Hvad er det med den bagedyst?

bagedyst

Jeg elsker Den store bagedyst. Jeg ved ikke rigtigt hvorfor. Almindeligvis ser jeg meget lidt TV, og jeg ser aldrig programmer som X-Faktor og Vild med dans og den slags. Jeg synes simpelt hen de er så kedelige. Hvorfor er det så at jeg er vild med bagedysten?

pavlova

Måske er det fordi det altid er sommer i Den store bagedyst. Eller fordi stemningen er god. Deltagerne konkurrerer nok, men de er altid søde ved hinanden og giver også et godt råd i en presset situation.

sommerstemning

Det har vist også at gøre med at fokus er på noget som er smukt. Deltagerne konkurrerer om at frembringe velsmagende kager og brød der desuden udmærker sig på det æstetiske plan. Omgivelserne er også smukke.

crumble

Og så foregår det hele i et lillebitte, lukket univers. Det stemningsfulde telt er rart at besøge en times tid engang imellem. Når man ser bagedysten, er det store problem om glazen bliver skinnende glat og uden bobler. Jeg ved jo godt at det ikke betyder ret meget sammenlignet med det meste andet ude i verden. Men det er befriende at slippe hverdagens bekymringer og bare lade sig opsluge af kagernes verden.

shortbread

Om et par timer er vi herhjemme klar til årets finale. Min datter er på besøg, og vi har købt vanillekranse hos bageren. Ja, for bage selv gør vi jo ikke for tiden.

Billederne er af eget hjemmebag. Jeg kommer aldrig med som deltager i Den store bagedyst. Det gør ikke noget. Men jeg glæder mig godt nok til igen at kunne bage en kage!

19 meninger om “Hvad er det med den bagedyst?”

 1. Det vil slet ikke være muligt for mig at lave et helt indlæg med billeder af eget bagværk…. Jeg bager aldrig – madlavning er et nødvendigt onde – dog får vi mad på bordet sådan cirka hver dag! Alligevel vil jeg rigtig gerne se den store bagedyst. Jeg har altid været optaget af mennesker, som går op i noget med passion og helt og aldeles. Om det er bagværk, dans eller landbrug (her kommer min bondemand selvfølgelig ind) så bliver jeg fascineret. Det handler i høj grad også om æstetik – lækre omgivelser og forfinet pynt. Jeg sidder også klar i aften!

 2. Så sjovt for det er også en af de ting jeg ynder at se.
  Du har nemlig ret. De er så søde ved hinanden selv om de er konkurrenter.
  I år må jeg dog sige at jeg kun har set tre afsnit og i går så jeg de sidste 15 min.
  Jeg glemmer det der tv for jeg har så meget at hygge med for tiden.

  Skøn søndag
  Charlotte

  1. Det er da ikke dårligt at have så mange hyggelige ting at du ikke kan nå dem alle sammen på én gang 🙂 – Og du kan jo altid se de gamle afsnit af bagedysten når du har tid. – Jeg tror sagtens jeg kunne nyde dem, selv om jeg kendte slutningen 🙂
   God søndag aften til dig, Charlotte!
   Knus

 3. Jeg keder mig også ved den store bagedyst og ser ikke udsendelserne før de sidste 2 gange, måske fordi jeg ikke er særlig glad for kager og søde sager. Nå men dejligt at se så ungt et menneske som Emil være så dygtig, hans l.plads var velfortjent. Dine billeder af eget bagværk ser så lækre ud og faktisk efter min mening meget mere fristende end kagerne fra bagedysten. Jeg håber I snart har jeres køkken færdigt, så du kan komme til at udfolde dig. God søndag. Jette.

  1. Ja, det var en fornøjelse at følge den unge Emil 🙂
   Åh, det er da godt nok sødt af dig at skrive sådan om mine kager! Jeg er altså ikke nogen stor bager, men jeg bager en hæderlig citronsandkage 🙂 Når jeg bare har en ovn …
   Tak, Jette! Og god søndag aften til dig!
   Kh Nana

 4. Jeg ser osse bagedyst som det eneste konkurrenceprogram. Bl.a. fordi de ikke caster deltagere blot for at gøre dem til grin. Og fordi det i hvert fald ofte er smukke resultater, og fordi søde ting og kager virker tiltrækkende på de fleste ur-hjerner, og fordi jeg selv har prøvet at bage, så jeg kan foresLisbethtille mig processen.
  Men så flotte kager som dine har jeg vist til gode.
  Og som Emils kager. Han er bare så sød, og jeg ælsker nørder af enhver slags. Tomater, kager… det er lige meget.
  God søndag 🙂 Vi spiser gulerodskage. Den faldt kun lidt sammen i bunden ;-(
  Kh

  1. Det er nemlig så rart at det ikke handler om at stemme nogen hjem! Og, ja, det er godt at se mennesker der bare ved en hel masse om det de foretager sig.
   Gulerodskage er godt! – Og den må gerne være lidt klæg i det 🙂
   Kh Nana

 5. Vi elsker også Bagedysten herhjemme. Af de samme grunde som du nævner, fordi vi kan være fælles om det på tværs af alder og fordi vi kan lære små tips og tricks (ikke lige om glace, for så avanceret er vi slet ikke, men simple tricks som at putte sprøjteposen ned i målebægeret inden du fylder det, for så er der mere styr på det :0)

 6. Jeg ser altid bagedysten og tror er fordi det er et program hvor man lærer lidt og de er som du siger søde.
  Men for også altid lyst til at bage kager når jeg har set det, men da jeg ikke kan tåle så meget kage og svært ved at lade det være når det nu er lavet. Ja så bliver der ikke bagt så meget mere her undtagen når unger kommer hjem og det bliver spist.

  1. Uh, nej, jeg kan da heller ikke lade være med at spise en kage når jeg har den! Man må forsøge at begrænse bagningen til festlige lejligheder 🙂

 7. Elsker også ‘Den store bagedyst’. Har dog ikke fulgt helt så meget med i år, da lørdag aften er et dumt tidspunkt. Familien deler nemlig ikke helt min interesse. Kaster mig nu også ud i en mere simpel kagediciplin. Har lige bagt honninghjerter sammen med datteren. Håber på at potaskelugten fortager sig efter nogle dage i køleskabet. Det leder faktisk tankerne hen på skilftning af kaninburet.

  Knus Susanne Josephine

  1. Når jeg ikke lige har fået set Den store bagedyst om lørdagen, har jeg bare set den i løbet af ugen, for jeg vil ikke misse et afsnit af bagedysten 🙂 Jeg har aldrig prøvet at bage honninghjerter. Det lyder ellers godt, men når du så skriver om lugten af kaninbur, ved jeg alligevel ikke om jeg tør prøve 😉 Håber de dufter bedre i morgen 🙂
   Knus fra Nana

 8. Dine kager ser meget mere spiselige og dejlige ud end vinderkagen. Uhm, Nana, du kunne godt komme med i Bagedysten! Måske som hende den søde, der bliver stemt hjem lidt hurtigt, fordi fondanten driller, men som alle ville elske:)
  Knus fra
  Helle

 9. Jeg må indrømme, at jeg aldrig har set bagedysten. Det med fjernsynet fylder så uendeligt lidt hos os, at vi burde have rabat på licensen. Det er over en uge siden, det sidst var tændt. Vi er nok lidt underlige på det punkt, men der er så meget andet, vi hellere vil lave. Og vi har ingen store børn, vi skal se noget sammen med, så vi glemmer det som regel også, når der er noget, vi egentlig gerne ville have set. Men pyt 🙂
  Kh, Karen

  1. Nej, jeg tror altså ikke I er underlige, Karen 🙂 Sådan noget almindeligt fjernsyn er vist på vej ud, er det ikke? Vi har ikke haft et fjernsyn i årevis. Det TV jeg ser, ser jeg på min computer, og det er ikke ret meget. Men Den store bagedyst, den ser jeg altså 🙂
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.