Hund i salaten og fest i hønsegården

salaten

På Vadekærgård anlagde vi en stor køkkenhave. Jeg var på mange måder glad for min køkkenhave. Meget glad, faktisk. Men det var et (for) stort arbejde at passe den. Vi kunne ikke holde den selv og måtte have hjælp udefra. Selv med hjælp, blev det for meget. Især husker jeg, at det var et uoverkommeligt arbejde at holde gangene bare nogenlunde rene for ukrudt.

Belært af erfaring består køkkenhaven her på Ravnegård af tre højbede + et par rækker kartofler. Der er ingen gange at holde, for det hele er anlagt på græsplænen. Græsset skal slås, men det skal det jo under alle omstændigheder. Det er overskueligt, og vi nyder at have kontrol over køkkenhaven. – Eller nogenlunde kontrol, i hvert fald, for køkkenhaven har været lidt forsømt i et stykke tid.

jordbærplante
Først nu har jeg lagt halm under jordbærrene. Det burde have været gjort for en måned siden, men bedre sent end aldrig …

I dag fik jeg endelig luget to af bedene. Jeg har også ryddet ud i salaten, for en del af den var gået i stok. Det var hønsene glade for. Der har været fest i hønsegården hele dagen, hvor vi med jævne mellemrum har serveret hele salathoveder.

salaten
Pyt med at salaten går i stok, når bare man har høns, der elsker bitter salat.
hønsene æder salaten
Yderst til venstre Mette, derefter Snehvide og til højre den lille Guldlok.
høns
Guldlok tæt på. Til højre ses en smule af Ruth, som vi fik samtidig med Guldlok.

Hundene er altid med i haven, og Asta er altid ivrig efter at hjælpe. Således også i dag, hvor hun igen og igen trampede i salaten. Det er naturligvis ikke lovligt, men heller ikke noget nyt, at finde en hund i et højbed hos os.

hund salaten
I forgrunden bladbeder. I baggrunden Asta.

Jeg håber, at jeg i morgen får luget mig igennem det sidste køkkenhavebed. Det er nemt, for det er tilplantet med rabarber og squash, der fylder så meget, at ukrudtet har trange kår.

Reklamelinks
Højbede i jern
Grøntsagsfrø

8 meninger om “Hund i salaten og fest i hønsegården”

 1. Jeg kan godt se det smarte ved at have høns, når man har køkkenhave. Især jeg kan se det, for en køkkenhave ville tage magten fra mig, hvis den var over 1/2 m2 ;-)) Jeg synes, din ser meget flot ud.
  (Men ok, du får så osse hjælp af skønne Asta.)
  Kh Lisbeth

  1. Jeg havde egentlig tænkt kun at have overvintrende ting i køkkenhaven, så jeg ikke skulle så og høste og så igen. Men så kom jeg altså til at så salat og bladbeder … Nå, men så er det jo godt at både hund og hans kan hjælpe 🙂
   Jeg ved, at du har noget frugt i haven, og det er da også en slags køkkenhave 🙂
   Kh Nana

 2. Uha – jeg var lige ved at tro, at du talte om en kinesisk egnsret: hund i salat 🙂 Heldigvis var det bare salaten, det gik ud over. Vi har også hunde i højbedene, og det er også meget ulovligt.
  Kh, Karen

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.