Hønsene på YouTube

I dag – på den allersidste dag i februar – har vi optaget månedens lille havevideo. Den foregår i hønsegården, og du kan finde den på YouTube. En lille tilføjelse til filmen: På optagelsen fortæller jeg hvad hønsene spiser, og jeg glemmer at sige at de – selvfølgelig – bl.a. får masser af rester fra køkkenet.

Herunder et junibillede fra hønsegården:

hønsene

Og i juli har hønsene glæde af endnu flere rosenblomster:

rose heidelberg

Hvis du vil se flere billeder af rose Heidelberg som vokser på gårdspladsen, kan du se dem her.

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

10 meninger om “Hønsene på YouTube”

 1. Tak for en god video fra hønsegården. Lige inden du begyndte at fortælle om det turkise æg, slog det mig, at jeg skulle have dig hørt, om der var kommet flere af “marcipanæggene” :-). Og så viste du lige et, er det blevet dagligdag med turkise æg? Det lyder spændende med chokoladebrune æg, sådan en høne er du nødt til at eje. Sikke nogle fine bloggerbilleder, der kan komme ud af sådan en skål med forskellige farvede æg :-). Jeg glæder mig allerede til næste video. Her fejlede mirabellegrenene indendørs, jeg tog simpelthen nogle forkerte grene. Jeg må holde øje når de snart blomstrer, så jeg kan tage de rigtige grene næste år. Kh Mette

  1. Den ene Araucanahøne har lagt et turkis æg hveranden dag, og i dag kom der for første gang to turkise æg. Jeg er ret sikker på at den anden høne lå i redekassen og lagde et æg mens vi filmede 🙂 Så nu får vi regelmæssigt de smukke marcipanæg.
   Åh, hvor jeg glæder mig til mirabellerne blomstrer. Det varer ikke længe nu …
   Kh Nana

 2. Fed video Jeg håber det kan inspirere andre til at få høns. Jeg er rigtig glad for mine dværg orpington selv om jeg bor i en villa have i storbyen. Dog ligger de ikke så mange æg, som Isa hønsene, men jeg foretrækker rolige ikkeflyvende høns. Men jeg savner æg lige nu.

  Mon du laver flere videoer? I like

  1. Ja, jeg kunne også godt tænke mig nogle høns der ikke fløj så meget! Som jeg fortæller på videoen, flyver vores simpelt hen hjemmefra når vi lukker dem ud … Dine dværgorpinton’er er bare nogle af de yndigste høns (kan en høne være yndig?!?) jeg har set!
   Hvor er du sød at rose vores video. Jeg står jo bare der og snakker og vrøvler lidt, men, ja, tanken er at vi vil lave en lille havevideo hver måned – medmindre vi møder så hård kritik at vi opgiver 😉

 3. Hvad siger hundene til hønsene?
  Jeg har tænkt på at vi skulle ha høns, men sådan som Max “hyrder” duerne i haven når de lander på græsset, har jeg været i tvivl. Han skulle jo nødigt se det som en fri snack, og jeg ville da elske at jeg kunne lukke hønsene ud af og til (når altså man må lukke hønsene ud igen pga. fugleinfluenzaen). Ellers må der bygges en stor overdækket hønsegård.

  1. Hej Therese.
   Olga hyrder også høns. I den første tid kunne hun ikke engang slappe af når hønsene var inde i hønsegården, men hun piskede frem og tilbage langs hegnet for at styre hønsene. Det er stoppet nu, heldigvis. I starten ville Bella (den ældste westie) fange og dræbe hønsene, og vi havde et par uheldige episoder hvor vi kun lige reddede en høne fra at blive fanget. Nu har hun lært af Asta (yngste westie, fuldstændig blottet for jagtinstinkt) at man kan komme med ind i hønsegården og skrabe efter madrester sammen med hønsene. – Og det er egentlig nemmere end at skulle dræbe en hel høne. Jeg tænker af og til at Asta, som har været med i hønsegården siden hun var baby, tror at hun selv er en slags høne. Alt i alt vil jeg sige at jeg har det bedst med at hønsene er lukket inde. Der er jo også kattene og måren og ræven, osv. Men jeg skal have en større hønsegård, og gerne en hvor der står nogle buske og træer, så det bliver så naturligt for dem som muligt. Jeg kan i øvrigt kun opfordre jer til at få høns. Det er så skønt at have dem!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.