Jeg vælger mig april

jeg vælger mig april

Jeg vælger mig april er titlen på en sangtekst skrevet af Bjørnstjerne Bjørnson i 1870, og den randt mig i hu i dag, da jeg gik ind efter mange skønne timer i skov og have.

I sangens sidste linje står: … i den bli’r somren til, og jeg tror netop, at det er derfor, jeg holder så meget af april. Den er fuld af forventning. Man kan stadig huske, at det var vinter, og sommeren ligger helt ubrugt og meget lysegrøn forude.

Jeg trives bedst i det fri, og dage som i dag er lige min kop te. En tur i skoven, som er fuld af solskin og anemoneduft fylder mig med livsglæde.

jeg vælger mig april

Det samme gør påskeliljerne langs vejen. Sidste forår købte jeg som sædvanlig små potter med påskeliljer til at pynte indendøre og større potter med påskeliljer til havekrukkerne. I efteråret lagde jeg løgene i den lille stribe jord, der er mellem vores hegn og vejen. Og selv om biler har kørt igennem den lille rabat, selv om løgene hverken er blevet passet eller plejet, står de der, påskeliljerne. Gule og fulde af livsmod.

jeg vælger mig april

Vi har spist frokost på gårdspladsen. Selv om vi kun var to, og selv om vi blot spiste et par rugbrødsmadder, kan man vel godt tale om påskefrokost, når den bliver indtaget på Skærtorsdag. Det var endda en meget vellykket påskefrokost i godt selskab, derude på den solbeskinnede gårdsplads.

frokostmadder

Hønsene kan også lide april. Det kan man se på dem. Og i dag har vi luget og smidt en del af ukrudtet ind til hønsene. De var især begejstrede for de spæde skvalderkålsblade.

høns

Vejerudsigten lover mange flere gode dage, og haven kalder. Jo, jeg vælger mig april.

P.S.: I dag har jeg skrevet hele to indlæg. Måske vil du også læse det, jeg udgav i formiddags? Du finder det her.

14 meninger om “Jeg vælger mig april”

 1. Sikken en succes med påskeliljerne, det ser flot ud. De er heldigvis flinke til at komme igen i modsætning til tulipanerne.
  Hvis vejret er som nu, er april en dejlig måned. I dag har det nu blæst en del her, så vi spiste ikke ude.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, påskeliljer er bare så trofaste. Nu går jeg og gemmer dem, jeg har haft i stuerne i år, så der kan blive endnu flere vejkantspåskeliljer til næste år.
   Vi kan meget ofte finde læ på gårdspladsen, så dér sad vi. Det med læen er Sørens hovedargument for ikke at rive gårdens fjerde længe ned, og en dag som i går, kunne jeg godt følge ham 🙂
   God dag til jer!
   Kh Nana

 2. Hei!
  Tenk at du kjenner til den. For meg er tittelen nesten et ordtak. Det er vår i bildene dine.
  Ha det godt! Anne

 3. Ja, Bjørnson skrev nettopp det, og jeg er helt enig med han. April er en deilig måned!
  Så flotte påskeliljer du har 🙂
  God påske, Nana!

  Klem fra Marit

 4. Jeg holder mest af forår og forsommeren samt sensommer. Der er noget særligt over disse måneder og en speciel duft i luften. Og farverne; mange forskellige grønne nuancer i foråret og alle de gyldne farver senere. Så er temperaturerne også behagelige, ikke for varmt eller koldt. Rigtig god påske til dig og Søren. KH Birgit M.

  1. Uh, ja, det er svært at vælge (og det skal vi jo heldigvis heller ikke 🙂 ). Jeg holder også af sensommeren og det tidlige efterår, men der er følelsen lidt mere vemodig. – Hos mig, i hvert fald.
   Tak skal du have, Birgit! Vi fejrer påske alene på gården 🙂 God påske til jer!
   Kh Nana

 5. Nana tak for deling af dine erfaringer. Jeg vil lige vende tilbage og sige at jeg kan skaffe møg helt uden halm. Så det blir da en fest…
  Glædelig påske
  Grethe

 6. Så smukt at læse, Nana – jeg elsker også april. Og skovture nyder vi også. I dag har vi gået fire kilometer gennem Brødemose Skov og nydt anemoner og alt det andet, der er sprunget ud. Dine påskeliljer er bare så smukke!

 7. Vi spiste også ude i går – ude i det grønne ved en lille grusvej nær et kraftigt brombærkrat. Vi var kommet lidt på afveje, men vi havde den smukkeste udsigt over Båring Vig. Hvor er det fint med påskeliljerne langs vejen – der er da fuld valuta for pengene!

  1. I en tid, hvor der er så meget vi ikke må, er det godt nok en gave, at vejret indbyder til frokost i det fri!
   Ja, sådan nogle påskeliljer er bare så taknemmelige. Jeg har altid brugt at genbruge dem 🙂
   Fortsat god påske til jer, Aase!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.