Jeg finder glæderne frem

glæderne

Jeg har haft nogle svimle dage. Sådan nogle dage, hvor jeg bliver træt af at have en sygdom, der har tvunget mig fra arbejdsmarkedet, træt af at livet slet ikke ser ud, som jeg havde planlagt, at det skulle se ud.

Så er det, at jeg skal huske, at mit liv er godt. Jeg skal huske, at jeg vader i hverdagsglæder. Jeg kan fx nævne, at min datter og jeg havde nogle skønne timer sammen i Gilleleje i mandags. Vi lavede mange gode, vigtige ting. Blandt andet spiste vi årets første iskage. (Ordet iskage er næsten en større glæde end selve isen. Et ord fuldt af klassisk, dansk sommer i 1950’er-stil).

glæderne

Herhjemme blomstrer naboens blåregn på vores side af hegnet, og på gårdspladsen er de første roser sprunget ud.

glæderne

Græsset, som for 2 uger siden blev sået bag gården, spirer med overvældende kraft, og jeg tror, at vi i løbet af sommeren for alvor kan indtage bagpladsen, som indtil nu har været et kedeligt sted, vi slet ikke har benyttet.

græsspirer

I går aftes plukkede jeg en buket i haven. Den har overnattet på gårdspladsen, men nu flytter den ind på spisebordet, hvor den vil sprede junistemning i dag og flere dage frem.

glæderne

Jo, glæderne er mange. Og naturligvis blev livet ikke, som jeg havde planlagt. Man kan slet ikke planlægge et liv. Man kan bare være glad for det gode, det bringer, kan man.

Reklamelinks:
Stort udvalg af havemøbler
Vaser
Blåregn

12 meninger om “Jeg finder glæderne frem”

 1. Livet kan man ikke planlægge nej – og heldigt, at man aldrig bliver så forskånet, at man ikke værdsætter sol og årets første iskage. På den måde, er det godt, man ikke får alt forærende, selvom det absolut er træls og uretfærdigt, at have hård odds imod sig 🙂

  1. Nej, man kan hverken forvente eller forlange retfærdighed eller evig lykke, men man kan heldigvis ofte føle glæde og taknemmelighed over både stort og småt 🙂

 2. Nogen dage skal man lige tage sig selv lidt i nakken for at flytte fokus hen på alle de fine, små glæder, som faktisk hver især er store. Dit dejlige indlæg hjælper mig på vej – tak!

  1. Det er så sandt, Aase! Det kan være nødvendigt at tage sig selv i nakken med jævne mellemrum 🙂
   Tak for din søde kommentar! Jeg håber, at din dag blev god!

 3. Øv for kronisk sygdom og et liv der ikke blev helt som forventet, det er godt at du alligevel finder glæderne:-) I mine øjne virker dit liv rigtig dejligt selvom jeg godt er klar over at svimmelhed og utilpashed på grund af det tager meget livskvalitet.
  Dit indlæg fik mig til at tænke over om mit liv var blevet som jeg forventede det, for det har også slået nogle slag gr. forskellige omstændigheder, men jeg tror ikke, at jeg har haft et billede af hvordan det skulle blive. Som det er nu har jeg aldrig haft det bedre 🙂

  1. Det glæder mig, Lisbeth, at du er glad i livet! Det fornemmer jeg også, når jeg besøger din blog 🙂 Det lyder som en god idé ikke at have for mange billeder af, hvordan alting skal blive. Jeg har nok stadig nogle stykker, men jeg er blevet en del bedre til at lade tingene komme uden at have en forestilling om, at jeg kan styre ret meget 🙂
   Kh Nana

 4. Jeg kender ingen, hvis liv blev, som de havde planlagt. Men jeg kender en masse, som har fået det bedste ud af, hvad de blev givet. Og det er det vigtigste! Set fra sidelinien er du rigtig god til at leve livet, som det nu er blevet. Og det er stort!

  1. Nej, det gør jeg vist heller ikke. Når jeg tænker efter, ved jeg nok ikke, hvad andre har planlagt, men jeg er ret sikker på, at planerne/drømmene bliver udfordret hos os alle. Selv forsøger jeg at lade være med at planlægge alt for meget, og det er jeg blevet bedre til med alderen. Det er nok fordi, jeg har opdaget, at planerne ikke holder 😉

 5. Jeg har ikke planlagt mit liv, jeg er godt tilfreds med at kigge tilbage på det, der er sket. Lige nu er jeg bare så tilfreds som jeg kan være, inden alderen indhenter mig. Jeg håber, jeg kan blive ved længe endnu, men hvem gør ikke det.
  Kh Lisbeth

  1. Det er så dejligt, Lisbeth, at du er top-tilfreds 🙂 Når jeg følger dit liv i haven, tænker jeg også, at det ser så godt ud – og at du skaber en masse smukt!
   – Jeg har jo heller ikke for alvor planlagt mit liv, men jeg har haft en del forestillinger, som ikke er blevet virkelighed. Fx havde jeg i mange år et billede af, at jeg skulle arbejde som gymnasie- eller VUC-lærer til jeg blev mindst 70. Den forestilling kan jeg stadig blive indhentet af en gang imellem. – Så føler jeg lige et stik af tab, fordi det ikke er blevet sådan. – Men så har jeg til gengæld en bondegård. – Det havde jeg nok ikke haft, hvis jeg stadig havde haft job i København 🙂
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.