Indskrænkning i dyrebestanden

dyrebestanden

Vi havde egentlig tænkt at alle folk og alt fæ på her på gården skulle flytte med til Ravnegård. Men sådan bliver det ikke. Vi har nemlig foræret vores høns til de kommende ejere af Vadekærgård. (Den lidt større, hvide høne med pels, som du ser på billedet herover, kommer altså med til Ravnegård. Det er den vi kalder Asta).

Jeg har det lidt mærkeligt med at efterlade hønsene, for jeg er så glad for dem. Men der er næppe tvivl om at de vil foretrække at blive i deres hjem, fremfor at skulle transporteres til et nyt sted hvor forholdene i et stykke tid vil være interimistiske. Der er nemlig ingen hønsegård på vores nye sted. (Det skal der nok komme, for vi skal naturligvis have høns igen).

isa warren

Der er heller ingen andegård på Ravnegård. Så nu går vi og tygger lidt på den udfordring. Skal vi sælge vores skønne ænder, som ikke kan blive boende på Vadekærgård, eller skal vi lave en hurtig, foreløbig andegård, så vi kan have dem med?

moskusænder

Ænder skal vi i hvert fald have. Og indskrænkningen af dyrebestanden er under alle omstændigheder foreløbig. Faktisk overvejer vi at udvide vores dyrehold. Vi er ved at undersøge muligheden for at have et par får …

GemGem

GemGem

26 meninger om “Indskrænkning i dyrebestanden”

 1. Jeg glæder mig sådan til at følge jeres flytning og nye liv i de nye omgivelser.

  Vi er heroppe på påskeferie lige nu, og jeg ville nyyyde at drikke en kom kaffe med dig på “Albi” en dag.

  Jeg er på jagt efter 4-5 wyandotter. Vi skal nemlig også have høns – endelig. Jeg glæder mig som et lille barn 🙂

  1. Vi skal da drikke kaffe, Therese! Det lyder så hyggeligt 🙂
   God fornøjelse med hønsene. Du ved det allerede: Jeg kan kun anbefale at have egne høns. De er nemme, selskabelige, søde, og så lægger de endda æg 🙂
   Fortsat god påskeferie til jer!

 2. Glæder mig virkelig til at se jeres nye paradis. De er da heldige de nye ejere, sådan at få et hold høns forærende. Godt de ikke får Asta også 😉
  Spændene med får.

  Rigtig god påske
  Knus, Lone

  1. Ja, jeg håber de nye ejere bliver glade for hønsene. Da vi flyttede ind, fandt vi i en udlænge en blodig huggeblok. Det var tydeligt at de forrige ejere havde hugget hovedet af deres høns inden de flyttede, og jeg tænkte at vi da gerne ville have overtaget dem. Her hugger vi ikke hovedet af nogen 🙂
   Fortsat god påske til jer, Lone!
   Knus fra Nana

 3. Ja det er nok bedst for hønsene at blive i vante omgivelser. Heldigvis kan I bare købe nogle nye, for høns kan I ikke undvære og heller ikke ænder, hunde og katte.
  Fortsat god påske
  Kh Lisbeth

  1. Jo, jeg tror godt ænderne kan falde til et nyt sted. Vi skal bare lige nå at fikse et eller andet til dem, så de har et lille hus og en indhegning. Det må vi kunne nå 🙂
   Tak, Lisbeth, og i lige måde!

 4. Der er vel nok meget at tage stilling til ved sådan en flytning. Det er vældig hyggeligt at følge med på sidelinjen 🙂
  Jeg aner ikke, hvor besværligt det er at lave en midlertidig andegård, men ville det ikke være rart at have dem med, frem for at finde et nyt hjem til dem?? Er spændt på, hvad I gør 🙂
  Kh Lisbeth

  1. Ja, det bliver meget tydeligt hvor meget man egentlig har gang i når man skal til at flytte det hele 🙂
   Jo, jeg vil også helst have mine ænder med. Vi må lige prøve at finde ud af noget med et lille hus (der står faktisk et legehus deroppe, mon ikke det kan bruges til ænder?) og en smule indhegning. Og så tager vi deres badekar med. Så er de nok glade 🙂
   Fortsat god påske til jer!
   Kh Nana

 5. Lyder som en god ide med hønsene – der er mange overvejelser ved sådan en flytning! Jeg har ingen ide om, hvordan man flytter ænder, og hvad de siger til det – men det hører vi jo nok om? Det er i al fald spændende at følge jer på vej!

  1. Ja, jeg håber at både høns og nye ejere bliver glade for hinanden. De kommende gård- og hønseejere var forbi med nogle ting i dag, og jeg så at deres lille datter gik over og hilste på hønsene. Det var så fint at se 🙂
   Ænderne kommer i et par flyttekasser – men altså ikke med flyttebilen. De får privattransport 🙂 Jeg skal nok komme med en beretning 😉

 6. Tænker ænder er kloge de kender jer… og kan de ikke blive er det måske rarest for dem at komme med.
  bliver spænende med den nye går… og får

  1. Jo, jeg vil også helst have dem med, og det ser ud til at alle mine bloglæsere stemmer for at de flytter med. Så sådan må det vist blive 🙂
   Jeg håber at det også bliver til noget med fårene, men der er nogle specielle omstændigheder der gør at vi skal søge forskellige steder for at få lov til at holde får. Vi må se hvordan det ender …

 7. God ide at forære hønsene til de nye ejere
  Vores høns fulgte også med, da vi overtog Sandgaarden i november og det var helt fantastisk og meget nemt, for alt var jo lige til at gå til

  1. Godt at høre, Tina, at I var glade for at overtage høns. Jeg ville også gerne selv har overtaget de forrige ejeres høns, for som du siger, så er man ligesom i gang med det samme 🙂

 8. Åhhhhhhhhhh det er godt nok en svær beslutning. For man får et fantastisk forhold til sine dyr.
  Jeg ville tage ænderne med. Men det kan jo virke total uoverskueligt i en flytning. Måske i kender et sted de kan komme på ferie……….
  Glad påske
  Knus

  Charlotte

  1. Jeg tror også det ender med at vi tager ænderne med. Vi må kunne flikke et eller andet sammen, så de har et sted at være, indtil vi får lavet en rigtig andegård 🙂
   Tak, Charlotte og fortsat god påske til jer!
   Knus

 9. Ja der er mange overvejelser at gøre… også med dyrene. Får… jeg vil anbefale jer at kigge på racen Spelsau. Vi har jo ikke selv får, men vores gode venner Susanne og Bent har haft dem, og det skulle være utroligt nemme at passe og så har de de lækreste kød. Ja – jeg er ikke vild med lammekød – men det fra Spelsau er det bedste kød jeg overhovedet kan få. (det var på menuen fredag aften….. og det smagte himmelsk)
  Mange glade påskehilsner fra Susan

  1. Åh, Susanne og Bent må være dem med collien …? Vi skal nu ikke have får for kødets skyld. Vi er vegetarer 🙂 men jeg vil huske Spelsau.
   Fortsat god påske til jer, Susan!
   Knus

 10. Hvor er det dejligt at høre i skal udvide husdyr- bestanden med et par får, så hyggeligt altså. Det bliver jo en rigtig lille bondegård. Det er så spændende at følge med i det hele her hos dig Nana
  Rigtig god påske
  Knus Anette

  1. “Heste, grise, køer og får …” Ja, sådan en gammeldags bondegård er godt nok hyggelig 🙂
   Tak, Anette, og fortsat god påske til jer!
   Knus

 11. Hvis det var mig, ville jeg også tage mest muligt hensyn til dyrene. Hønsene vil givetvis helst blive, hvor de er – og hvis ænderne IKKE kan blive, er det nok bedst at tage dem med sig. På den måde kan de blive hos jer, som de er vant til. Det må være dejligt med fjedrede venner; hvis jeg var mindre omkringfarende, ville jeg også gerne have høns 🙂

  1. Ja, de fugle er dejlige dyr at have. Jeg elsker dem altså en lille smule, og jeg er lidt bange for at jeg fælder en tåre når vi rejser fra hønsene … Vi satser på at finde en løsning, så vi kan tage ænderne med. Om ikke andet må de finde sig i at være inde i et par dage, til vi får lavet en indhegning til dem.
   God sidste påskedag til dig, Mia!

 12. De søde ænder skal da med. Det lyder jo til at der står en bolig og venter på dem. Kan i ikke tage noget af kastanjehegnet med? så i hurtigt kan lave en indhegning? Hvornår kan i begynde at flytte ind på Ravnegård?

  1. Ja, nu satser vi på at få ænderne med 🙂 Men kastanjehegnet kan vi ikke tage med. Det tror jeg de kommende ejere af gården ville blive kede af. Vi har til gengæld noget nylonhegn (knapt så kønt som kastanjehegnet) som kan sættes op i en ruf. Vi overtager Ravnegård d. 1. maj, og vi skal være ude fra Vadekærgård d. 1. juni, så det bliver i løbet af maj at vi flytter os.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.