Julegave til mig selv: Hørdug og andet godt i hør

hørdug


Indlægget indeholder reklame

Jeg har i et stykke tid ønsket mig en hørdug. Nu har jeg købt en generøs julegave til mig selv: Hele tre hørduge og tre bordløbere. Nå, ja, og nogle stofservietter, også i hør.

julebord

Vi bruger næsten aldrig dug, for vi gider ikke stryge duge. Men så faldt jeg over en Instagramkonto der hedder unikognaturlig. Og så fik jeg øjnene op for hørdugens kvaliteter. En af kvaliteterne er at den godt må være krøllet. Den SKAL faktisk være krøllet for at være rigtig lækker, synes jeg. Derfor har jeg i et stykke tid ønsket mig en hørdug, og derfor besluttede jeg mig forleden for at forære mig selv en før-julegave.

unik-og-naturlig

I søndags bestilte jeg mine lækre hørting hos Unik og naturlig som ikke kun er en konto på Instagram, men også en webshop. Straks jeg fik min pakke i går (åh, og det var sådan en pakke med en lille ekstra gave og en masse pastelfarvet silkepapir), måtte jeg i gang, og nu står bordet med dug og løbere. Og det har fået lidt jul tilføjet med forårsløg og små julestjerner i glas samt en buket med silkefyr og amaryllis. Jeg er SÅ tilfreds.

hørboedløber

Jeg glæder mig næsten til vi spilder på dugen, så den skal vaskes. Men ikke stryges. Og jeg glæder mig til at dække bordet juleaften. Jeg skal nok vise det når vi kommer så langt.

18 meninger om “Julegave til mig selv: Hørdug og andet godt i hør”

  1. Ja, hør er nemlig lækkert! Nu, hvor jeg har dugene, ønsker jeg mig også sengetøj i hør 🙂 Jeg kan anbefale en tur i hørafdelingen; jeg er sikker på at du kan finde en masse der vil passe perfekt ind hos jer 🙂
   Tak og i lige måde, søde Charlotte!
   Knus

 1. Det passer så fint ind i dit hjem, så jeg kan godt forstå, at du er glad for dugen, Nana 🙂 Dejligt, at kunne nyde uden at yde i form af strygning, men jeg tilstår, at jeg stryger mine. Den der glatte og alligevel ru struktur i hørren er så lækker. (Men jeg bruger heller ikke mine så tit, så strygning er overkommelig.)
  Kh Lisbeth

  1. Hmm … ja … Hør er også smukt i strøgen tilstand – men jeg vil ikke lade mig overtale, for jeg bryder mig virkelig ikke om at stryge 😉
   Kh Nana

  1. Ja, hør er smukt – og sådan nogle gamle, broderede duge er helt fantastiske. Jeg kan sådan set godt forstå du ikke nænner at bruge dem … men måske skulle du gøre det en sjælden gang imellem …? 🙂 Hør er i øvrigt også smukt på marken med sine spinkle, lilla blomster. Åh, hvem der bare havde en blomstrende hørmark uden for døren …
   Kh Nana

 2. En dug skal der til, det fuldender ligesom hele bordet, syntes jeg. Mit ønske pt er stofservietter, det kunne være så skønt.
  Knus Heike

  1. Ja, der er noget særligt over borddækningen når man lægger en dug på bordet. Jeg har også købt servietter i hør. Så smart, for de kan bare vaskes på 60 grader, tørres, og så er de klar igen 🙂 Tidligere har vi kun brugt stofservietter juleaften, men nu bliver det oftere. Måske du får stofservietter i julegave, Heike 🙂
   Knus

 3. Smart med en dug der ikke behøver at stryges og i en smuk farve, jeg bruger altid dug måske fordi der er stor rulle i kældrene og jeg hygger mig med at rulle.
  Når vasketøjet er færdig syntes jeg det er så dejligt når duge og sengetøj er rullet og det fylder ikke noget i skabet.
  Men når jeg ikke kan holde til det mere vil jeg også købe smukke duge der ikke behøver et stryges eller rulles.
  Glæder mig til at se dit julebord og det bliver, smuk med den natur farve.

  1. Det går også hurtigere med en rulle, så jeg kan godt forstå at du bruger dug. Og, ja, når du en dag ikke gider at rulle længere, må du ud at købe en hørdug 🙂
   Jeg holder altså så meget af naturfarver …
   Kh Nana

 4. Hej. Jeg vil spørge dig hvilken farve (varenr) dugen på dit julebord har? Jeg overvejer selv at købe en fra Unik&naturlig og kan godt lide farven på den du har på billedet? ps. du behøver ikke at sætte denne mail ind nogen steder. Venlig hilsen Dorte

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.