Hjem

Jeg er flyttet en del gange i løbet af mit voksne liv.

hjem

Jeg føler mig hurtigt hjemme nye steder, og jeg har aldrig fortrudt en flytning, men her til morgen faldt jeg over nogle gamle billeder fra de seneste huse vi har beboet, og jeg er kommet til at tænke lidt over det med at skifte hjem.

arbejdsværelse

Vi er lynhurtige til at indrette et hus så det passer til os, men så hurtigt går det ikke med en have. Det tager tid at præge, eller endda skabe en have.

Vi gjorde aldrig så meget ud af haven i vores forrige hus, for vi vidste fra starten at vi ikke skulle bo der så længe, men vi nåede alligevel at føle at det var vores have, og den var fuld af gamle træer, store buske og stor charme.

na-have

na-hortensia

Jeg kan godt lide at flytte og at indrette huse, men lige nu kunne jeg godt tænke mig at bo her på Vadekærgård et godt stykke tid. Så længe at vi både kan skabe nogle fine haverum og nå at nyde dem. Men hvis det ikke kommer til at gå sådan, skal det nok blive fint på en anden måde, for det med at have et hjem, handler for mig i bund og grund om at dele det med nogen jeg elsker og fylde det med pelsdyr og gode gæster.

na-koekkendoer

Billederne i indlægget er fra det hus vi boede i indtil januar i år. Hvis du har lyst, kan du se et par boligreportager derfra. Billede nr. 1, 3, 6 og 7 er taget af Lars Kaslov i forbindelse med den ene reportage (og jeg har fået lov at bruge dem).

træhus

P.S.: Har du set at du kan følge mig på Instagram. Der viser jeg ofte nogle lidt andre billeder end på bloggen.

Gem

Gem

20 meninger om “Hjem”

 1. Hej Nana
  Ja bare i den tid jeg har fulgt dig, har du flyttet nogle gange. Jeg er tryghedsnarkoman og bliver samme sted i mange år. Her har vi boet nu i 17 år, men jeg er også flyttet mange gange alt i alt 9 gange, siden jeg forlod barndomshjemmet. De forrige steder har vi selvfølgelig ikke boet så længe af gangen. Jeg håber, du når at få den have, du gerne vil have der, hvor I bor nu.
  Kh Lisbeth

  1. Jeg tænker at det er imponerende at I har skabt jeres have på så relativt kort tid, og det giver mig håb om at vi også kan få noget fint ud af dette sted 🙂 Godt at I har fundet et hjem hvor I er så glade for at være at I er blevet der så længe – ellers havde vi jo ikke haft Høneballehaven 🙂
   Kh Nana

 2. Hej Nana. Kender det med at flytte, sad og talte efter, det blev til 7 forskellige huse jeg har boet i, efter “barndomshjemmet”.

  Tror det er sundt at flytte engang imellem. Der opstår nye muligheder og inspiration. Mit hjem vil altid være der hvor mine møbler og ting befinder sig. De gode minder flytter med.

  Det er straks sværere at rejse fra en have der liiiige er ved at ligne drømmescenariet. Jeg tager altid lidt med mig fra mine haver. De planter der er en historie bag, flytter med, om ikke andet, så bare en stikling.

  Rigtig god fornøjelse med indretningen af jeres drømmehave, sikke fantastiske muligheder i har,
  Mange hilsner
  Gerd

  1. Hej Gerd.
   Ja, jeg tror også at jeg har godt af at flytte mig ind imellem; det giver noget ny energi. Jeg har ofte villet tage et stykke have med, men når det så kom til stykket, har jeg ikke altid nået det. Jeg havde en påskeklokke fra min mormors have som jeg under flere flytninger tog en aflægger af, men den tradition holdt jeg desværre ikke fast i. Fint at det er lykkedes for dig!
   Ja-tak, der er i hvert fald mange muligheder her, så vi må bare se at gribe dem 🙂
   Kh Nana

 3. Jeg kender alt til det ☺️ Jeg har også flyttet en del gange. Hver gang er det spændende at indrette og sætte sit præg på haven. Jeg føler mig som regel hurtigt hjemme. Jeg nyder at følge med på din blog, tak fordi du deler lidt af dit liv her.

  1. Ja, det er da lidt sjovt at sætte præg 🙂 Og I har da allerede præget jeres have så meget!
   Tak for dine pæne ord om min blog! De glæder mig!

 4. Det lyder spændende mht at flytte og indrette et nyt hjem og du er fænomenal til indretning. Din stil er så gennemført. 🙂
  Dine haveplaner lyder spændende, jeg kan se det for mig så selvom I måske alligevel ikke bliver boende der så længe så vil der være en rar landhave for nye beboere.
  Det lyder heldigvis som om du hygger dig med haveplanerne og -arbejdet og så er det på ingen måde spildt;)))

  Jeg har boet fem steder i mit liv og to af disse var på kollegieværelser. Jeg har boet her i 36 år og engang imellem vakler jeg og synes at vi skal flytte, men noget her holder mig fast – jeg er i den grad tryghedsnarkoman…. Jeg kan dog sagtens leve med tanken om at jeg måske en gang skal flytte til et andet sted:)

  1. Jeg kan næsten ( 😉 ) ikke tåle al den ros, Lisbeth, men tak!!
   Sjovt at I har boet i jeres hus så længe. Vi har faktisk boet i samme område samtidig, for jeg flyttede fra dit område for 35 år siden 🙂
   Der er vist både fordele og ulemper ved at flytte lidt og meget, og mon ikke det er er blanding af omstændigheder og personlighed der afgør om vi flytter få eller mange gange i løbet af livet …? Jeg har altid syntes det var sjovt, men den seneste flytning var hård, og nu synes vi at vi trænger til at hvile os.

 5. Vi flyttede meget, da jeg var barn. Som voksen har jeg ikke været så tilbøjelig til at skifte rammerne ud, men du har bestemt ret i, at en hjem defineres af de mennesker, der bor i det 🙂

 6. Hej Nana!
  Hi hi sikke et genkendeligt indlæg;-) vi har også flyttet og istandsat en del, og aldrig fortrudt en eneste flytning, dvs vi har også altid følt os hjemme, ved at gøre det til vores.
  Har vist sagt dette engang tidligere, men tænk dig nu har vi boet på dette sted siden august 2005, og efter jeg for alvor er begyndt på haven, ja så føles det hele meget meget anderledes, som om min indre rod har fået fat, pludseligt dukker der så mange andre udfordringer og muligheder op, og dem holder jeg meget af.
  Og jeg ved det dybt i min sjæl nu, at her vil jeg bo, for fik et ufatteligt- utroligt og meget -meget godt tilbud om en ejendom, med skovgrund og perfekt beliggenhed, for mindre end 2 mdr siden, et drømme sted, og efter mange overvejelser, ja så elskede jeg vores sted mere end jeg havde haft fantasi til-det var for mig en meget anderledes oplevelse.
  Hilsner Anette

  1. Hej Anette.
   Sjovt – og godt – at høre at sådan nogle rullesten som os også kan finde ro 🙂 Jeg oplever også at arbejdet med haven er med til at vi slår rødder, og når jeg tænker tilbage på de andre steder jeg har boet, er det haverne, omgivelserne, stemningerne jeg husker – ikke så meget husene.
   Jeg kan godt lide at følge med i dit haveliv, så jeg er da glad for at du arbejder videre med den 🙂

 7. Som ung flyttede jeg meget rundt – også til udlandet. Men efter jeg blev bondekone for 23 år siden, er jeg groet fast! Det her er også det første og eneste hus med have jeg har haft, og jeg er vældig glad for stedet her. Når vi engang ikke skal drive landbrug mere, er planen, at vi vil flytte – og så er det ikke sikkert, vi vil have hus med have – jeg har aldrig været bange for forandringer og tænker, det kan give andre muligheder.

  1. Jamen, det tror jeg er rigtigt, Frede: Forandring giver nye muligheder. Omvendt forstår jeg godt at man bliver boende så længe man kan hvis man elsker sit sted. Spændende at du har boet i udlandet. Sådan en erfaring tror jeg man kan have glæde af resten af livet. Jeg har i virkeligheden ikke flyttet mig ret meget, for alle mine boliger har ligget inden for en ganske lille radius. Jeg er nemlig også tryghedsnarkoman som flere andre fortæller at de er 🙂

 8. Jeg har det på samme måde. Jeg føler mig hjemme de fleste steder – hvilket er praktisk, når vi nu i denne tid bor hist og her i en autocamper – men jeg kan bedst lide at EJE. Jeg har prøvet at leje huse et par gange, og når man ser bortset fra ferieleje (som jeg har det fint med), så trives jeg ikke med, at hus og have ikke er MIT. Men jeg – og du også kan jeg se – har haft nogle vidunderlige huse i tidens løb, og det har været sjovt at prøve. Lige nu har jeg andre planer, der er lidt i stil med dine… bare i mindre målestok. Jeg kan godt lide små huse… 🙂 PS. Min far sagde altid til mig, at jeg skulle lade være med at ændre noget i min nye have det første år. I stedet skulle man iagttage og holde øje… og ikke fare til at fælde og plante, som mange gør. Det råd husker jeg altid… 🙂

  1. Det er spændende med jeres planer, Mia. Jeg håber – og tror – I finder et super fint sted! Jeg kan bestemt også godt lide at mit hjem er MIT, men jeg tænker at jeg sagtens kunne have den følelse i et langtidslejemål. Husker dog at vi, da vi byggede hus for nogle år siden, måtte bo til leje i nogle måneder mens vi ventede på at huset blev færdigt, og det var forbavsende rædselsfuldt at bo i et hjem der var nogle andres. Rådet om at vente og se hvad haven viser i løbet af et år, er helt sikkert godt! Her hvor vi bor nu, var der bare ingen have, men kun hestefolde, så vi tænkte at vi ikke behøvede at vente (det skulle vi så måske alligevel have gjort, men det vil jeg fortælle mere om i et indlæg en dag 🙂 ).

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.