Jeg rydder op

Vi har det vældig ryddeligt i hovedhuset. Jeg kan faktisk ikke fordrage rod omkring mig. Ikke i mine nære omgivelser, i hvert fald.

forstue
Foto: Esoft.

Men jeg kan godt abstrahere fra rod der er lidt længere væk. Nede i skufferne, fx. Og i udlængerne. Der er, når sandheden skal frem, en del rod i de mange bygninger der hører til gården. Ikke alvorligt rod. Det kan ret hurtigt blive fint. Det kræver bare at man gør noget ved det.

rydder op
Foto: Esoft.

Og nu har jeg kastet mig ud i projekt oprydning. Det bliver ét rum ad gangen, og jeg gør det ikke alene. Jeg er ekspert i at sætte en hel masse i gang og så stå og se træt ud når min mand kommer hjem. Så hjælper han.

køkken
Foto: Esoft.

Lige nu er han fx kørt på genbrugspladsen med et bjerg af affald jeg havde dynget op på gårdspladsen. Jeg selv sidder med en kop te og slapper af oven på dagens arbejde. Og så lytter jeg spændt efter om en bil skulle holde ude i vores indkørsel. Jeg har nemlig lavet en lille loppebod. Hvis der faktisk er nogen der køber noget, vil jeg bære mere ud, for der er meget mere hvor det kommer fra.

Loppestanden har jeg selv fotograferet. Billederne af vores ryddelige hjem (og det er det faktisk – for det meste – også til hverdag) blev taget af Esoft dengang vi satte gården til salg.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

28 meninger om “Jeg rydder op”

  1. Der er ikke nogen der har købt noget endnu, og jeg er lidt skuffet … Der er faktisk meget lidt trafik på vores vej, så det er nok ikke det smarteste sted at have en bod! Men håbet er stadig lysegrønt 🙂

 1. Her er vi også i gang med oprydning. Sidste år solgte vi vores hus og bor nu i en dejlig lejlighed. Nu har vi mindre plads og jeg er ikke god til at skabe og skuffer er fyldte med ting jeg ved, jeg aldrig kommer til at bruge. Så nu har vi lejet en stadeplads, hvor man kan prismærke sine ting og så måske få dem solgt Så det bliver rigtig dejligt at få ryddet ud. Jeg tror det var Claus Dalby, som kaldte sig selv maxsimalistisk – jeg er derimod blevet minimalistisk med årene. Held og lykke med din oprydning. Hilsen Birgit M.

  1. Åh, det er smart med sådan nogle stadepladser som bliver passet. Jeg tror desværre ikke vi har sådan et sted her i nærheden. Held og lykke med salget! Det ER altså rart at skaffe sig af med nogle ting engang imellem. Det synes jeg hvert fald også 🙂
   Hilsner fra Nana

 2. Det er svært at tænke på rod, når man ser billederne fra dit smukke hjem, men jeg kender godt behovet for at rode et sted og behovet for oprydning. Vi har selv skilt os af med mange, mange ting i det sidste år. Først i en bod på et loppemarked – det var sådan set en god ide, hvis du skulle orke det. Efter loppemarkedet var der stadig mange ting tilbage, og nogle af dem ret gode ting, bl.a. nogle kopper fra Bing og Grøndahl, så vi overvejede “hvad nu med resten?” En dag blev det imidlertid bare for meget!!! og inden vi kunne nå at fortryde, proppede vi bilen med sagerne og ræsede op til Røde Kors, der fik det hele. De var vældig glade, og selv om vi ikke fik penge for det, så var vi simpelt hen så lettede bagefter. Det skulle vi bare have gjort med det samme.
  Det var en lang historie, blot for at sige: Klø på! Hold ud! Det bliver SÅ godt 🙂
  Mange hilsener, Lisbeth

  1. Ja, det letter altså at komme af med nogle af sine ting! Det jeg sælger fra min loppebod (eller forsøger at sælge), er vist ikke noget genbrugsbutikkerne ville være interesserede i. Eller måske er det … Det må jeg lige undersøge. Rigtigt loppemarked duer jeg desværre ikke til længere. Jeg kan ikke “være på” i ret lang tid ad gangen uden at blive svimmel. Men jeg klør på og holder ud 🙂
   Kh Nana

 3. Hej Nana. Øv øv at jeg ikke bor i nærheden af dig. Ville nemlig gerne købe alle dine brune krukker da jeg samler på den.
  Kh Grethe.

 4. Hvor ville jeg ønske jeg havde tiden…. men lige nu er jeg igang med et større projekt, og det tager næsten al min tid. Men måske det hjælper på oprydningen også.
  Hehehe kan lige se dig for mig…. mega træt og “jeg kan altså ikke mere” 😉 tror jeg vil afprøve det en af dagene.
  Vil så lige sige at her kræves der godtnok meget oprydning hvis jeg skal få det ligeså fint som hos jer. I bor så smukt.

  Rigtig god aften
  Knus Lone

  1. Jeg er spændt på at høre hvad det er for et projekt du er i gang med!
   Ja, du går bare i gang med en masse, erkender undervejs at det var for meget – og afventer at der kommer en forbi og afslutter arbejdet 🙂 Super smart!
   Altså, hvis du så mine køkkenskuffer eller en af staldene, ville du vide at vi også roder 😉
   Tak, søde Lone! Og i lige måde!
   Knus

 5. Du har det så fint hemma, ljust och stilrent.
  Vi rensade ut 3,5 ton när vi flyttade! Det mesta var “skräp” som vi hade på vinden. Och jag tror allt att vi skulle kunna rensa ut en hel del till nu:)
  Ha det fint
  Kram Maria

  1. Ja, vi har et dejligt lyst hus 🙂 Det var noget af det vi faldt for da vi købte det.
   Vi er flyttet ofte, og hver gang har vi ryddet op og smidt ud, men selv om det er under to år siden vi flyttede sidst, er der masser at rydde ud i. Det er svært at komme til bunds i det …
   Tak, Maria! Og i lige måde!
   Knus

 6. Dejlige billeder Nana. Jeg er også bedst til opryddede stuer, men det lykkes ikke altid når resten af familien er håbløse til det (smiley der ruller med øjnene :-)). Her står det også snart på projekt oprydning i kælderen, uha hvor kan der ophobes meget- og hurtigt dernede :-). Håber at der har været salg i boden senere på dagen. Kh Mette

  1. Jamen, er det ikke vildt så hurtigt tingene hober sig op i uordentlige bunker i de dér rum man ikke kommer i?! God fornøjelse med kælderoprydningen! Det er faktisk rigtigt rart når man først er i gang 🙂
   Jeg giver boden en chance resten af ugen, men her er nok for lidt trafik (og det er vi jo ellers glade for …) til at man rigtigt kan sælge igennem 🙂
   Kh Nana

 7. Sikke I bor smukt… med masser af luft – lyst og lækkert. Her er plads til at trække vejret 🙂
  Jeg syntes det er en super ide med en bod… der skal nok komme nogen. Ja jeg gad da godt at kigge forbi. Jeg tvivler på en bod ved vores vej vil være et hit… jeg har ellers nok at sælge af. Måske et par ting ryger til salg på bloggen…. Måske.
  Men at få ryddet op giver luft.. og ro.. og når der er rydeligt så er det meget nemmere at holde det ved lige. Hvis først det roder lidt – så roder det pludselig meget.
  Knus Susan

  1. Tak, Susan!
   Jeg forsøger i hvert fald med den lille bod nu. Ellers må det ryge ud på anden vis. Jeg har igennem tiden også solgt meget i Den blå avis, men de fleste af disse ting er sådan nogle til en 10’er eller en 20’er, og det er for fjollet at sætte dem i avisen Det er da egentlig en god idé at sælge via bloggen. Det har jeg aldrig tænkt på …
   Det er så rigtigt hvad du siger om at lidt rod hurtigt bliver til meget. Så nu gælder det om at vi holder orden i alle stalde og andre udlængerum!
   Hyggeligt at høre fra dig! God aften til dig!
   Knus

 8. Tror du har det som mig.
  Ryddelig i omgivelserne og kælderen ligner Lo…….
  Super smart med sådan en loppebod. Det er da genialt.
  Men nu må jeg lige spørge. Hvor har i et gulstens bygning henne?
  Det kan jeg slet ikke huske jeg har set før………..

  Knus og skøn dag
  Charlotte

  1. Ja, det er lige sådan jeg har det. Da jeg havde kælder, var den SÅ rodet. Nu har jeg i stedet udlængerne …
   Vadekærgård er en gård med mange bygninger, og vi har flere i gulsten. Den du ser på billedet er faktisk filtset i Skagengul som hovedhuset, men i det lys der falder, kan man næsten ikke se filtsningen. Bygningen ligger langs vejen og danner en af de fire længer omkring gårdspladsen. I den bygning er faktisk et butikslokale fordi nogen engang har haft en gårdbutik. Jeg orker ikke at indrette det og slet ikke at drive en butik, men hvis man havde overskud til den slags, ville det være ret let at få en fin, lille butik på gården 🙂
   Dejlig dag til dig, Charlotte!
   Knus fra Nana

 9. Hej Nana. Hvor bor i dejligt lyst . Det ser ud til at være en stor hovedbygning i bor i. Jeg tænker på, er gården stadig til salg ? for på det link du har lagt in står der at det var i februar det var skrevet og jeg vil ikke dele den,hvis det ikke er aktuel mere. Hygge herfra med ønsket om en god dag.

  1. Hej Leila.
   Ja, her er meget lyst, og det var noget af det vi faldt for da vi købte gården. Og hovedbygningen er vældig stor. Sådan set også alt for stor til to mennesker, men vi nyder de rigelige og smukke rum 🙂
   Vi tog faktisk gården af markedet igen ret kort tid efter at vi satte den til salg. Hvis du gider at læse mere om det, kan du læse med her: https://mitlandliv.dk/vadekaergaard-er-ikke-til-salg-laengere/
   Tak! Og dejlig dag til dig!

 10. Der har du da løsningen på, hvor tingene skal stå – over i ‘Loppe-butikken’ med selvbetjening, hvor de ikke står og bliver gennemblødte/snavsede. Sæt en lille annonce i en ugeavis og få lavet et skilt, der kan stå ude ved vejen. Måske det kunne friste flere at komme indenfor i det ustadige vejr. Har I for mange grøntsager eller blomster, kunne de også sælges der.

  1. Ja, sådan noget tænkte jeg også da vi flyttede ind, men dels har jeg ikke overskud til så meget, og dels er vores gårdsplads (og dermed butiksrummet) lukket af ud mod vejen, så hundene ikke kan løbe ud. Nu prøver jeg med loppeboden i en uges tid, og hvis der ikke kommer noget ud af det, forærer vi tingene til en genbrugsbutik hvis de vil have dem. Ellers ryger de ud, for jeg gider ikke den ophobning af ting og sager 🙂

 11. Hyggeligt med en lille loppebod. Det har jeg også tænkt på, men ligesom hos jer kommer der bare ikke ret mange forbi. Egentlig vil jeg også gerne have det ryddeligt, og jeg kæmper en daglig kamp, for det er som om rodet vokser op af sig selv Et loppemarked kunne hjælpe, men minimalistisk bliver her aldrig. Har alt for meget skrammel med affektionsværdi.
  Kh, Karen

  1. Jeg er vist heller ikke minimalist. – Medmindre man kan have virkelig meget tøj og porcelæn, fantastisk mange vaser og urtepotteskjulere + en del bøger – og være minimalist …? 😉
   God dag til dig, søde Karen!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.