – og tør – sommer. Det skal være vinter, når det er vinter og sommer når den tid kommer!

  1. Hej Henning.
   Velkommen til min blog. – Hvis du vil have en (klima)politisk diskussion er du dog gået forkert i byen. Den er jeg sikker på at du kan finde mange andre steder. Jeg skriver om min hverdag på landet med fokus på det der gør mig glad. Og jeg bliver glad af at drikke kaffe i solen på gårdspladsen. Også i februar 🙂

 9. Selvfølgelig skal I da have roser på gårdspladsen. Det er rigtig landlig idyl. Og jeg kan se, du har fået gummistøvler, der passer til postnummeret 😀 Det er så dejligt med det her snyde-forår. Der behøver ikke komme vinter før til december.
  Kh, Karen

 10. Herligt og forårsagtigt. Så hyggeligt med en kop kaffe lige der i solen, omgivet af dejlige vovser. Jeg stor nyder det altså også, selvom det er utroligt.
  Rigtig smuk dag og knus

  Lone

 11. Hvor ser det hyggeligt ud. Kaffe og hyggesnak om planer må da være noget nær det perfekte på en solskinsdag i februar. Jeg fik også kaffe ved åen efter lidt havearbejde og det er så hyggeligt at mange af mine bekendte fra nabolaget går tur på stien på den anden side af åen. Så får vi lige en lille bitte snak hen over åen.

  Desværre er der igen nogen der bygger i nabolaget så det er med at finde de tidspunkter hvor der ikke bliver kørt med store maskiner. For det er nu bare hyggeligst når der er fuglesang og rislen fra åen.

  1. Åh, det lyder hyggeligt med snak over åen! Store maskiner er jo mindre charmerende, men så længe man ved det bare er en overgang man skal trækkes med dem, hjælper det. Da vi boede nede på Sydsjælland var der en vognmand lidt nede ad vejen. Hver fredag og søndag bakkede han virkelig meget i en lastbil der sagde den dér biip-biip lyd. Det var til at blive helt vanvittig af!

   1. Ja det lyder ikke sjovt. Det ville også gøre mig vanvittig.

    Vi bor faktisk ret fantastisk. Inde midt i byen og med masser af natur i sådan en lille lomme med træer og å og små kolonihaver på kæmpegrunde. Ulempen er så at der nu også er mange andre der vil bo her og er villige til at købe et hus, rykke det ned og bygge et nyt. Heldigvis er den private park der lå ved siden af os nu fyldt ud med huse så der skal ikke bygges mere. På den anden side har vi kolonihaver, men dem er folk begyndt at købe og få små arkitekt tegnede huse opført. Det er en af kolonihaverne der er ved at blive rykket ned og genopført og jeg har set et arkitektfirma på grunden lige over for os (på den anden side af åen) så der bliver nok også snart bygget. Kolonihaverne må ikke blive ret store og det er folk velundt at bygge. Det larmer bare når det sker.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.