Jeg har fået køkken på hjernen

I disse dage har jeg køkkener på hjernen. Vi er ved at være nået så langt med nogle af de andre rum i huset at ideen om at gøre noget ved køkkenet trænger sig på.

køkken
I dag indtog vi morgenmaden på gårdspladsen med køkkeninspiration ved hånden. Det viste sig nu at 12 af de 14 tendenser som magasinet lokker med på forsiden, var tendenser vi ikke hopper på. De 2 sidste havde vi selv spottet. Men det var hyggeligt at bladre og se billeder …

Jeg drømmer køkkendrømme. Store køkkendrømme. Vi overvejer at rive væggen mellem køkken og bryggers ned, så vi i stedet for to rum, får ét rum. Et meget stort køkken.

plantegning
Plantegning: CR3. På plantegningen ses et udsnit af stueplan som her så ud da vi overtog gården. I dag er spisestuen blevet til vores dagligstue. Entreen er væk, idet væggen mellem entré og køkken er revet ned. Døren for enden af entreen og døren mellem bryggers og stue er sløjfet. I næste uge forsvinder trappen der fører fra køkkenet til 1. salen. Og så er spørgsmålet: Skal vi også fjerne væggen mellem køkken og bryggers?

Så får vi plads til mit elskede bord som vi ellers havde tænkt skulle sælges. Og vi får plads til en sofa. Jeg har altid syntes at en sofa i køkkenet er noget af det hyggeligste man kan tænke sig.

køkkenbord
Bordet her fik vi lavet til køkkenet på Vadekærdgård. Hvis man kan elske et møbel, elsker jeg det bord. For tiden er det opmagasineret, for vi har ikke plads til det, men jeg vil så gerne have det i mit køkken igen!

Jeg plejer ellers ikke at være flittig på Pinterest, men for tiden pinner jeg køkkenbilleder. Det er nu meget sjovt at have køkkener på hjernen.

30 meninger om “Jeg har fået køkken på hjernen”

 1. Jeg er også ret vild med det bord Nana og jeg kan godt forstå at du gerne vil have det i brug igen. Det vil da være skønt med et stort køkken og når nu trappen forsvinder er det jo ‘ret lige til’ – forstå mig ret 🙂 – at vælte væggen hvis den ikke er bærende. Lidt sjovt med den sofa, for den ide er vi også vilde med. Det kan desværre bare ikke lade sig gøre her i vores gamle hus. Kh Mette

  1. Den køkkensofa idé er altså ikke tosset 🙂
   Jeg tror faktisk ikke det er så stor en operation at vælte væggen. Vi har aldrig lappet hverken loft eller vægge siden vi fik væggen mellem køkken og entré fjernet, så der er alligevel en del arbejde der skal udføres.
   Tak for din opbakning, Mette 🙂
   Kh Nana

  1. Åh, ja, jeg kan godt se at man kan mangle et roderum. Det mangler vi ikke, for vi har tre længer vi kan rode i. Det er så til gengæld i overkanten, for egentlig gider jeg kun rod i små, ordnede mængder 🙂

 2. Et køkken kan ikke blive for stort. Og en sofa skal der være Når jeg har mange gæster rykker sofaen fra stue til køkkenet og spisebordet fra køkken til stuen, hvor der er plads. Der går gerne nogen tid før det finder på plads igen, fordi det er så hyggeligt med en sofa i køkkenet.

  1. Ja, jeg tror altså at den væg skal væltes. Når jeg tænker efter, tror jeg faktisk at rummet vil ende med at blive på nogenlunde samme størrelse som jeres køkken. Og det er så skønt et køkken! Og som du siger: Slet ikke for stort 🙂
   Kærlig hilsen Nana

 3. Mon dog du er i tvivl 😉 der skal da være plads til det flotte bord, du vil ærgre dig gul og grøn, hvis du skal sælge bordet.
  Held og lykke med projektet.
  Kh Lisbeth

  1. Åh, ja, vi har faktisk haft det til salg på DBA, men jeg er helt lettet over at ingen har købt det, og jeg har lige gjort annoncen inaktiv 🙂 Den væg må ned!
   Tak, Lisbeth!
   Kh Nana

 4. Det er bare så lækkert det bord , kan godt forstå du elsker det . Med hensyn til sofa så har jeg selv lavet en af en gammel dobbeltseng . Man sidder godt og kan faktisk sove på den

  1. Det er da smart at du kan bruge sofaen både til at sidde i og sove i 🙂 Så stor en sofa får vi altså ikke plads til. Det bliver noget med en lille to-personers, tror jeg 🙂

 5. Kæreste Nana
  Du er slet ikke i tvivl vel? 😉
  Det bord skal stå i dit køkken, og den væg skal væltes….
  det eneste minus ved mit hjem, som er det første hjem der virkelig er valgt ud fra kærlighed, er det alt alt for lille køkken.
  Jeg savner i den grad det store køkken hvor al hyggen foregår.
  Go for it siger jeg bare 😉
  Sov godt

  Knus, Lone

  1. Jeg er faktisk en lille-bitte smule i tvivl, for hvis vi vælter væggen, har vi jo ikke noget bryggers. Irriterende at man ikke bare kan få det hele 😉
   Hvad med hjemme hos jer? Kan man gøre noget med at fjerne en væg og få større køkken?
   Knus fra Nana

 6. Ja det er en stor besltútning med nyt køkken. Jeg husker det tydeligt………. Som var det i går.
  Vi har haft sofa i vores køkken. Der hyggede ungerne meget da de var små.
  Pludselig blev den ikke brugt mere. Så nu har vi en kærestebænk i stedet og sofaen er røget på badeværelset.

  Knus og god dag
  Charlotte

  1. Ok, Charlotte, sofa på badeværelset, det lyder ikke så tosset! Vores badeværelser er små, og der er ikke plads til hverken badekar eller sofa, desværre, men jeg er ellers ret fascineret af ideen 🙂
   Tak, og god dag til dig!
   Knus fra Nana

 7. Pyha! jeg bliver helt svedt ved tanken om alt det arbejde,der ligger forud,men I er jo godt igang og jeg har da opdaget at når du sætter dig et mål, så når du det også. Lykke til med hjemmet hjerte. Hygge herfra

  1. Pyha-ja, det gør jeg egentlig også 😉 Men jeg skal jo ikke udføre så meget af arbejdet. Jeg har det som du og dirigerer hellere slagets gang 🙂
   Knus fra Nana

 8. Nana, er jeg den eneste, der siger “Se tiden an, det bord løber ingen steder!” På landet er et godt bryggers uundværligt. Vil I gå direkte ind i køkkenet udefra i al slags vejr – hvor vil du gøre af vådt/snavset overtøj, fodtøj og ikke mindst tre våde hunde – vil du
  have opvaske- og vaskemaskine samt tørretumbler til at snurre og støje i et køkken uden dør ind til stuen; du, der helst vil have, at der hersker ro, orden og overskuelighed. Og vil I finde, det er en smal sag at skulle ud i et koldt udhus i al slags vejr, fordi I havde nedlagt et varmt bryggers med dets funktioner. Det er ikke alt, der er lige let at gøre ’tilbage’. Så hellere tænke alle situationer grundigt igennem, sagde kvinden, der aldrig har lidt af kissejaw, når der skulle restaureres hus.

  1. Hej Elsebeth.
   Jamen, altså, det er jo netop de overvejelser vi gør os, og du har ret: Det er dejligt at have et bryggers. Og det med den manglende dør fra køkkenet og ind i stuen har du så meget ret i. Her kunne jeg godt tænke mig at etablere en dobbelt glasdør, men sådan en er der altså ikke penge til i denne omgang 🙂
   Under alle omstændigheder skal vi snart tage en beslutning, for de andre ting vi har udført, har givet køkkenet så mange skrammer og ar at det mere ligner en byggeplads, end et køkken. Godt det ikke handler om liv og død, men bare om bryggers og køkken 🙂

 9. Jeg overså i går, at I har sløjfet gangen, så bagdøren allerede nu – uden et vindfang – fører direkte ind i køkkenet. Prøv lige vinteren og det tidlige forår af med sne, regn og kold vind direkte ind i køkkenet. Der bliver brug for mindst én daglig gulvvask hen til bryggerset for hver hundeluftning, fordi mellemlandingsstationen er væk! Det var en god idé at sløjfe dørene fra bryggers og tidligere baggang ind til den nye dagligstue, så man i stedet skal gå gennem køkkenet og spisestuen – det gav en dejlig ubrudt væg i dagligstuen og ingen træk; selv gamle massive døre har det med ikke at være helt tætte. Men gem endelig dørene, der kan blive brug for dem et andet sted i huset. (Jeg kan levende forestille mig, at du vil have den køkkenvæg op igen – og gang i gangen igen …)

  1. Tjae, om vi skal vaske gulv i køkken, gang eller bryggers gør nu ingen forskel for mig. Det er jo ikke sådan at gulvet vasker sig selv fordi det ligger i et bryggers 😉 Jeg er slet ikke i tvivl om at vi forbliver glade for at vi har sløjfet baggangen, men vi er ikke færdige med at overveje køkken/bryggers-løsningen. Det er en luksusovervejelse, for under alle omstændigheder har vi god plads, og jeg er sikker på at vi vil blive ved med at elske at bo her, ligemeget hvad vi ender med at vælge 🙂

   1. Til tider er det et værre smadder at bo på landet. Men det er sikkert bare mig, der er blevet for gammel og magelig til at ville stå sammen med tre våde og snavsede hunde på måtten inde i køkkenet – og så, oh skræk, oven i købet have glemt at lægge kluden parat til at tørre 12 hundefødder, selv få gummistøvlerne af og op i hånden – hvorefter vi alle fire skal ind gennem stuen og ud i entreen, mens det drypper fra mit overtøj, og hundene ryster sig på skift. Sådan en omgang hedder ‘en festforestilling’ på himmerlandsk.

 10. Jeg går ud fra at du har et andet rum til vasketøj m.m.? Jeg kan godt se at det er lækkert med et stort rum til et køkken og dine andre køkkener har været så smukke! Det lyder også lidt som om du allerede har besluttet dig 😉
  Bordet er så flot og jeg kan godt forstå at du gerne vil beholde det – pøj, pøj med beslutningen.

  1. Hm … ja, lige nu står vaskemaskinen i badeværelset, men det er egentlig ikke optimalt. Nu trækker du i bryggers-retningen, Lisbeth! Vi har faktisk ikke besluttet os endnu, men jeg ER ret forblændet af ideen om det store køkken (med vaskemaskine …(!))

 11. Hej Nana. Fik først nu læst om dine køkkendrømme. Husk nu at få din opvaskemaskine op i højde, så I ikke skal bukke jer, så mange gange hver eneste dag. Jeg fik nyt køkken for 15 år siden og det er det bedste vi har gjort. Et skab i 130 cm højde til service ved siden af opvaskemaskinen med en stor skuffe under. Siden er både vaskemaskine og tørretumbler kommet op i samme højde i bryggerset. kh. Ulla.

  1. Hej Ulla.
   Nu du skriver det, kan jeg godt se at man går og bukker sig hele tiden. Og jeg snubler også af og til når jeg kommer til at gå ind i opvaskemaskinens åbne låge. Det er egentlig mærkeligt at man ikke oftere ser opvaskemaskiner i højden som jeres. Hm … men det er vist for sent for os, for vi har faktisk netop godkendt den seneste køkkentegning …
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.