Hønseunderholdning og rabatkode til Omlet

rabatkode til omlet
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er streg.jpg

Indlægget indeholder reklame

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er streg.jpg
Underholdning i hønsegården

Når jeg ser billeder af høns, der futter rundt i folks haver, synes jeg, at det er noget af det mest idylliske, romantiske, jeg kan forestille mig. Men når jeg lukker mine egne høns ud, er jeg stiv at skræk for, at de skal forsvinde, blive kørt over, taget af ræven, jagtet af hundene. Der er ingen ende på de hønserædsler, jeg kan komme i tanker om.

Derfor må jeg – uden stolthed – melde, at vores høns grundlæggende opholder sig i deres hønsegård. Det betyder, at vi skal sørge for, at de er ordentligt underholdt. De har pinde at sidde på, træstykker, de kan finde bænkebidere under, vi besøger dem flere gange om dagen, Asta kommer ind og hygger med dem, og vi giver dem bjerge af afklip og ukrudt fra haven.

Poppy Peck Toy og Caddi godbidsdispenser

For et halvt år siden købte jeg Omlets Poppi Peck Toy (herhjemme kaldet kornblomsten) og Caddi godbidsdispenser (på billedet herunder). Hønsene skulle lige vænne sig til dem. – I modsætning til Asta, der straks kastede sig over de nye anordninger. (Det har jeg skrevet om her). De fungerer så fint.

rabatkode til omlet
Caddi er god til mejsekugler. – Og høns kan godt lide mejsekugler.
Nyt hønselegetøj

I sidste uge bestilte jeg flere hønseunderholdningsting hos Omlet.

hønseunderholdning
Her er alle de fine ting, som hønsene har fået. Pind til at sætte frugt på, bold, der afgiver godbidder og farverige trevledimser.

Frugtspyddet er smart, fordi man undgår at frugten ligger på jorden og bliver trådt på og fuld af hønsemøg. Jeg er begejstret. Hønsene ser det lige an, før de hopper på den galej.

rabatkode til omlet
Er det mon en tikkende bombe …?

Også bolden med godbidder blev set lidt an, men den lærte de tre, søde høner nu hurtigt at bruge. De triller lystigt rundt med den.

rabatkode til omlet
Vi kikker lige lidt på den, før vi triller med den.

Det er så sjovt at se hønsene, når man giver dem noget nyt. De er super nysgerrige, men også lidt nervøse. Det er i det hele taget sjovt at se på høns. Jeg er altså ret vild med høns.

rabatkode til omlet
Så lang kan en Araucana blive. Karen strækker sig for at undersøge godbidsbolden uden at skulle alt for tæt på den.
Rabatkode til Omlet

Jeg har fået en rabatkode til Omlet. Du sparer 10% på alt (og de har ikke kun ting til høns, men også til mange andre dyr), når du bruger koden mitlandliv. Du kan se udvalget hos Omlet her.

Har du høns

Har du høns? – Og hvis du har: Hvad gør du for at underholde dem? (Og hvis du ikke har, men overvejer det: Det er så hyggeligt at have høns!)

11 meninger om “Hønseunderholdning og rabatkode til Omlet”

 1. Vi har haft høns, og det var megahyggeligt. Det værste var de mange voldsomme angreb af ræve og mår – efterhånden blev hønsegården befæstet som et andet fort Knox! Det bedste var æggene og hyggeligt liv i haven. Vi stoppede med at have høns, da vi opdagede, at ingen af os brød os om at aflive hønsene! Det var vi nødt til at tage konsekvensen af – den sidste høne døde af alderdom 🙂

  1. Altså, Frede, jeg troede at bondemænd kunne aflive høns 🙂 Da vi havde brug for aflivning af vores stakkels ænder, som ræven havde været efter, ringede jeg straks til den lokale bondemand, som mødte op 5 minutter senere. Jeg er ham evigt taknemmelig!
   Vi afliver – som du nok kan gætte af ovenstående – heller ikke vores høner. De lægger bare færre og færre æg, og vi bliver ved med at fodre dem 🙂
   P.S.: Jeg synes at ræv og mår skulle lære at spise nogle gulerødder!

   1. Det troede vi vist også selv! Men han bryder sig ikke om at aflive, men gør det selvfølgelig, hvis det nødvendigt. Det er nok også derfor, han aldrig er blevet engageret jæger – selvom han har jagttegn. Jeg tror, at vi mødte hønsegate, fordi vi syntes, at dyrene også var mad, som ikke burde gå til spilde – og det går altså ikke at spise selvdøde, gamle dyr

     1. Jeg havde set glimtet i øjet, selv om smileyerne manglede, søde Aase 🙂
      Som ung havde jeg høns sammen med min eks-mand, som var ivrig jæger og almindeligvis ikke havde problemer med at tage livet af dyr. Han slagtede høns én gang og aldrig mere. Og han kunne ikke spise hønsene, så vi måtte forære dem til naboen 🙂

 2. Min dejlige hund, som desværre takkede af i december, var en udbryderkonge af rang, så jeg har et højt og solidt hegn om min have. Hun hadede ræven af et godt hjerte og respekten for hende varer åbenbart stadig ved, for jeg har ikke set den her i mange år. Begge dele kommer mine to hønsedamer til gode nu. De går frit, når jeg er hjemme. Sære Høne har dog været en tur over havelågen et par gange. Det var hun ikke særlig glad for og brokkede sig højlydt, til jeg kom og hentede hende.
  Mon ikke du kan få ro i sjælen til at lukke dem ud, når jeres planlagte hundehegn er sat op. Så kan de gå frit, når hundene og I selv er i haven. Høns lærer hurtigt at komme til hønsegården i utide, hvis man lokker med godbidder. Så kan de komme ind, hvis I selv forlader haven.

  1. Jo ideen med kun at have hønsene ude, når man selv er i haven, er god. Jeg må forsøge om jeg ikke kan lære det 🙂
   Jeg er ked af at høre, at du mistede din hund for kort tid siden. Uf! Det er altid hårdt. Godt, at du har dine hønsedamer 🙂
   God weekend til dig, Lone!

   1. Tak Nana. Ja, det er ikke spor sjovt. Men hun havde 11 gode år før en tumor satte en stopper for det. Jeg har en lille grækerhund, som jeg fik for to år siden i ren panik over at der pludselig ikke ville være en hund i huset mere. Hun er sød, men ikke en hund ræven eller nogen andre vil have respekt for.
    Og tak lige måde!

    1. Nej. Det er lige hårdt hver gang. Jeg forstår godt, at du dækkede dig ind med en hund nummer 2, for tanken om ingen hund er ikke rar 🙂
     Tak!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.