J.L. Jensen på Nivaagaard

nivaagaard

I dag har vi været på Nivaagaard Malerisamling hvor vi endelig fik set deres udstilling, En duft af evighed med billeder af vores berømte blomstermaler J.L. Jensen. Turen til Nivaagaard har længe været på ønskelisten, og vi er glade for at vi nåede det. Udstillingen varer til på søndag, så det var ved at være sidste øjeblik.

i.l.jensen

Selve malerierne af Jensen er skønne, og så synes jeg at Rebecca Louise Laws installation af tørrede blomster og ikke mindst Aarestrups digte (jeg elsker Aarestrups digte) går utroligt fint i spænd med Jensen. Det er en meget helstøbt udstilling. Herunder Laws installation som består af tusindvis af tørrede blomster der er trukket på kobbertråd og hængt op i lange ranker.

rebecca louise law

På billedet herunder aner man på væggen et af de mange Aarestrup citater. Der står:

Du var den fine Rose,
Blegrød i Sommerluften,
Og jeg var Atmosphæren,
Som fyldte sig med Duften.

nivaagaard

Jeg kan kun anbefale udstillingen. Du kan stadig nå at se den. Den fortsætter ugen ud. Og hvis du hedder Jensen, kommer du gratis ind!

 

2 meninger om “J.L. Jensen på Nivaagaard”

  1. Hvor er det dejligt, at du minder om denne spændende udstilling, som jeg helt havde glemt. Jeg har kun set rododendronparken, som er så smuk.

    1. Vi nåede ikke rododendronerne i blomst i år pga. flytningen, men parken er en helt fortryllende oplevelse i forsommeren! Og du kan stadig lige nå “En duft af evighed” 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.