Hønsene holder indetid

I forrige indlæg nævnte jeg at vores høns ikke lægger overvældende mange æg.

indetid

De får så heller ikke så meget lys som de kunne få. De har nemlig valgt at holde indetid.

hønsene

Vores høns kan ikke lide snevejr. De nægter faktisk at gå ud når de risikerer at få sne under fødderne. De har opholdt sig i hønsehuset siden det begyndte at sne for en uge siden.

hønsepind

Jeg har skovlet en fin sti til dem, og jeg har lokket med de lækre vildfuglefrø,  men, nej-tak, hønsene skal ikke have noget klinket ude i sneen.

hønsegård

Anders, derimod, er mere frisk. Han bader i sneen flere gange om dagen:

snebad

I dag tør det, og sneen svinder. Det er både hønsene og jeg ret tilfredse med.

6 meninger om “Hønsene holder indetid”

 1. Kloge høns. Her tør det så langsomt, at mange uklædelige klatter vist bliver liggende til i morgen – eller længere. Hvis sneen skal være her, vil jeg have en smuk og lun dyne til planterne.
  Det må blive et vidunderligt forår efter dette miskmask. Hvis det altså går efter retfærdighed. Anders vil sikkert også gerne have rigtigt vand.
  Kh Lisbeth

  1. Åh, her taler vi ikke om uklædelige klatter i morgen, men snarere ind i april. Her er stadig bjerge af sne, så jeg er lidt misundelig på jer der snart kan se græs 🙂
   Hønsene, Anders og jeg er klar til et vidunderligt forår!
   Kh Nana

 2. Man får også kolde fødder, når man skal gå rundt i sneen. Ja I har nok sne til nogle dage endnu, det er ikke sjovt. Nu må det gerne forsvinde igen, det har det så også gjort hos os.
  Kh Lisbeth

  1. Ja, og tænk at skulle gå rundt i sneen uden sko på! Uh-ja, her er vist sne til flere uger. Jeg kørte til Næstved i dag, og langs landevejen, hvor de har skrabet sne, lå snedynger der var mange meter i højden. Jeg kan tænke mig at de stadig ligger som små, snavsede sneklatter langt ind i april … Men pyt, bare det svinder i det 🙂 I dag har man mærket at foråret er på vej!
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.