Japanske kirsebærblomster og tulipaner på Gavnø

japanske kirsebær


Indlægget indeholder reklame

Vi har årskort til Gavnø, og planen var at vi ville derud mange gange i løbet af sæsonen. Den plan er ændret lidt, for nu flytter vi så langt væk at det ikke er realistisk at vi lige kører forbi for at lufte hundene.

tulipaner

Men vi nåede derud i dag mens tulipanerne stadig blomstrer, og det var godt. Det er en tradition som jeg nødigt vil bryde.

gavnø

Indkørslen til slottet er en lang allé af japanske kirsebærtræer, og for første gang oplevede jeg den i dag på sit højeste: Et sandt drømmesyn af kirsebærblomster.

Der var som altid fortryllende dejligt i parken omkring slottet.

tulipaner

Hvis du aldrig har været der og oplevet de mange tulipaner og den dårende dejlige kirsebærallé, kan jeg anbefale en tur en af de allernærmeste dage.

gavnø slotspark

Og selv om vi flytter til den anden ende af Sjælland, er jeg ret sikker på at vi kommer en tur til Gavnø næste forår. Ligesom vi plejer at gøre.

tulipaner på gavnø

Det kan ligesom først blive sommer for alvor når jeg har været i Gavnø Slotspark. 

japanske kirsebærblomster

Jeg har tidligere skrevet om Gavnø ved flere lejligheder. Området er nemlig et af mine yndlingssteder. Hvis du vil læse nogle af de andre indlæg, finder du dem her.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

18 meninger om “Japanske kirsebærblomster og tulipaner på Gavnø”

  1. Ja, det regnede også blomsterblade under træerne i går. Et smukt syn!
   Tak, Ingrid, og i lige måde til dig – eller måske skal du arbejde …?
   Knus

   1. Jeg skal arbeide på søndag og nyter livet på sommerboligen frem til lørdag kveld da jeg drar hjem med tog. Solen skinner fra skyfri himmel og kanskje blir det en liten båttur blant holmer og skjær i ettermiddag. Klem fra Ingrid

 1. Det ser fortryllende dejligt ud. Har ikke været der siden jeg var teenager. Kan derfor ikke helt huske det. Når ikke turen i år, men det må huskes til næste år.
  Fortsat dejlig Kr. himmelfart til jer.

  Kærlig hilsen Susanne Josephine

  1. Du må have det på forårshuskelisten til næste år 🙂
   Tak, Susanne Josephine, og i lige måde til dig!
   Kærlig hilsen Nana

 2. Kære Nana
  Fantastisk alle. Og skøn park. Jeg kan godt forstå, hvis du vil tilbage næste år. Jeg har ikke været der i sådan cirka 25 år. Det må have udviklet sig meget siden da. Der er desværre for langt til en smuttur fra Ebeltoft. Men det er egentlig en dårlig undskyldning 🙂
  Kh Lisbeth

  1. Jeg er kommet på Gavnø næsten hvert forår siden jeg var helt ung. Jeg har sprunget et forår over engang imellem, men jeg er altid vendt tilbage, så jeg har fulgt parkens udvikling, og der er sket en del i de år. De har bl.a. fået den fineste rosenpergola, og jeg havde glædet mig til at tage derover i juni og se roserne blomstre, men det bliver vist ikke i år.
   Jeg kan sagtens forstå at I ikke lige smutter fra Ebeltoft for at se tulipaner på Sydsjælland. Jeg ser ofte fine steder i Jylland omtalt, og jeg tænker at det ville jeg gerne se, men så får jeg ikke gjort noget ved det. Men jeg KUNNE nu godt tænke mig at tage rundt i hele landet og se smukke haver og parker 🙂
   Kh Nana

  1. De smukke motiver står i kø i disse dage 🙂
   Jeg er ret sikker på at I vil elske Gavnø Slotspark, og jeg er helt sikker på at du vil tage nogle fantastiske billeder dernede 🙂
   Kh Nana

 3. Sikke en overdådighed – én bliver helt svimmel! Hvor er der smukt – skønt at besøge sådanne steder, hvor man har gjort sig umage!

  1. Ja, så mange blomster på ét sted er overvældende. Man mistede helt vejret når man stod i kirsebæralleen 🙂
   Tak, Charlotte og i lige måde! (Vi pakker 🙂 )

 4. Så, jeg købte mig en ny mac i går og kan være med igen! Det er nu fint med “overdådighed og umage”. Når jeg ser de smukke billeder, er jeg ikke i tvivl om betydningen af “umage” – men i en kryds og tværs ved jeg desværre ikke på forhånd, hvad ordet skal betyde …

  1. Ja, en Mac skal man have 😉
   Og, ja, det er rart når nogen har gjort sig umage (men åbenbart ikke helt enkelt når det er i en kryds-og-tværs 🙂 )

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.