Hornbækhus. Åh, så charmerende

hornbækhus

I går var min datter på besøg, og hun inviterede os på te og kage på Hornbækhus som jeg har læst om, og som jeg længe har ønsket at besøge. Hornbækhus er et smukt badehotel fra 1904. Det ligger tre-fire minutters gang fra stranden i Hornbæk. – Og syv minutters kørsel fra Ravnegård.

æblekage

Hotellet har for nylig fået nye ejere som har sat det i stand. Det genåbnede i juni i år. De har indrettet Hornbækhus i en skøn stil, og hver gang jeg har set billeder derfra, har jeg følt sådan en sitren i kroppen. Fordi det simpelt hen er så utroligt gennemført og virkelig, virkelig pænt. Og hyggeligt. Og overmåde charmerende.

pejsestue

Og nu ved jeg at det er ligeså fint i virkeligheden som på billeder. Jeg kunne næsten ikke rumme al den pænhed da vi var der. Vi gik alle tre rundt og pegede på tapeter og møbler og lamper, på køkken og service og sagde igen og igen ting i stil med: “Se hvor pæn den er”, “Sikke en god idé at sætte de to ved siden af hinanden” og “Hold op, hvor passer de farver bare godt sammen!”

hornbækhus

En af ideerne med Hornbækhus er – så vidt jeg kan læse mig til – at det ikke kun skal være et hotel for tilrejsende, men også et mødested for de lokale. Der er masser af arrangementer på Hornbækhus. Der er fx fællesspisning hver aften. Man kan også komme forbi til morgenyoga, og det skal jeg helt sikkert prøve. (Jeg er nemlig begyndt at gå til yoga. Det må jeg fortælle om en anden dag). Og jeg har været så snedig at sørge for at en del af min mors fødselsdagsgave er et besøg på Hornbækhus – sammen med os forstås.

tapet

Jeg er virkelig begejstret. Det sted taler sådan til mig. Ideerne bag, stemningen, farverne, pelargonierne i vindueskarmene, billederne på væggene. Det hele.

Mine fotos er taget i halvmørke en sen novembereftermiddag. Hvis du vil se nogle bedre billeder af mit yndlingshotel, skal du klikke her, og hvis du en dag er i nærheden, synes jeg du skal stikke næsen indenfor. Hornbækhus er altså et besøg værd.

hornbækhus

15 meninger om “Hornbækhus. Åh, så charmerende”

  1. Hvis du kommer til så fjerne egne en dag, søde Karen, så håber jeg at du vil besøge mig 🙂 Og, ja, Hornbækhus må du ikke gå glip af; sikke altså et fint, fint sted!
   Kh Nana

 1. Hei! Dette likte jeg veldig godt! Inspirerende å se. Vakre stoff , farger og ikke minst bildene du har tatt.
  Klem Anne

  1. Øv nu døjer jeg igen med at kommentere. Først i 15 forsøg lykkedes det !!!!
   Så du skal vide det ikke er fordi jeg ikke vil. Men det er virkelig kompliceret……..

  2. Ja, der er virkelig noget over badehoteller! Og så er Hornbækhus indrettet i en stil som er lidt anderledes – på den allerbedste måde 🙂
   SÅ TRÆLS at du igen har problemer med at kommentere! Jeg vil endnu engang se om jeg kan løse det.
   Knus

 2. Hvor ser det bare hyggeligt og indbydende ud. Kan godt forstå I var begejstrede. Ærgerligt det er så langt væk, for der ville jeg helt sikkert føle mig godt tilpas. Tak for en dejlig rundvisning, og jeg synes dine billeder er rigtig fine.
  Ønsker dig en dejlig aften.

  Knus, Lone

  1. Ja, det er jo ikke lige om hjørnet for jer … men hvis du en dag kommer til Nordsjælland …
   Tak for de pæne ord om mine billeder taget i mørke 🙂
   God aften til dig, Lone!
   Knus fra Nana

 3. Hvor er der indbydende, Nana! Og det er sjovt, for vi var jo i dag i Absalon, og det er tydeligt, at der ligger mange af de samme tanker bag 🙂 Min veninde Mette og jeg havde netop aftalt at besøge Hornbækhus en dag, da du skrev hos mig 🙂 Hvor er Lennart Lajboschitz dog kreativ!
  Kh Gitte

  1. Ja, det er da sjovt at vi med én dags mellemrum skriver om Lajboschitz’ skønne steder 🙂 Jeg tror at Fru L. også har en kreativ åre. Det er vist hende der har det firma som har stået for indretningen af Hornbækhus. Under alle omstændigheder er jeg sikker på at du og Mette bliver glade for jeres besøg deroppe. Det er så fint et sted! Jeg har allerede planlagt mig næste besøg 🙂
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.