Hvis man kun måtte købe én pose frø …

Hvis jeg kun måtte købe én pose frø, ville jeg købe blomsterkarsefrø. De er så nemme og taknemmelige at dyrke.

tallerkensmækker

Både blomster og blade er smukke at se på, man kan spise dem, og desuden sår de sig selv år efter år.

frø

Blomsterkarsefrø er simpelt hen mine yndlingsfrø. Jeg har nået at så dem i køkkenhaven, og jeg har så meget fornøjelse af de små, glade, spiselige og pyntelige blomster.

tomatsuppe

Næste år behøver jeg slet ikke købe tallerkensmækkerfrø (kært barn har mange navne), for de skal nok sørge for at formere sig. Og der er heldigvis ikke en regel om at man kun må købe én pose frø, så jeg skal nok finde mange andre uundværlige frøposer …

blomsterkarse

Hvilken pose frø ville du købe hvis du kun måtte købe én slags?

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

16 meninger om “Hvis man kun måtte købe én pose frø …”

 1. Jeg kender den godt som tallerkensmækker men især også som landløber – men uanset hvad end den kaldes, så er den skøn. Hvis jeg kun måtte købe en enkelt pose frø, ville det blive salatfrø – hvis det skulle være blomsterfrø, ville jeg væge mamelukærmer 🙂

  1. Ja, jeg ville også vælge salatfrø hvis det skulle være en grøntsag; man får så meget for pengene og ulejligheden! Og mamelukærmer elsker jeg … Godt at jeg må vælge mere end én slags til foråret 🙂

 2. Kære Nana.
  Ja, tallerkensmækker er en fin blomst, men jeg tror jeg ville så lyseblå kniplingeblomst. De har stået i en krukke og smilet til mig hele sommeren. Små hornvioler fik jeg i en salat fornylig, det så simpelthen SÅ delikat ud.
  Jeg har nu læst op på dine indlæg, og jeg kan forstå, at du har opgivet at undervise igen. Det er rigtig trist for dig, men det er godt, at du nu laver noget der gør dig glad.
  Det er et smukt og enkelt badeværelse, som du har lavet meget personligt med skønne planter. Jeg glæder mig til at se andre rum.
  Rigtig god weekend. Kærlig hilsen Eliane

  1. Tak, Eliane! Ja, jeg var så ked af ikke at skulle arbejde længere, men samtidig har det været en stor lettelse. Jeg nyder at jeg ikke hele tiden skal forsøge at leve op til nogle krav som jeg ikke kan opfylde.

   Jeg måtte lige google kniplingeblomst. Jeg kender den godt når jeg ser den, men har aldrig selv haft den. Den ser ellers yndig ud 🙂

   God weekend til dig!

   Kh Nana

 3. Hmm, syntes altid jeg bøvler med at mine tallerkensmækker bliver grimme! Måske fordi jeg altid har dem på stativ i en krukke.
  Jeg ville helt klart vælge zennia hvis der var begræsninger på frø. I år har jeg intet sået, og jeg må indse at jeg savner dem så frygtelig meget.
  Hilsen Heike

  1. Godt der ikke er den slags frøbegrænsninger 🙂 I er ved at have overbevist mig om at zinnia er ret uundværlig … Hvis du har plads, skal du prøve at så tallerkensmækker direkte i et bed; de plejer at blive super flotte og frodige.

 4. Kære Nana.Dine tallerkensmækker er smukke,men synes de fylder for meget i mine højbede.
  Og jer ville nok vælge Zinnia…………………….har nogle flotte i år.
  Men sår jo mindst 10 forskellige sommerblomstre hvert år.
  Dejlig dag til dig knus Jette

  1. Det er rigtigt, Jette, tallerkensmækkere fylder meget, og jeg ville heller ikke have dem i et højbed. Jeg skal bare have zinnia næste år; de er så søde, og I er mange der vælger dem som nummer ét 🙂
   God weekend!
   Knus

 5. Nana, jeg har sået tallerkensmækkere i Potter i vindues karmen for første gang….de er nu kommet op og er blevet lange og ranglet…..skal de være det? Eller skal de sættes i mørke lidt?
  Vh Joy

  1. Hej Joy.
   Jeg er slet ikke ekspert i indendørssåning. Jeg sår kun det der kan sås på friland, og tallerkensmækkere er super nemme at så direkte i haven. De kommer endda villigt igen af sig selv 🙂 Men man får nok en tidligere blomstring når man forkultiverer. Jeg har altså ikke forstand på spirer som dem du har, men umiddelbart tænker jeg at de gerne vil have mere lys. Når blomster vokser sig ranglede, plejer det vist at være fordi de vokser efter lyset. Men, altså: Du må hellere spørge én der ved noget om det 🙂

 6. Jeg elsker de nævnte blomster, men jeg ville nok vælge en spændende tomat. Der findes så mange velsmagende sorter.
  Heldigvis er der ikke begrænsning, og man behøver ikke købe mange poser frø. Det er så enkelt at samle frø selv.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.