Julebordet 2019

julebordet 2019

Juleaften bliver vi tre omkring bordet. Rent antalsmæssigt bliver det den mindste juleaften, jeg nogensinde har været med til. Men derfor kan det jo godt blive en stor juleaften. En aften med godt selskab, god mad, lys i træet, søde hunde med julesløjfer og den slags. Og jeg glæder mig til vores juleaften.

Jeg glæder mig også til i morgen, hvor vi skal være flere omkring bordet. Da kommer familien til frokost, og vi skal tænde lysene i juletræet for første gang i år. Træet er pyntet, mandelgaven er pakket ind, og julebordet 2019 er klar.

julebord

Vi har næsten altid dug på spisebordet (fordi det hygger, og fordi bordet ikke er så pænt). I anledning af julen har jeg tilføjet bordløber og stofservietter i en mørk petroleumfarve.

julebordet 2019

Jeg har pyntet med fyrregrene og med blomster i fersken/rosa/pink farver.

juleborddækning

De fleste blomster er friske, men blomsterne, der pryder hver enkelt kuvert, har jeg fundet i mit lager af evighedsblomster.

evighedsblomst

Da jeg var færdig med blomsterpynten, syntes jeg at bordet kunne trænge til lidt mere julestemning, og så tilføjede jeg nogle stjerneanis. De er kønne, og så dufter de intenst af jul.

stjerneanis

I dag har vi haft besøg af journalist og fotograf. Derfor blev bordet dækket allerede i går. Både i går og i dag har vi altså måttet indtage indtage aftensmaden i sofaen, hvilket under alle omstændigheder sker af og til.

julebordet 2019

Jeg har lige kogt risengrød til risalamanden og bagt småkager. Jeg er – stik imod forventning – ikke så svimmel i disse dage. Det er en helt vidunderlig følelse at kunne foretage sig ting, uden at skulle hvile sig i én uendelighed. Jeg nyder det, så længe det varer.

julebordet 2019

i morgen skal jeg tidligt op for at lave resten af maden. Jeg glæder mig til vores familiejulefrokost. Det gør ikke spor, at den falder allerede d. 22.

11 meninger om “Julebordet 2019”

 1. Så smuk borddækning! Ikke set noget lignende.
  Jeg har også altid dug på spisebordet – af samme anledning som du. Og jeg har en rulle, da mine duge behøver rulles.

  1. Jamen, altså, tak, Marianne! Jeg bliver helt rød i kinderne 🙂
   Angående dugen, så rammer du et ømt punkt hos mig …: Vores dug er i hør, og den må gerne krølle, og det er godt, for jeg har ingen rulle. Men den krøller altså for meget! Vi har fået ny tørretumbler, og nu har jeg efterhånden prøvet alle programmer, og de giver alle enormt krøllede hørduge. Men jeg prøver at lade som om det er meningen 🙂
   Tak for din søde kommentar!

 2. Flot julebord, gode farver 🙂
  Jeg har også hørduge, de er svære at få glatte selv ved strygning med damp.
  Hvor hyggeligt med julemiddag søndag, I må have en dejlig dag 🙂
  3 juleaften bliver hyggeligt og roligt og uden for megen stress.
  Glædelig jul ønskes du og familien herfra 🙂

  1. Tak, Tina, vi havde en dejlig dag med masser af julestemning i går 🙂
   Vores gamle tørretumbler gav hørdugene et helt perfekt look. Bløde og en smule krøllede. Den nye krøller dem for meget – men jeg har ikke strygeenergi i mig til en hel dug 😉
   Glædelig jul til dig og dine!

 3. Wow, hvor ser det smukt ud med dit julebord – det er nemli meningen en hørdug skal krølle
  Glæder mig til at se din øvrige julepyntning i boligreportagen.
  Glædelig jul til dig og dine

  1. Tak, Lene – og glædelig jul til dig og dine!
   Jeg er enig: En hørdug skal krølle. Det er en af grundene til at jeg elsker hørduge – for jeg gider virkelig ikke stryge duge 🙂

 4. Ja en hør dug skal krølle . Det er det som gør den smuk og uens . Ikke en krølle er ens . Og en flot grøn farve du har tilsat .
  Rigtig glædelig jul
  Anita Kjeldsen

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.