Igangværende projekter på gården

Mange projekter på én gang

Der sker en masse på vores gård for tiden. Vi er omgivet af uafsluttede projekter. Jeg elsker når der sker noget, men jeg bliver utålmodig når projekterne trækker ud. Og lige nu er jeg lidt utålmodig. Foruden en masse småting er vi for tiden optaget af tre større nyskabelser.

Terrassen

Den nye terrasse havde tømrerne  lovet skulle stå færdig i sidste uge. Det gjorde den så ikke, men den er da godt på vej. Mens vi venter på at trapperne bliver færdige og får gelænder, har jeg har købt krukker til terrassen, og i dag fik jeg de fleste plantet til. Vi har fået god hjælp til at sætte en bøgehæk omkring et hjørne af terrassen. Den skal give lidt læ og rumfornemmelse når den har vokset sig stor og stærk. Det klæder huset at den gamle, grimme terrasse er væk. Nu kan man se den smukke kampestenssokkel. I går sad vi på terrassen og spiste morgenmad – og nød at være nede i terrænhøjde hvor vi bedre kan mærke haven. Det skal nok blive godt.

ny træterrasse

Skovstien

Jeg har før fortalt om vores planer om at lave en lang skovsti op langs vores sydvendte hegn. På den ene side, til højre på billedet herunder, står allerede en masse træer i hegnet, og indenfor dem har vi sat rhododendron og Annabelle hortensia. Så nåede vi ikke videre.

skovsti

Men nu har vi sat små træer på venstre side af stien (så små at man ikke ser dem på billedet), og vi er så småt kommet i gang med at plante rhododendron og hortensia. Skovstien begynder at ligne en sti. Engang skal der sættes hosta, anemoner, klematis og andet godt. Men i første omgang skal det blive fint at få stifornemmelsen frem.

Parken

Vi er begyndt at anlægge et parkområde mellem de store graner som du kan se på billedet herunder og skovstien som er ude til højre i billedet.

projekter

Da vi overtog gården, var stort set al jorden udlagt som hestefolde. Den var optrådt, mudret, og græsset havde det ikke godt. Vi fik jævnet jord og sået græs på nogle store områder sidste år, og nu er vi nået til nogle nye dele af haven. Det parklignende område, som vi er ved at anlægge, skal være med klippet græs og store grupper af rhododendron. I dag har vi plantet rhododendron i to højbede. Siden kommer der flere til. Men det bliver ikke i denne omgang. Nu skal her sås nyt græs. Det har min mand planer om at gøre i aften.

park

Om at nyde både processen og resultatet

I virkeligheden er det jo bare dejligt at være i gang, og ideen med at det hele skal være færdigt så hurtigt som muligt er faktisk tosset, for så snart det er færdigt, keder jeg mig, og så får jeg ideer til nye projekter. Eller sælger huset og køber et nyt hvor jeg kan starte forfra. I virkeligheden gælder det nok om at nyde både dynamikken når man er i gang, og de ting hvor anlægsarbejdet faktisk er afsluttet.

rhododendron

Og jeg husker faktisk at nyde de områder af haven som vi har fået sat skik på. Frugthaven, fx. Den er jeg så glad for. Der er stadig træer i blomst, græsset er ved at have en fornuftig højde, så stierne bliver synlige, og det er meget, meget idyllisk at sidde derude i det høje græs, lytte til fuglesang og indånde duften af blomstrende paradisæbler.

frugthave

Jyllandstur

Når man har gang i lidt for meget på én gang, er det vist meget godt at holde pauser, og sådan en holder vi de næste par dage. I morgen tager vi en tur til Jylland. Mens vi er væk, flytter mine tre unge mennesker ind og passer bedriften. De skal fodre dyr og vande planter, men de får forhåbentlig også tid til at sidde ude i haven og bare nyde at være på landet.

rhododendron

Jeg glæder mig til Jyllandsturen – og til at fortælle om den når vi er hjemme igen.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

19 meninger om “Igangværende projekter på gården”

 1. Dejligt at høre om/se billeder af jeres projekter, kender godt til følelsen af at være utålmodig. Terrassen ser skøn ud og god ide med bøgehæk om hjørnet. Jeg glæder mig til at følge den videre proces med skovstien og Parken, det tegner godt synes jeg :-). rigtig god tur til Jylland. Kh Mette

  1. Tak skal du have, Mette! – Både for pæne ord om vores projekter og turhilsenen. Det er sjældent jeg er af gårde i flere dage, og jeg glæder mig 🙂
   God weekend til jer!
   Kh Nana

 2. Ja, I har gang i meget. Den træterrasse ser virkelig godt ud i det lille glimt – og kampestenssoklen er jo forrygende! Det bliver rigtig godt! God tur herover til Jylland!

  1. Ja, det var synd at den fine sokkel var gemt. Den var heldigvis helt uden skader da den kom frem i lyset.
   Tak for det, Aase! Jeg glæder mig 🙂

 3. God tur – så kan I lige smutte en tur over Samsø på hjemvejen på mandag 🙂 der kommer jo andre bloggere. Så kan du se alle mine blomstrende rhododendron. Et andet forslag er at besøge Rhododendronhaven http://www.rhodobutik.dk/shop/frontpage.html hele deres store skov, står med blomstrende rhododendron nu. I kan nemt få samlet inspiration, men selvfølgelig kan I ikke lave det hele på en gang, det er jo heller ikke sjovt. Min have er opbygget på 14 år.
  Endnu en gang god tur
  Kh Lisbeth

  1. Jeg planlægger en tur til dig når roserne blomstrer, Lisbeth 🙂 Rhododendronhaven lyder godt, men jeg skal helst spare på kræfterne, så jeg tror ikke det bliver i denne omgang.
   Jeg synes nu godt nok I har nået meget på 14 år! Det er meget inspirerende 🙂
   Kh Nana

   1. Det lyder godt, at du vil komme, når roserne blomstrer 🙂
    Nu skrev du jo om rhododendron, derfor troede jeg, at du ville inspireres, men selvfølgelig er du nødt til at spare på kræfterne.
    Kh Lisbeth

 4. Der er en energi og skønhed omkring dine billeder og ord fra jeres vidunderlige sted 🙂 Jeg tror på, at det skal være det bedste sted at være, der hvor man bor, men tror også på, at det er vigtigt at komme ud og væk, så jeg ønsker jer en skøn tur ud i verden 🙂

 5. Hej Nana
  I har jo en KÆMPE legeplads, og let at forstå din utålmodighed når du/i ved præcist hvordan det hele skal være. Det bliver så godt! Det bruger jeg faktisk også at sige herhjemme, altså det bliver så godt-og en dag sagde nabokonen, det er allerede så godt, den tyggede jeg så lidt på. For det er da en sand og livsbekræftende glæde at plante til, og se det gro, og få nye ideer bare ved at kigge på det hele. Og tiden nu er ufattelig SMUK.
  Jeg glæder mig stort til at hilse på dig i dag, så nemlig at vi skulle samme sted hen i kommentarerne den anden dag:-)
  Knus Anette

  1. Tak for i går, Anette! Det var så godt og hyggeligt at møde dig i den virkelige verden!
   Ja, det er fint at tænke som din nabokone – at det er jo allerede så godt 🙂 Den tanke er god at have i mente!
   Knus fra Nana

 6. Hvor ser der bare dejligt hos jer Nana
  Og hvor har I meget plads at lege på. Glæder mig til at følge det hele. Og hvor var det dejligt at møde dig i virkeligheden. Synes vi havde en helt fantastisk skøn dag, hos søde fru Pedersen

  Rigtig god weekend
  Knus Lone

  1. Ja, det var en pragtfuld dag hos den søde Anette! Det var dejligt at møde dig 🙂 Vi er først kommet hjem her til aften, for vi gjorde nogle ophold undervejs.

 7. Det hele skal nok blive godt! Og meget er det jo allerede 😉
  Og med den store grund I har er der vist rigeligt med nye projekter I kan gå igang med 😀 I har et meget smukt hus og jeg forstår sandelig godt din glæde over, at det nu kommer mere til sin ret med den nye terrasse.

  Håber I har en god tur til Jylland
  Knus Vibeke

  1. Tak, Vibeke! Ja, her er projekter nok til mange år 🙂
   Vi har haft en skøn tur til Jylland. Jeg skal fortælle en masse om den …
   Knus fra Nana

 8. Hvor ser det skønt ud! Det er noget af en proces i har igang. Ærgerligt i er i Jylland denne weekend, da jeg først har åben have næste weekend. I er meget velkommen der Men jeg ved godt der er langt til Aalborg.

  1. Ja, Jylland flere weekender i træk kan vi desværre ikke overkomme, men måske vi kan få et besøg hos dig til at passe en anden gang 🙂 Jeg ønsker dig i hvert fald en god fornøjelse! I næste weekend får jeg faktisk selv besøg af et par blogveninder. Det glæder jeg mig meget til 🙂

 9. Sikke mange gode projekter du/I har gang i…! Jeg forstår sagtens din utålmodighed, for den lider jeg også af – men heldigvis “kommer alt til den, der kan vente”. Jeg synes i hvert fald, at det ser lovende ud… 🙂

  1. Jamen, hvad nu hvis man ikke kan vente … 😉 Det går faktisk fremad. Fx ser tilplantningen af skovstien ud til at blive færdig i morgen. Og så kan jeg da ellers bare ønske jer god arbejdslyst med jeres projekter på jeres nye sted! Der ser dejligt ud!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.