Julebazar på Gavnø

Det er ikke altid jeg har været så glad for julen, og det er der sådan set gode grunde til, men i år føler jeg mig klar til jul. Jeg har simpelt hen lyst til at kaste mig ud i julen allerede her midt i november. Og det er dejligt at have det sådan.

gavnoe-tjoern

Som jeg nævnte i gårsdagens indlæg, var vi i lørdags på Gavnø til julebazar. Billederne herover og herunder er fra slotsparken hvor vi gik en tur inden vi begav os ind i menneskehavet.

gavnoe-lille-hus

For, ja, der var mange mennesker. Jeg kan faktisk kun finde på én grund til ikke at anbefale Gavnøs julebazar: Der er ikke plads til flere besøgende! Jeg er ikke så glad for at færdes hvor der er mange, men det gik, og helhedsindtrykket endte med at være positivt. Der var omkring 150 boder, mange med julepynt, en del med brugskunst og desuden lidt af hvert.

gavnoe-brugskunst

Jeg købte en julestjerne som jeg har ønsket mig i flere år. Jeg husker en lignende i rød fra mine første barndomsår i 1960’erne. Jeg er helt vildt glad for min stjerne som hænger i vinduet og lyser, så man kan se den både fra gårdspladsen og fra forstuen.

stjerne-i-vindue

Jeg faldt for Julerosens anderledes, håndlavede glasjulepynt, og jeg købte dette skønne juletræ. De havde en del flere figurer jeg godt kunne leve med at have herhjemme, men jeg styrede mig og købte kun træet. Jeg har dog siden set at de har en webshop, (jeg bliver altså ikke betalt for at linke), så jeg kan stadig købe mere …

glasjuletrae

Jeg købte også en krans til hoveddøren og de største kogler jeg nogensinde har set. Det vender jeg tilbage til.

baalfad

Jeg tror nok jeg skal til julebazar på Gavnø Slot næste år, men jeg vil prøve at ramme et tidspunkt hvor der er lidt færre mennesker.

Gem

23 meninger om “Julebazar på Gavnø”

  1. Ja, jeg bliver helt glad hver gang jeg går forbi den stjerne – især her efter mørkets frembrud når den hænger og lyser 🙂
   Jeg skal hilse og sige fra dahliaknoldene at de har det godt. De har fået en lille dyne på, så vi er helt sikre på at de ikke får frost. Og de har fået selskab af nogle flere knolde jeg har fået af gode venner der ikke havde plads til alle deres georginer.
   Kh Nana

 1. Hej Nana
  Hvor er den smuk din stjerne der hænger i vinduet. Jeg kan godt forstå du har købt den <3
  Jeg kunne også godt tænkte mig sådan en fin stjerne i adventsgave, måske bliver jeg nødt til selv at købe den 😀
  Det er så hyggeligt med lyskæder og julestjerner med lys.
  Tak for linkene dem er jeg glad for.

  God aften.
  Kh Birgitte

  1. Ja, jeg skyndte mig i hvert fald selv at købe en stjerne 😉 men måske er du så heldig at du får en i adventsgave.
   Jeg skal også i gang med nogle udendørs lyskæder meget snart, for, ja, lyskæder er vigtige på denne årstid 🙂
   Selv tak og god aften til dig, Birgitte!
   Kh Nana

 2. Godaften Nana.Jeg synes altid det er hyggeligt at besøge julemarkeder…………og Gavnø ser da dejlig ud.
  Fin stjerne…………købte en lignende for nogle år siden.
  Var på Gisselfeld sidste år.Og der er jo det smukke Paradehus.
  Må vist se at finde lidt juleting frem.
  Rigtig god aften Knus Jette

  1. Godaften, Jette.
   Jeg lurer lidt på også at tage til Gisselfeld som vist holder julemarked de næste to weekender – og som du siger, er der jo yderligere en attraktion i deres skønne orangeri 🙂
   Ja, vi kan da godt finde en lille smule juleting frem nu, ikke? Jeg har fisket mine lyskæder frem af kælderen og skal meget snart have hængt dem op.
   Knus

  1. Jamen, det var også rigtigt hyggeligt, og de havde gjort det så fint med pynt og juletræer allevegne. Du må se at finde et julemarked i nærheden af dig, så du kan svømme hen i julestemning 🙂

 3. Sådan en stjerne havde mine bedsteforældre også. Når jeg kom og besøgte dem i julen – de boede øverst i et etagebyggeri – kunne jeg se stjernen på lang afstand, og det var én af de bedste minder fra dengang. Hvor den pynter fint i dit vindue; jeg kan godt forstå, at du er glad for den 🙂

  1. Sjovt. Jeg kan se at vi er flere der husker sådan en stjerne fra vores barndom. Så har de været helt væk i en årrække, og nu har de været fremme igen et par år – og de bringer minder frem 🙂

 4. I mit barndomshjem havde vi også sådan en rød stjerne med lys i hængende i vinduet hele december måned. Meget hyggeligt. Min ældste søn, der bor i Nuuk, fortæller, at den slags stjerner er meget populære på Grønland – næsten alle har dem i vinduerne op mod jul 🙂

 5. Hej kære Nana,
  Jeg var også turen forbi. Mit første besøg på Julemarkedet. 🙂 Meget, meget hyggeligt, men syntes også der var for mange mennesker. Manden i huset forkælede mig som altid med den smukkeste buket. Glæder mig til hvis du viser din krans 🙂
  Rigtig god uge
  ♥ Birgitte

  1. Ja, det var hyggeligt! Måske var vi der samtidig uden at ane det … Den krans jeg købte var nu bare en helt almindelig grankrans, men med den rigtige sløjfe og lidt andet pynt ved døren, bliver den fin og enkel, lige som vi kan lide det 🙂
   Tak, søde Birgitte, og i lige måde til dig!

  1. Ja, det er hyggeligt at få lidt nyt til juletræet – selv om jeg jo ikke sådan MANGLER … Og stjernen nyder jeg bare hver gang jeg passerer den 🙂

 6. Sikke dejlige billeder fra en smuk julebazar. Lyder som et sted jeg ville hygge og bruge alt for mange penge Nana……
  Kan godt se hvad du skriver med den glas kugle. Så smuk den er malet og med en lille svane. Virkelig smuk.
  En stjerne der lyser i mørket er så skøn. Sådan nogle stykker har vi også oppe. Købt i Sverige. Der er de så dygtige til at lave dem.

  Rigtig skøn dag
  Charlotte

  1. Velkommen til min blog, Charlotte!
   Ja, man komme nemt til at lægge penge på sådan et julemarked 🙂
   Ja, jeg tror at stjernerne er mere almindelige i Sverige end her, for når jeg ser svenske blogs vrimler det med stjerner i vinduerne ved juletid.
   Tak, og jeg ønsker også dig en dejlig dag!
   Mange hilsner fra Nana

  1. Kære Anne.
   Undskyld at jeg først svarer nu, men din kommentar var røget i mit spamfilter, og jeg ser den først nu. Mit svar er nu heller ikke så meget værd, for jeg kan ikke huske mærket på julestjernen, men jeg mener at have set dem flere steder, så jeg tror godt du kan finde en der ligner 🙂 Held og lykke med det!
   Før-jule-hilsner fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.