Haveplaner #3. Der er håb for vores indkørsel

indkørsel
Fra aktivt landbrug til bolig

Indtil vi overtog Ravnegård, var den aktivt landbrug. Det bærer den selvfølgelig præg af, og det passer ikke så godt til vores behov. Derfor er der nogle ting vi vil gerne ændre.

Vi har været i tvivl om hvor vi skulle tage fat, men vi er efterhånden ret sikre på at vi vil begynde med vores indkørsel. Her har man kørt med traktor og mejetærsker, og nu skal vi bare have plads til at man kan komme ind med en almindelig personbil.

ravnegård
Foto: CR3. Ejendomsmæglerens billede viser hus og indkørsel fra en vinkel som jeg ikke kan fange.
Mere privatliv

Indkørslen begynder som en meget stor, helt åben ærtestensbelagt plads. På den ene side af pladsen ligger selve gården, på den anden side er en frugthave.

indkørsel
Den store forplads set ud mod vejen. Frugthaven ligger til venstre for billedet.

Når vi skal fra huset over at plukke et æble, skal vi krydse den åbne plads, og det føles som om vi skal igennem offentlig rum for at komme ud i vores egen have. Den fornemmelse vil vi gerne ændre.

Langs husets østside er et bed som vi med tiden vil fylde med Annabellehortensia. Desuden ses indgangen til gårdspladsen. Lige nu er den aflukket med et løst stykke dyrehegn. Vi har bestilt en hvidmalet havelåge …
Helle Troelsen

Vi har tænkt længe og meget over det, men først da vi fik besøg af Helle Troelsen, kom vi frem til noget brugbart. Helle er netop færdig med at skitsere alle de ideer hun fik da hun var her. Og en af ideerne er et stort, rundt bed på forpladsen – med et træ centralt placeret. Den tanke er vi vilde med, og så snart vi kan få arrangeret hjælp til gravearbejdet, går vi i gang. Vi glæder os gevaldigt til at omdefinere indkørslen til Ravnegård.

Et udsnit af Helle Troelsens skitse med det store, runde bed på forpladsen. På tegningen forbinder en pergola gårdspladsen med frugthaven. En overdådig idé som vi dog i første omgang venter med at udføre.

I indlægget hvor jeg fortalte at vi skulle mødes med Helle Troelsen, nævnte jeg desuden at et andet spændende møde ventede. Det kom der også noget godt ud af. Det vil jeg meget snart fortælle mere om.

27 meninger om “Haveplaner #3. Der er håb for vores indkørsel”

 1. Der sker sandelig noget hos jer 🙂 Det bliver pænt med en hvid låge ind til gårdspladsen – i det hel taget er det spændende planer, der er lagt.

  1. Ja, vi planlægger i hvert fald meget 🙂 Jeg glæder mig sådan til at komme lidt i gang med det udvendige. Man bliver lidt træt af indvendig renovering …
   God dag til dig, Randi!

 2. Kære Nana
  Det er en rigtig god prioritering, at få skabt privatliv med bedet i indkørslen. Det vil også binde haverum sammen. Jeg glæder mig til at se det færdige resultat.

 3. Det er 68 år siden, jeg første gang besøgte Ravnegård som 5-årig. Fra 1973 til 1998 boede jeg i Vejmandens hus, som næsten – nabo til Ravnegård. Så gården har haft mange “udtryk ” i denne periode, – men jeg er sikker på at jeres nye plan, vil gøre gården og dens omgivelser endnu smukkere og funktionelle. God arbejdslyst, jeg glæder mig til at se jeres nye indkørsel.

  1. Ej, hvor er det sjovt, Annette, at du har kendt Ravnegård så længe. Vi elsker allerede gården, og vi mærker at vi har overtaget den efter mennesker som har passet godt på den i flere generationer. Vi kikker snart indenfor i jeres butik 🙂

 4. Hvor er det spændende Nana, jeg har været tilbage i det tidligere indlæg, for havde ikke læst det, og rundt på Troensehavens ig og efterfølgende hjemmeside. Det er let at forstå i valgte hende. Jeg glæder mig helt vildt til at følge med i det hele!
  Og jeg fristes endnu engang af at få besøg af en havedesigner/arkitekt;-)
  Glæder mig til at høre hvem i mere har haft besøg af.
  Knus Anette

  1. Ja, Troensehaven har bare den dér skønne havestemning! Jeg kan kun anbefale Helle hvis du en dag gør alvor af at få besøg af en havearkitekt. Vi har virkelig fået mange ideer. Både dem Helle gav os direkte, og dem vi selv har fået på baggrund af hendes besøg. Meget inspirerende!

 5. Så spennende det blir, og jeg er ganske sikker på at det kommer til å bli flott. Og du, gratulerer med dagen. Håper den blir feiret som seg hør IG bør for en flott kvinne i fin beste alder

  Fødselsdagsklem fra Ingrid

 6. Nøj hvor bliver det fint! Genial ide med det runde bed og træet. Det kommer til at gøre en kæmpe forskel for træer kan virkelig noget med at skabe rum. Jeg tror også det ville være fint med en lille bænk eller måske bare en stol. Det sender også et signal om “hjem” fremfor “produktion”. Og så kan jeg se af kommentarene at du har fødselsdag! TILLYKKE.

  1. Ja, det er nemlig sådan en god idé, og den havde vi altså ikke selv fået. Det er også en god idé at tilføre forpladsen en bænk. Den idé vil jeg huske!
   Ja, det er min fødselsdag i dag 🙂 Tak, Marina!

  1. Ja, det er altså en god idé at få andre øjne på haven. Jeg har aldrig før haft besøg af en havearkitekt, men jeg kan sagtens forestille mig at invitere Helle Troelsen igen engang om nogle år når vi trænger til ny inspiration.

 7. Ih, hvor spændende med det runde bed i indkørslen, Nana. Det er en fin plan, du viser, også med pergola og frugthaven.
  Ja, også tillykke herfra.
  Kh Lis

  1. Ja, er det ikke en god idé med det runde bed!?! Nu hvor jeg også har skrevet om det, kan jeg næsten ikke vente med at komme i gang 🙂
   Tak skal du have, Lis!
   Kh Nana

 8. Først et tillykke med fødselsdagen i går.
  Et landbrug har brug for en stor gårdsplads, men pænt og hyggeligt er det bestemt ikke. Vores gårdsplads er bestemt heller ikke hyggelig, men vi har prøvet at gøre sådan, at det er hyggeligt og pænt tæt på huset.
  Når man ikke har brug for den store plads kan jeg bestemt godt forstå, at man laver det om, jeres plan ser spændende ud. Glæder mig til at se mere.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  1. Tak skal du have, Lene!
   Jeg synes egentlig at store gårdspladser også har deres charme, men jeg kan godt forstå at du skaber hygge oppe omkring huset. Og for os, som ikke har en traktor, virker det mere logisk at gøre de store pladser (for vi har flere …) mere have-agtige 🙂

 9. Elsker at følge din blog og alle jeres planer – det er en kæmpe inspiration i forhold til de planer, vi selv går og pusler med for fremtiden. Tak for dig og alt det, du deler 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.