Haveplaner #1. Vores ejendom set fra luften

Ikke længere landbrug

I går skrev jeg om at vi gerne vil nyde vores gode udsigt noget oftere. Det kræver at vi laver lidt om på ejendommen. Da vi købte Ravnegård, var den et aktivt landbrug. Det er den ikke længere, og derfor er der nogle ting der med fordel kan ændres. Blandt andet for at vi kan komme i tættere kontakt med den jord der hører til gården.

Set fra luften

Jeg har været på Google maps og fundet et luftfoto af Ravnegård. Så kan du se hvordan den ser ud fra oven.

fra luften
Foto: Google maps. Jeg har tilføjet bogstaverne.

A: Hovedhuset med indgang fra gårdspladsen og forhave mod syd. Vejen løber lige syd for billedet.

B: Lade. I det sydvestlige hjørne er et rum som skal være hønsehus. Hønsegården skal placeres langs bygningen. Jeg skal fortælle meget mere om høns og hønsgård senere. Vi har planer!

C: Den gamle grisestald. Jeg har en vild fantasi om at rive bygningen ned. Dels fordi vi ikke for alvor har brug for den, dels fordi det ville bringe hovedhuset i direkte kontakt med den del af vores grund der har den smukke udsigt. Sådan en nedrivning får vi formentlig aldrig hverken lov eller råd til. Så vil jeg i stedet glæde mig over at de fire længer danner en super hyggelig, lukket gårdsplads.

D: Denne bygning tænker vi at bruge som garage.

E: Endnu en lade som jeg drømmer om at rive ned. Den er jeg ret sikker på vi nok skal få lov til at rive ned, men råd får vi næppe.

F: Da vi købte gården, indgik det i handelen at sælger inden årsskiftet skal fjerne denne stållade. Når den forsvinder, kan vi meget bedre nyde udsigten. Det bliver en stor forandring som vi glæder os til.

Set fra jorden

Herunder et billede af stålladen som snart bliver fjernet, …

… og her kommer et billede af den udsigt der åbenbarer sig bag laden:

Allerede når laden er væk, får vi mere glæde af vores grund og af det fine kik mod nord. Men der skal ske mere. Vi er endnu ikke helt sikre på hvad, men vi tænker så det knager, og jeg tør godt love at der kommer flere afsnit i serien om vores haveplaner.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

23 meninger om “Haveplaner #1. Vores ejendom set fra luften”

 1. Kære Nana
  Hvor er det spændende at følge jeres planer. Jeg synes, I er modige. Smart at få indskrevet at den ene bygning skal fjernes.
  Glæder mig til næste afsnit 😉
  Kh Lisbeth.

  1. Kære Lisbeth.
   Tak for modig-komplimenten! Jeg håber du har ret, og at vi ikke bare er dum-dristige 😉
   Jeg går allerede og tænker over næste afsnit. Det har en helt tosset pointe 🙂
   Dejlig søndag til jer!
   Kh Nana

 2. Hvor er det en stor gård i har fået jer, med mange bygninger. I bor så smukt, kan godt forstå i vil skabe lidt kig til naturen, selvom jeg syntes sådanne gårdspladser er utroligt hyggelige-og giver andre muligheder.(læs jeg drømmer om en lukket gårdsplads;)
  Siger som de andre gode kvinder, det er så utroligt spændende at følge med i jeres projekter.
  Skønneste dag
  Knus Anette

  1. En lukket gårdsplads er dejlig, og jeg tror bestemt også vi beholder vores. Den eneste bygning der med sikkerhed bliver revet ned er stålladen som ligger for sig selv – og som ærligt talt ikke er særlig køn 🙂
   Det er så hyggeligt at du vil følge med, Anette!
   Dejlig søndag til dig!
   Knus fra Nana

 3. Det høres og ser spennende ut! Det er jo synd at dere ikke får rive alt dere ønsker, men sånn er det bare noen ganger. Det blir spennende å følge utviklingen!

  Klem fra Marit

  1. I første omgang glæder vi os til at slippe af med den store stållade der ligger og spærrer midt imellem gården og grunden. Når det sker, er vi allerede godt på vej 🙂
   Dejligt at du vil følge med, Marit!
   God søndag til dig!
   Knus

 4. Hej Nana.
  Spændende at høre om og se de bygninger der er på gården. En lukket gårdsplads som jeres må være dejlig at have. Glæder mig til at følge de videre planer.
  Kh Lis

  1. Hej Lis.
   Jeg har altid drømt om at have sådan en gårdsplads, og nu er jeg på nummer 2, for der var også fire længer på Vadekærgård. Gårdspladsen her er dog hyggeligere fordi den er mindre.
   Dejligt at du vil følge med i vores planer 🙂
   Kh Nana

 5. Ja, mit råd er ‘Vent og se tiden an!’ Lær stedet rigtigt at kende under alle vejr- og vindforhold.En fjernet svinestald kunne måske medføre, at I fik en vindomsust gårdsplads, når først nordenvinden gik i gang, og der ikke ville være noget til at tage af for den. Nu har I en dejlig lukket gårdsplads, som ikke sådan lader sig genskabe.

  1. Den eneste bygning der bliver revet ned i første omgang (og nok i det hele taget …) er den fritliggende stållade. Den er jeg sikker på at vi ikke kommer til at savne. Ellers har du helt ret: Vi ser tiden an. Det er vi faktisk i det hele taget ret gode til her. Måske mest pga. manglende kræfter og penge 😉

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.