Julestjernerne rykker ind

julestjernerne

Jeg plejer at fylde huset med hyacinter i december. De er så yndige, de har de mest vidunderlige farver, og jeg forbinder dem med jul. Men ligeså skønt hyacinter i haven dufter ved forårstide, ligeså ubehagelig er lugten af mange udsprungne hyacinter indendøre. Og da første hold hyacinter i år sprang ud, kunne jeg simpelt hen ikke klare lugten.

julestjernerne

Derfor bliver de løbende erstattet af julestjerner. Julestjerner i mange farver og flere størrelser. De lugter ikke af noget som helst, og de er fulde af julestemning. Eneste minus er, at man risikerer, at de holder til langt ind i det nye år, men den tid, den sorg.

julestjerner

Hver gang jeg er ude at handle, ryger der en enkelt stor eller et par små julestjerner med i kurven. Og det begynder at ligne noget.

julestjernerne

Planen er, at når julen for alvor nærmer sig, vil jeg købe afskårne amaryllis i relativt store mængder. Sammen med julestjerner og gran skal de sørge for julestemningen. Det meste af glas- og glimmerpynten får lov til at blive i julekasserne i år. Bortset fra det, der kommer på træet, naturligvis. For juletræ skal vi have. Og det skal pyntes, så det ser ud præcis, som det plejer.

juleblomster

På min julebundlinje står dog, at jeg er lidt træt af den tunge, overvældende julepynt, jeg før har praktiseret. Men blomster bliver jeg aldrig træt af. Hverken af juleblomster eller andre blomster.

julepynt

Et P.S., som jeg ikke rigtigt ved, om er reklame (men nu er du advaret og kan selv afgøre det): Har du set, at jeg forærer en buket og en vase væk? Jeg trækker lod på søndag. Læs mere i dette indlæg, hvis du vil være med i lodtrækningen.

8 meninger om “Julestjernerne rykker ind”

 1. Jeg har det præcis som dig i år. Jeg har ikke den store trang til at finde julekassen frem – jeg ville gerne nøjes med gran, blomster og natur – men jeg tror ikke, den bliver ved med at gå! Pigerne begår vist snart mytteri eller i al fald tager de snart sagen i egne hænder! Men det er nu også ok. Det skal nok blive jul! Julestjerner tror jeg dog ikke, det bliver til, selvom de lyserøde og hvide er ret fine….måske?

  1. Åh, Frede, sådan en kridhvid julestjerne med mange, mindre blomster, som den øverst til højre på billede nummer 4 … sådan én tror jeg, du vil blive glad for. Den er meget naturlig og diskret 🙂
   Jeg er sikker på, at dine piger vil være gode til at finde det allerbedste i julekassen! – Det kan være, det ender med, at jeg også kikker lidt dybere i julekasserne ;-

 2. Jeg er nok mest til rød jul , rød forbinder jeg med varme , hygge og kærlighed , og med det gråvejr vi har så er rød godt .
  Julestjerner har jeg desværre ikke . Har små pillefinger børnebørn og hunde som bestemt ikke kan tåle en lille bid . Så jeg har lidt gran og mine nisser og ca 15 lyskæder som skaber hygge .
  God regnvejrsdag

  1. Jamen, der er da også bare noget over rød jul. Klassisk og fuld af hygge. Så jeg kan godt forstå din glæde ved den røde jul 🙂
   Tak – og i lige måde!

  1. De tåler slet ikke kulde, så til at starte med, skal man pakke dem godt ind, når man bringer dem hjem. Dernæst skal man vande dem nedefra – og undgå at stille dem i en vindueskarm over en radiator. – Af og til tror jeg de har stået for koldt, der hvor man køber dem, og så taber de bare bladene ligeså snart man kommer hjem med dem … Men ellers synes jeg at ovenstående plejer at gøre julestjernerne glade 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.