Her sidder jeg

Jeg sidder en del – mere end jeg har lyst til, men jeg kan kun fungere hvis jeg hviler mig med jævne mellemrum, så det gør jeg. Når jeg sidder, sidder jeg helst i min sofa. Lige nu er vi fem i sofaen. Min datter, katten Pelle, to westier og mig. Det er lidt tæt pakket, men meget, meget hyggeligt. I en vindueskarm står en smuk og lysende efterårsbuket jeg fik i går af tre veninder der var på besøg.

japanske-lygter

Og så er der bøger i reolerne. Mange bøger, for vi har mange bøger. Gad vide om bogen forsvinder og bliver erstattet af andre medier? For min skyld må den gerne bestå. Jeg elsker bøger – ikke kun for indholdet, men også fordi man kan røre ved dem, de dufter at bøger og lyder af bøger. Fordi bøger er sanselige.

bibliotek

Lige nu – som jeg sidder i sofaen omgivet at mennesker og dyr jeg elsker med udsigt til mine bøger og til buketten der minder mig om en eftermiddag og aften i fantastisk godt selskab … lige nu er livet godt.

Gem

Gem

Gem

22 meninger om “Her sidder jeg”

 1. Dit indlæg får mig til at tænke på et udtryk, min mor sommetider brugte, når hun ville beskrive en bestemt sindsstemning, nemlig at man var mellemfornøjet. Måske passer det ikke helt på din sindsstemning; men jeg fornemmer en blanding af noget tristhed og noget taknemlighed.

  1. Det er godt fornemmet, Marie. Lige da jeg skrev var det nu taknemmelighed jeg følte, men jeg er sådan-én der bliver efterårstrist når lyset svinder.

 2. Nej, bøgerne vil vi ikke af med. Når jeg kigger ned over min reol og ser ryggene på bøgerne, ser illustrationerne, fornemmer jeg i den stemning, jeg var i, da jeg læste dem. En verden i hver bog, det kan da ikke erstattes af noget andet.
  Dejligt du er omgivet af søde mennesker og hunde, når helbredet slår knuder.
  Mange hilsner
  Gerd.

  1. Hej Gerd.

   Velkommen til min blog! Dejligt at høre fra dig 🙂 Jeg har det præcis på samme måde med bøgerne. Vi er flyttet en del, og hver gang jeg pakker bøgerne ned og ud igen, begiver jeg mig ud på en tidsrejse hvor jeg hensættes i de forskellige situationer og stemninger jeg var i da jeg første gang læste bøgerne. Det er ret stærkt.

   Tak for dit besøg!

   Lørdagshilsner fra Nana

 3. Kære Nana. En sofa fyldt med kærlighed mere kan man da ikke ønske sig. Jeg er da vil med alle jeres bøger
  Knus fra Linda

  1. Kære Linda.

   Nej, du har ret: Så kan man ikke ønske sig mere 🙂 Jeg er også glad for bøgerne. Vi smider nogle ud engang imellem for ikke helt at drukne, men jeg er ikke så god til at gå af med mine bøger …

   God weekend til dig, Linda!

   Knus

 4. Sikke et dejligt sted at opholde sig, og med det og dem du holder af. Jeg er dybt fascineret af jeres bogreoler, elsker den slags, uden selv at eje en reol til formålet:-)

  1. Ja, her er dejligt, og når jeg nu er nødt til at sidde og hvile, er det godt at gøre det i fine omgivelser 🙂 (Jeg er også ret vild med reolerne ;-))

 5. Wauw, hvor fantastisk med alle de bøger. Hvor er de flotte, det ligner jo et helt bibliotek.
  Selv elsker jeg også bøger og håber på ingen måde at de forsvinder. Det med at læse på skærmen er slet ikke mig, så e-bøger nej tak.
  Hilsen Heike

  1. Nej, jeg bliver heller aldrig e-bog-fan. Det lyder så prætentiøst at sige “jeg sidder nede i biblioteket”, så jeg siger det ikke, men af og til tænker jeg det 🙂

 6. Kære Nana.Sikke da en smuk stue med alle de skønne bøger. Og dejlige sofaer, hvor du kan hvile dig og være sammen med familien og alle dine dejlige dyr.Så bliver det da ikke bedre.
  Her i huset har vi også rigtig mange bøger.Men selvfølgelig ikke så mange som hos dig.
  Lige nu skinner solen her hos mig.Så den står på lidt havearbejde i dag.
  Rigtig dejlig weekend til dig Knus Jette

 7. Kære Nana! Hvor er jeg glad for, at du igen er her på blokken. Bemærker din fine “trappe” når du skal hente bøger på øverste hylde. Det ser bare så super ud. Rigtig god weekend til dig. Kram Jette.

  1. Kære Jette.

   Tak skal du have – og velkommen til min nye blog! Jeg er så glad for at du vil følge med 🙂

   Ja, den lille trappestige er både pæn og praktisk; den er jeg vældig glad for.

   God weekend til dig – og tak for besøget!

   Knus

 8. Det er et smukt rum og det lyder hyggeligt som du sidder lige dér sammen med datteren og hundene. Man skal indrette sig efter at have det så godt som muligt.
  Jeg tror at din kærlighed til bøger ligner min kærlighed til fagbøger.
  Jeg elsker at læse og er opdraget i en arbejderfamilie hvor antallet af bøger i reolen nåede op på tyve stykker, men vi lærte fra små at bruge biblioteket. Jeg vil ikke undvære trykte fagbøger, men mine arme, hænder og min nakke kan ikke holde murstensromaner og jeg er helt og holdent dedikeret til e-bøger når de gælder skønlitteratur og magasiner. De kan være med i en lille taske og jeg kan til enhver tid starte en ny bog op eller læse gardens illustrated uanset hvor jeg er. Jeg bruger også lydbøger, men her er lige et issue mht oplæser – der er bare nogle som ikke er gode og det ødelægger oplevelsen, men så må jeg læse bogen i stedet:-)

  1. Ja, det er sjovt som vi er forskellige når det kommer til bøger og e-bøger. Jeg kan sagtens forstå at du er glad for e-bøgerne. Jeg har af og til hørt lydbøger når jeg har kørt bil, og det er rigtigt at det betyder enormt meget hvem der læser op.

   God weekend til dig, Lisbeth! Måske skal du ud i den skønne have 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.