Jeg har noget med georginer

noget med georginer

Jeg kan godt lide enkelthed og sarte farver. Men det er mest indendøre. Når jeg kommer ud i haven, har jeg en svaghed for stærke farver og pompøse former. Og det er nok derfor, jeg har noget med georginer.

Georginer kan jo være meget. De kan faktisk være enkle og i sarte farver, men de kan også være pompøse og i stærke farver. Jeg har en svaghed for sidstnævnte.

dahlia i balje
De meget storhovede georginer, som jeg er så forelsket i, gør sig fantastisk i et fad på bordet eller – som her – i en balje på terrassen.

På Vadekærgård havde jeg et skønt georginebed, men jeg efterlod mine georginer, da vi flyttede. Sommeren 2018 blev en sommer uden georginer, og det var ikke så rart. Sidste år købte jeg nye knolde. De blev lagt i en del af skærehaven. Jeg købte omkring 170 knolde, og langt de fleste blev til store, stærke georginer, der blomstrede i mange måneder.

noget med georginer
Georginebedene i august 2019. I forgrunden et enkelt bed med Zinnia Giant. De var faktisk så store, at de lignede georginer.

I efteråret pillede vi alle højbedene ned, og der bliver ingen skærehave i år. Men planen er, at der kommer en lille georginehave. – Eller det er nok mere præcist at sige en pænt stor georginehave. For jeg har jo stadig de fleste knolde fra sidste år. Og så har jeg lige bestilt nogle nye knolde [reklamelink]. Jeg syntes ligesom, at jeg manglede georginer. Sidste år havde jeg problemer med at få den originale Café au Lait, men den er til at få fat i nu, så den (og 6 andre uundværlige sorter) er bestilt.

dahlia café au lait rose
Café au Lait Rose. Jeg kunne ikke finde den originale Café au Lait sidste år, så jeg købte den lyserøde udgave. Den er også smuk, men jeg glæder mig til at få den Café au Lait-farvede i år.

Nu har jeg en måned til at lave bede, og så kan jeg sætte georgineknolde. Og til sommer kan vi forhåbentlig sidde i vores georginehave. Det er planen, at den sidst i juli skal være indrammet af kastanjehegn og fuld af mange forskellige og frodige georginer.

dahliabuket
En af sidste sommers mange, mange buketter. Sikke en rigdom.

Jeg skal stornyde mine georginer fra juli til oktober, og jeg skal plukke ligeså mange buketter, som jeg orker. For jeg har noget med georginer.

noget med georginer
En af de sidste buketter, jeg plukkede sidste år. Det var i oktober. Så kom nattefrosten, og den sætter som bekendt en stopper for georginefesten.

8 meninger om “Jeg har noget med georginer”

 1. Hej!
  Buketterna du visar är verkligen underbara. Har bara haft dahlior en enda gång men eftersom jag älskar att plocka buketter borde jag kanske försöka igen.
  Lycka till med årets odling.
  Trevlig helg!
  Birgitta

  1. Hej Birgitta. Tak for din kommentar – og velkommen til min blog!
   Åh, ja, man kan plukke så mange skønne buketter, når man har dahlia. Du må lægge nogle knolde igen. – Måske allerede i dette forår 🙂
   Tak – og god weekend til dig!

 2. Jeg elsker også georginer. Sidste år fik jeg georginer med hjem fra vores datter og svigersøn i Helsingør. De havde ikke lyst til dem mere. Man kan tage buketter hele tiden. God weekend til dig Nana. Knus Inger.

  1. Der var du heldig, Inger! Georginer er nemlig fantastiske at plukke af. De bliver bare ved med at sætte nye blomster.
   Tak – og også god weekend til dig!
   Knus fra Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.