I går var jeg i Lille Skensved

I går var jeg i Lille Skensved.

lille skensved
Lille Skensved station.

Ja, det vil sige: Egentlig var jeg i København for at besøge en sød veninde. Det var så godt at se hende, og opløftet af det gode selskab forlod jeg sent om eftermiddagen hendes hjem for at tage toget fra Hovedbanen. Det gik godt indtil Roskilde hvor toget måtte stoppe pga. tekniske problemer. Så skulle man vente, og dernæst skulle man med et meget mindre tog som kørte til Næstved. Det stoppede på mange stationer, og ved hver station steg virkelig mange mennesker på. En stor del af dem drak øl. Jeg er ret sart med fulde mennesker og med mennesker der indtager alkohol i toget. Og så lider jeg en smule af klaustrofobi.

stationsbygning
Den pæne stationsbygning hvor jeg optimistisk tog i døren. Den var låst.

Da vi nåede til Lille Skensved gik jeg i panik, skar mig igennem menneskemasserne (undskyld til dem jeg trådte over tæerne!) og sprang af toget. Umiddelbart var det en lettelse, men som tiden gik, og der ikke kom andre tog til den fuldstændigt øde station, gik det langsomt op for mig at jeg nok skulle være blevet i toget.

togspor
Jernbanesporet langs Lille Skensved station. Her kikkede jeg langt efter næste tog.

Nu er det så heldigt at jeg har en umanerligt sød mand der kom og hentede mig, og sådan endte dagen ligeså godt som den var begyndt.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

19 meninger om “I går var jeg i Lille Skensved”

 1. Skøn histore – jeg smiler, når jeg læser den. Forhåbentlig kan du også smile af den i dag – det er nok derfor, du orkede at dele den med os. Jeg deler din aversion mod fulderikker. Især på steder hvor man ikke rigtig kan slippe af med dem – bus, fly, tog, ventesale. Kombineret med klaustrofobi kan jeg godt forstå, at du stod af. Godt at manden kom og det endte lykkeligt 😉

  1. Selv i går aftes da jeg stod og frøs på Lille Skensved station, kunne jeg godt se at det var lidt sjovt. Det var nærmest som at være med i en novelle af Helle Helle (især den der hedder “Globryllup”) 🙂
   Ja, du har ret: Fulderikker er værst når man er pakket sammen med dem og ikke kan slippe væk! Idrk! Men når enden er god …
   God søndag til dig, Lisbeth!

 2. Det lyder ikke som nogen specielt rar togtur – jeg er heller ikke selv alt for vild med overfyldte tog, så jeg kan godt forstå, at du steg af. Hvis du havde holdt ud en håndfuld stationer mere, ville du være kommet til Holme-Olstrup station også 🙂

  1. Nej, den togtur var altså ikke pengene værd! Jeg er ked af at jeg ikke holdt til Holme-Olstrup. Dels ville jeg have set din station, dels ville min søde mand ikke have skullet så langt for at hente mig 🙂

 3. Kan virkelig godt forstå dig, tror også jeg var steget af toget. Kan ellers godt lide både tog og bus, bare der ikke er overfyldt eller fulde mennesker.

  1. Jamen, offentlig transport er fantastisk – bare den fungerer 🙂 Og så forstår jeg altså ikke det-dér drikkeri i det offentlige rum. Men i dag er det søndag og solen skinner – forhåbentlig også hos dig 🙂

 4. Godt med en sød mand. Men også godt med en på opleveren ude i samfundet, som man siger – især når man kan grine lidt af det bagefter. Så du fik en dag med kontraster, søde Nana. Markedsdag på Værnedamsvej vs. LIlle Skensved. Ha’ en dejlig solsøndag.
  Kh.
  Helle

  1. Så godt med en sød mand! Ja, jeg fik oplevet både storbyen og lillebyen inden jeg kom hjem på landet 🙂 Der er i øvrigt en udmærket Dagli’Brugs i Lille Skensved hvor jeg købte Isabellas og en plade chokolade til den søde mand.
   Tak, søde Helle og i lige måde!
   Kh Nana

  1. Ja, det var godt at blive hentet 🙂 Og – nej – jeg bryder mig heller ikke om fulde folk nogen steder. Jeg bryder mig overhovedet ikke om den drukkultur man ofte møder i Danmark – og ofte blandt helt unge mennesker (ja, faktisk børn). Jeg finder den frastødende. Jeg ved ikke om drikkeriet er lige så udbredt i Norge … og hvordan mon det er i vores fælles naboland, Sverige …?

   1. Jeg har lest artikler om at alkoholforbruket faktisk har gått ned blandet norsk ungdom, men at voksne drikker mer. Alkohol er jo dyrt i Norge, 0,5l øl koster ca 70 nkr når den kjøpes ute, ett glass vin ca 75-80 nkr. Kan ikke huske å ha opplevd berusede mennesker på toget, kanskje bortsett fra på nattestid i helgen når klubber ol. stenger, og jeg ser sjelden berusede mennesker ute blandet folk på dagtid. Vi har ikke kultur for å drikke alkohol på dagtid i uken, kanskje mer i helgen. Uansett er berusede mennesker på den måten du opplevde ubehagelig.

  1. Hi-hi, ja, det er så sandt som det er sagt, Charlotte! Og jeg tror bestemt man skal se positivt på det 🙂
   Tak – og i lige måde til dig!
   Kh Nana

 5. Tror også at jeg var hoppet af toget…
  Det er altså bare ikke rart med fulde mennesker der råber og masser og er højrøstede. Men kan forestille mig at du følte dig som Palle alene i verden da du fandt ud af at der ikke kom flere tog – smil 🙂
  Godt med en sød mand der gerne henter

  Knus Vibeke

  1. Ødrk. Det var ikke rart. Også fordi man virkelig stod som sild i tønde.
   Ja, jeg var meget alene der på stationen hvor det blev klart for mig at det vist stadig sidder i mig at jeg indtil for nylig altid har boet tæt på en station med S-tog … 😉
   En sød mand er bare så meget værd, og jeg sætter stor, stor pris på min 🙂
   Tak for dine søde kommentarer, Vibeke!
   Knus fra Nana

 6. Nåh…. sikken tur – jeg kan sagtens forstå dig. Der er nu også meget pænt i Lille Skensved.
  Hurra for manden 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.