Junibilleder 2013-2020

junibilleder
Gamle billeder

I dag har jeg kikket lidt i gamle billeder. Jeg begyndte først for alvor at fotografere omkring 2013, så billederne er ikke så gamle endda, men de giver alligevel anledning til eftertanke, taknemmelighed og en smule vemod.

Jeg har forsøgt at finde billeder, som alle er taget d. 26. juni, men det har ikke helt kunnet lade sig gøre. Nogle af dem er fra d. 25. eller d. 27. juni, men de fleste er fra præcis samme dato, som vi har i dag.

2013 – internetbutik

Fotoet fra 2013 er af en stabel sæber, og det er jo umiddelbart et lidt underligt motiv. Forklaringen er, at det stammer fra min tid som internetsbutiksejer. Fotoet har jeg brugt i butikken. Man kan ikke se det på billedet, men jeg ved, at det er taget i haven på Norske Allé. Når jeg tænker tilbage på de få år, vi havde i det hus, er det altid med et strejf af vemod, for det var et undersmukt hus og en dejlig, dejlig have.

sæber
2014 – min yngste blev student

Billedet herunder er også taget i haven på Norske Allé. D. 25. juni 2014 blev min datter student. Her sidder hun med en ret ung Bella på skødet. Dagene omkring mine børns studentereksamener er nogle af de bedste dage, jeg har haft. Så fulde af glæde og mod på fremtiden.

student
Roser på bordet

Billedet fra 2015 forestiller rosenhoveder, der flyder i et zinkfad. Roserne er fra omtalte dejlige have på Norske Allé. Det får mig til at tænke, at jeg godt kunne tilføre vores haveborde lidt mere pynt. Ravnegård er så stor, at det ofte bliver de store linjer, vi ser, og så kan jeg glemme at sætte et fad roser på bordet. Jeg vil finde zinkfadet frem og fylde det med blomsterhoveder.

junibilleder
Sydsjælland. Køkkenhave, ænder og ensomhed

D. 27. juni 2016 havde jeg hentet kartofler i køkkenhaven på Vadekærgård. Der lærte jeg at elske min køkkenhave. Men når jeg ser billeder fra de to år i Sydsjælland, føler jeg altid et stik af ensomhed. Jeg følte den ikke på samme måde, da vi boede der. Det tillod jeg nok ikke mig selv. Men efter at vi flyttede hjem til Nordsjælland, kan jeg bare mærke, hvor ensomt det var at bo så langt fra alle dem, vi kender.

junibilleder

Sommeren 2017 blev vores sidste på Vadekærgård. Her har jeg taget billede af den andegård, vi netop havde lavet. Bella er vist ved at undersøge, om man kan klemme sig derind og smage på andemaden.

junibilleder
Første sommer på Ravnegård

I går for 2 år siden fotograferede jeg kirsebær her på Ravnegård. De var mørkerøde, søde og modne. Det er de ikke i dag, men sommeren 2018 var jo også helt usædvanligt varm og tør.

Blomsterboden, der blev for meget

Sidste år på denne tid havde jeg åbnet min lille blomsterbod. Jeg solgte især lathyrus på dette tidspunkt. Dem plukkede jeg godt nok mange af. Blomsterboden gik samme vej som Webshoppen: Jeg måtte opgive. Ligemeget hvor gerne jeg vil fylde noget arbejdslignende i mit liv, kan jeg ikke løfte det, når det kommer til stykket. Det er træls, men jeg kan heldigvis alligevel have en fin hverdag, og jeg kan passe min blog. Det føler jeg stor taknemmelighed over.

junibilleder
Junibilleder

Det er åbenbart på denne tid af året, at jeg får ideen om at skrive et indlæg, hvor jeg viser billeder fra samme dag tidligere år. I min søgen efter nogle billeder fra vores have på Norske Allé faldt jeg over dette indlæg fra d. 29. juni 2017, hvor jeg viser en række billeder fra samme dato igennem flere år. Dengang konkluderede jeg, at billederne har det tilfælles, at de er fotograferet i mit hjem. Det gælder også dagens junibilleder (skønt der er tale om tre forskellige hjem).

Juni er en dejlig måned, og junibilleder har gode chancer for at være fulde af sommer og solskin. Jeg kan godt lide sommer og solskin, og det er måske derfor, at jeg både i år og for tre år siden har siddet og set tilbage i fotoarkivet lige netop i de sidste dage af juni.

I dag har jeg fanget vores nye kastanjelåge i flimrende aftensol. Mere sommer og mere solskin. Det er ikke så dårligt. Det er ret godt, faktisk.

junibilleder

Reklamelinks:
Sæber – og andet godt – fra Munkholm
Zinkfade – og andre fade
Spejlbassin (kan også bruges som andebadekar)
Havemøbelsæt

6 meninger om “Junibilleder 2013-2020”

 1. Kære Nana
  Morsomt, nej ikke morsom på dén måde… … men det er et rigtig godt påfund at kigge tilbage på en enkelt dato. Det vil jeg prøve en dag, når jeg sidder med fotoarkivet.
  Jeg synes, det er dejlige minder, du har, også selv om noget måtte opgives. Det har alt sammen glæde i sig.
  Det sidste billede er nærmest overlækkert. Åååhhhhh……❤
  Kh Lisbeth

  1. Kære Lisbeth.
   Ja, man får et lidt andet perspektiv på sit liv, når man sådan forfølger en enkelt dag. Tak for dine pæne ord – om både ideen og om billedet med kastanjelågen. Det er vældig fotogent sådan et kastanjehegn 🙂
   God lørdag til jer!
   Kh Nana

 2. Hvor er det smukke billeder, Nana! Jeg kan huske dine billeder af jeres vidunderlige hus og have i Holte. Men jeres gård er også bare blevet så smuk! Det var en sjov idé at kigge tilbage på billeder taget samme dato gennem årene.

 3. Kære Nana.
  Jeg undrer mig – hvad er det, der driver jer til at flytte så meget. Jeg er godt klar over, at den sidste flytning var, fordi I var kommet for langt væk fra familie og venner. Den villa er da virklig skøn og nu er I godt på vej i jeres nye hjem og alligevel lurer det baghovedet, om I nu bliver boende. Det slider da også hele tiden at skulle være igang med nye projekter. Nå vi er jo alle forskellige, jeg håber blot at I også når at nyde det og det synes jeg jo, dine mange fine indlæg vidner om.
  Mange hilsener, Jette.

  1. Kære Jette.
   Det er sjovt, at du læser, at vi overvejer at flytte. Det synes jeg ikke, jeg har skrevet, ikke engang mellem linjerne 🙂 Men det er rigtigt, at vi har flyttet en del igennem de seneste 10 år, og det er også rigtigt, at jeg altid har det sådan, at jeg jeg leger med tanken om det næste sted. Det skyldes nok dels en indre uro og dels at jeg elsker at nyindrette. Vi har ingen aktuelle planer om at flytte fra Ravnegård, men det er et stort sted, og vi er ikke hverken helt unge eller helt raske, ej heller for alvor rige – så vi bliver her nok ikke i 30 år 🙂 Men vi nyder det! Vi elsker vores område, og der skal virkelig meget til at lokke mig væk fra Nordøstsjælland!
   De bedste hilsner fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.