Jeg plukker fløjlsgræs …

fløjlsgræs

Jeg klager med jævne mellemrum over, at ingenting kan vokse i vores våde eng. Men det passer ikke. Slet ikke. For græsserne elsker vores eng. Lige nu blomstrer de derude, og det er et meget smukt syn.

fløjlsgræs

I dag har jeg plukket en buket med forskellige græsser. Den eneste jeg kender navnet på er fløjlsgræs (klik ikke på linket, hvis du er bange for at få sangen Jeg plukker fløjlsgræs i hovedet), men jeg overvejer at sætte mig lidt mere ind i græsser, når de nu trives så glimrende i min baghave.

Det er fascinerende, hvor mange forskellige, fine græsser der bare vokser, uden at vi har rørt en finger. Flere af dem er betydeligt højere, end jeg, og det er kun fordi, vi har slået områder af engen, at jeg overhovedet kan gå derude.

fløjlsgræs

Jeg er ret betaget af min græsbuket, som efter at have ageret fotomodel på gårdspladsen er flyttet indenfor, hvor den står på spisebordet.

græsbuket

Den er så let og elegant. Det var en stor fornøjelse at gå og plukke den. Og så er den endda helt gratis. Jeg har skrevet det før, men nu skriver jeg det igen: Sådan en tilsyneladende lille ting – som i dette tilfælde at plukke lidt græs og stikke det i en vase – er en stor glæde. For mig, i hvert fald.

fløjlsgræs

Reklamelinks:
Vase mage til den, jeg har brugt til græsbuketten
Stort udvalg af Kählervaser
Havebord mage til vores
Så dit eget pyntegræs.

13 meninger om “Jeg plukker fløjlsgræs …”

 1. Jeg har slet ikke blik for græsser, men det skyldes nok, at jeg bare helt overordnet ser blomstrende græs som et problem. Så jeg lægger slet ikke mærke til, at de kan være kønne. En græsbuket er et no go herhjemme, fordi græs er en af de ting, jeg er allergisk overfor. Men jeg synes det er dejligt, at du kan nyde græsset 🙂

  1. Nej, sådan en buket skal man ikke give en græsallergiker! Jeg kan godt forstå, at du bare ser den anden vej, når du møder blomstrende græs! Jeg plejer heller ikke sådan at nærstudere græs, men det gjorde jeg altså i går, og det er vældig pænt, når man giver sig tid til at se det 🙂

 2. Hej Nana.
  Det er en rigtig fin buket, og faktisk et godt udgangspunkt at tænke på de vilde områder som nogen med smukke græsser, for de er smukke, og der er helt sikkert et godt miljø i det område for alt muligt kryb og kravl, som det jo er så vigtigt, at vi passer på, og giver plads til.
  Du er også bare så god til at finde det positive frem, og straks tænke at nu vil du sætte dig ind i de forskellige græsser. Det er så godt.
  God søndag.
  Mange hilsner Tina.

  1. Ja, du har nok ret i, at der er nogle smådyr, der kan bruge græsset. Andre dyr vil nok hellere have et lidt mere varieret område, og det kan det måske blive med tiden. Nu må vi se, hvordan det udvikler sig. Lige nu er der i hvert fald meget smukt derude, og jeg nyder min græsbuket 🙂
   Tak, Tina – og god søndag til dig!
   De bedste hilsner fra Nana

 3. Hvilken smuk græsbuket! På insta er det blevet en hel trend med græsbuketter, og med god grund, for de er smukke og enkle – og når man går på jagt efter græsser, ser man pludselig en hel anden variation af arter, end man før har lagt mærke til. Græsserne har også optimale forhold i år, tror jeg – sol og tilpas vand i kombi.

  1. Jeg skyndte mig at lægge et græsbuketbillede på IG, straks jeg læste din kommentar 🙂 Du har ret i, at man lægger mærke til de enkelte sorter på en helt anden måde, når man begynder at nærstudere dem. – Og jeg tror også, du har ret i, at der er fine forhold for græsser – og en del andre planter – i denne sommer, hvor vejret arter sig ret fornuftigt 🙂

 4. Flot buket 🙂 græsser er så fine, både de lidt vilde og dem vi har i haven.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

 5. Du skal køre en tur forbi Overdams planteskole i Hørsholm. Han har den smukkeste udstillingshave og er græsspecialist og utrolig vidende og meget hjælpsom. Det kunne blive til noget rigtig godt på den eng. På engens betingelser.

 6. Det lyder helt forkert, det jeg skriver ovenover. Jeg synes allerede, det er så fint på din eng. Vi mennesker elsker jo bare at efterlade lidt aftryk og forbedre lidt hist og her. Også på en smuk eng. God dag, Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.