Hvad er gården værd?

gården
Mæglerbesøg

I dag har vi haft besøg af en ejendomsmægler, der skal vurdere, hvad Ravnegård er værd efter de forandringer, vi har foretaget.

Hvad er gården værd efter renoveringen?

Vi har brugt lang tid, en del kræfter og mange penge på at renovere hovedhuset, og inden vi kaster os ud i også at renovere området omkring gården, vil vi gerne vide, hvor vi står økonomisk, når vi en dag skal sælge gården. Bare sådan cirka. For det ved man jo aldrig med sikkerhed, før man faktisk har solgt.

gården
Foto: Jan Over Kristensen

Huset er næppe steget med ligeså højt et beløb, som vi har lagt i det. Sådan er det ofte, når man ikke selv kan udføre forbedringerne, men må betale sig fra arbejdet.

Derfor skal vi også tænke os alvorligt om, før vi lægger tid, kræfter og penge i at skabe en slags parkanlæg omkring gården. Og derfor denne vurdering.

jan over Kristensen
Foto: Jan Over Kristensen
Vi er præget af vores mange boligsalg

Vi er nok præget af, at vi har solgt og købt mange boliger. Jeg kan godt forestille mig, at man, hvis man bor et sted i 20-30 år, slet ikke tænker i de baner. Og sådan kunne jeg egentlig godt tænke mig at have det. Men vi har handlet hus så mange gange, at det med prisen ligger i baghovedet. Man ved jo aldrig, hvornår man skal på boligmarkedet igen …

Under alle omstændigheder var det sjovt at fortælle om alt det, vi har lavet, og det bliver interessant at høre en professionel vurdering af vores indsats. Desuden var det hyggeligt igen at møde mægleren, som vi kender fra tidligere.

Foto: Jan Over Kristensen
Billeder og boligreportager

Billederne er nogle jeg har fået af Jan Ove Kristensen. De er dubletter fra den reportage fra Ravnegård, der blev bragt i Berlingske Tidende i sommers. Har jeg i øvrigt fortalt, at den julereportage, som samme journalist og fotograf lavede i december, er solgt til et magasin? Den kommer i bladet i november eller december i år.

15 meninger om “Hvad er gården værd?”

 1. Det bliver spændende at høre om vurderingen. Der er dog ingen tvivl om, at det koster at handle hus så tit, som I gør.
  Jeg håber også, at I vil blive der mange år endnu, det kan være godt at slå rødder 🙂 det er det i hvert fald for mig. Nu har vi boet her i 21 år til august.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, jeg ved snart ikke hvad ejendomsmæglerbranchen skulle gøre uden os 🙂
   Hmm … 21 år … så længe har jeg godt nok aldrig boet et sted. Men det har da i hvert fald den fordel, at I nu får glæde af det arbejde I har lagt i haven igennem årene 🙂
   Kh Nana

 2. Uh, jeg blev helt nervøs da jeg så din overskrift – for skal I nu til at sælge igen… ? Heldigvis ikke. Jeg håber at I finder jer til rette på denne skønne gård i mange år endnu, men det bliver spændende at høre vurderingen for jer. Sikke dejlige billeder – sikke mange bøger 🙂
  Du er jo snart berømt i alle de blade…

 3. God aften Nana,
  spændende om vurderingen måske alligevel følger jeres udgifter til renovering.
  Vi står også og tænker over hvor mange penge vi skal renovere for i forhold til, om vi får det ind igen ved et evt. salg.
  Tillykke med at I og jeres smukke hjem deles i et magasin 🙂

  1. Hej Tina.
   Godt at høre, at det ikke kun er os, der går med sådanne tanker 🙂 Men det gør måske i virkeligheden de fleste mennesker … Det er jo meget store beløb, der er i spil, når vi køber bolig.
   God onsdag til dig!

 4. Det er helt sikkert dyrt at flytte. Jeg taler af erfaring, og når jeg ser, hvor mange penge i bruger på indretning… uh! Til gengæld er jeg da helt sikker på, at I får meget af det igen ved et salg.
  Spændende, hvad han siger.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, det er ikke kun flyttebilen, der skal betales, når man flytter fra en ejerbolig til en anden 🙂 Vi håber da heller ikke, at det bliver aktuelt foreløbig, men derfor må man jo godt tænke sig om undervejs 🙂
   Hvordan går det i øvrigt med salg af jeres sommerhus? – Det er måske solgt for længe siden …
   Kh Nana

   1. Kan du huske, at det blev sat til salg? Imponerende. Jo, det er det stadig, men vi trækker det nok tilbage her i år og giver det en overhaling. Og prøver så igen næste år. Vi gør det ikke lige så flot som jeres, men mindre kan nok gøre det.

    1. Ja, det kan jeg da 🙂
     Jeg håber, at I kommer til at hygge jer, mens i overhaler, og at I selv får glæde af sommerhuset, mens I venter på et salg! Og held og lykke med det!

 5. Åh ja jeg kunne lige se en ny renovering rundt om hjørnet et nyt sted for jer . Men slå nu rødder og nyd det fantastiske hjem i har . For sjælens skyld skal man nok ikke gøre alt op i penge . Hvis man har pengene til at få det hele lavet nu så er det vel det .
  Vi har boet her i vores hus siden slut 96 og vi har stadig ideer og drømme for hus og have ( eller jeg har og min mand er praktisk gris )
  God solskinsdag
  Anita Kjeldsen

  1. Uh, nej-da, jeg gør bestemt ikke alting op i penge. Tværtimod, tror jeg næsten. Men vi har ikke så mange penge, som det måske nogle gange kan se ud her på bloggen, og vi er – som de fleste andre – nødt til at prioritere, hvad vi bruger dem til. Og så vil vi helst ikke med i “I hus til halsen” om nogle år 😉
   Jeg kan sagtens forstå, at I (du 🙂 ) bliver ved med at have ideer for hus og have. Det er da sjovt engang imellem at tilføre noget nyt 🙂
   Tak, Anita og i lige måde til dig!

 6. Forstår jer då godt….står for og flytte for 14 gang, glæder mig til og renoverer og indrette igen.
  Vi er ikke helt unge længere men ved godt mod, heldigvis er min man gammel håndværker, så vi laver meget af det selv. Hyggeligt og følge jer

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.