Juli på Ravnegård

juli

Vi lever stille i disse uger. Det gør vi vist i det hele taget, men i juli hersker en særlig sommerstilhed på Ravengård. Vi plukker ribs og spiser ribstrifli.

juli
ribstrifli

Nogle af os plukker umodne pærer. – Det dur ikke at vente på at de bliver modne, for så tager fuglene dem!

hund.i.pæretræ

Vi nyder skærehavens blomsterflor. I disse dage drukner vi i yndige jomfru i det grønne.

nigella

Og jeg plukker blomster.

juli

Når jeg ikke plukker ribs eller blomster, bladrer jeg i havebøger og drømmer om hvordan vi kan forvandle vores lille forhave til en cottagehave. Det kunne blive ret yndigt, tror jeg. Vi lever stille, og vi lever godt. Vi nyder at det er juli, og at vi er her på Ravnegård.

17 meninger om “Juli på Ravnegård”

 1. Ribstrifli? Lyder spændende. Har selv svært ved at bruge ribs, for vi drikker ikke så meget saft og spiser gele, og hvad skal jeg så bruge dem til….
  Har du en opskrift man må få? 🙂
  Rigtig god dag til dig.

  1. Hej Stine.
   Min ribstrifli er så simpel at der næsten ikke er tale om en opskrift, men jeg vil gerne fortælle hvad jeg gør 🙂
   Ribsene bliver rystet med sukker (der skal mere til, end man tror, men smag dig frem) og står lidt. Jeg knuser makroner i bunden af portionsglas eller skål og hælder lidt portvin over (portvinen kan udelades). Ribsene kommes oven på makronerne, og det hele toppes med – rigeligt – flødeskum. Hvis jeg laver en stor portion i en skål, bygger jeg den op i flere lag. I portionsglas synes jeg kun jeg kan få plads til et lag makroner, et lag ribs og et toplag flødeskum. Samme “opskrift” egner sig til blommer. De skal koges til marmelade og bruges i stedet for ribs. – Åh, nu sidder jeg og bliver helt ærgerlig over at vi ikke har blommer i haven 🙂
   God dag til dig – måske med ribstrifli til eftermiddagsteen 🙂

 2. Hej Nana.
  Mange tak for “opskriften” 🙂 Nej det bliver ikke til eftermiddagsteen, da jeg er på arbejde til kl. 18 og skal også arbejde hele dagen i morgen (til 21) men søndag eftermiddag kunne godt komme i trifliens tegn 😉
  Rigtig god dag til dig også 🙂

 3. Så dejligt et juli indlæg Nana, du er så god til at beskrive det helt nære!
  Vores ribs blev spist natten over, det har jeg godt nok aldrig oplevet før.
  Fortsat god juli.
  Knus Anette

  1. Tak for de fine ord om mine beskrivelser, Anette!
   Det samme skete med vores kirsebær. De var der, og så var de allesammen væk. Man må trøste sig med at nogle fugle er blevet mætte og glade 🙂
   Tak – og fortsat god juli til dig og dine!
   Knus fra Nana

 4. Sådan en staycation er slet ikke så dårlig. Det dyrker vi også i stor stil her. Vores ribs blev råsyltet, og er snart spist! Det er ret populært til alt hos både unge og voksne her. Jeg synes, farven er så fantastisk – også fordi den holder sig også, når de er syltet. Fortsat skøn juli til jer!

 5. Det lyder dejligt ☀ Vi sidder i lufthavnen i Denver og venter på at boarde. I morgen er vi hjemme igen, og det bliver skønt at hente hundene! Ribs er også rigtig gode i syltetøj sammen med jordbær. En tredjedel ribs og to tredjedele jordbær. Det må du prøve.
  Kh, Karen

  1. Velkommen hjem, Karen! Jeg håber at I har nydt turen, og jeg forstår at du glæder dig til at hente hundene!
   Ribs og jordbær til syltetøj. Det har jeg skrevet mig bag øret 🙂
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.