Haven trækker i mig

haven

Jeg har sådan en lyst til at lade hus være hus (det er altså lidt op ad bakke at flytte ind i et hus der er så meget under rekonstruktion som vores er) og gå i gang med at skabe den have vi drømmer om. Vi har en masse ideer, og det kunne være så fint at virkeliggøre bare et lille hjørne af drømmene.

haven
Her er mange stokroser. Dem er jeg helt betaget af.

Men vi venter stadig på landzonetilladelse og på tilbagemelding fra Fredningsstyrelsen. En verserende fredningssag, hvor afgørelsen trækker ud, betyder at vi skal vente lidt endnu. Det ender forhåbentlig med at vi får lov til at gøre i hvert fald noget af det vi gerne vil.

kirsebær
Kirsebærtræerne blomstrede da vi overtog gården. Nu er bærrene allerede modne.

Imens vi venter, kan jeg trøste mig med at det alligevel er elendigt plantevejr. Jeg kan bruge tiden til at spare sammen til muld, græsfrø og planter. Jeg kan afsøge hængekøjemarkedet [reklamelink], og jeg kan glæde mig over det der allerede er i haven. Og det gør jeg. Men haveskabetrangen trækker i mig, det gør den altså …

GemGem

Gem

19 meninger om “Haven trækker i mig”

 1. Altså: Kirsebærrene er jeg megamisundelig på 😉 Jeg havde to søjlekirsebær, men de fik lus som alle andre kirsebær nemt gør, og så tog jeg saven… Her er så lidt plads, at alt skal performe maksimalt. Det er jo ikke lige dit problem 🙂
  Kan du slet ikke lave noget, før hele godkendelsen er på plads?
  Kh Lisbeth

  1. Du må godt komme og spise af mine kirsebær, Lisbeth 🙂
   Jo, vi kan egentlig godt lave noget. Vi har også anskaffet et par højbede som vi skal have samlet, så vi kan dyrke lidt grøntsager i dem. Og jeg kan se lidt nærmere på de bede der er rundt om huset. Så det tror jeg at jeg vil gøre i løbet af de næste par uger 🙂
   Kh Nana

 2. Men dine stokroser er angrebet af stokroserust, som er en svamp i jorden. Efter at have døjet med det problem i 25 år, læste jeg om ‘medicinen’ forleden. Strø sukker under planterne (og vand!), så skulle bladene blive fine grønne igen i løbet af ca. 14 dage. Om foråret kan man vande med padderokkete eller strø sukker ved planterne. Jeg laver smukke buketter i en meget høj vase – nipper de visne blomster af – efterhånden springer knopperne ud, så buketten kan holde sig længe.

  1. Åh, jeg troede det var tørken der gav lidt brune blade. Ideen med sukker lyder som en nem løsning, så det kan være jeg skal afprøve den 🙂

  1. Det er nemlig rigtigt. Jeg har rigeligt med at vande en balje med krydderurter og nogle potter med pelargonier 🙂 Det er meget bedre at plante om efteråret – og da er vi måske klar …

 3. Hej Nana.
  Heldigvis er der en pause i sommervejret, men jeg kan sagtens forstå, at du gerne vil igang i haven. Meget fin stokrose og lækre kirsebær.
  Kh Lis

  1. Jeg elsker stokroser, og pludselig har jeg dem i alle farver. Det er så skønt – så må resten vente 🙂
   God torsdag til dig, Lis!
   Kh Nana

 4. Ja med den tørke er det ikke lige sagen at gå i gang med haven, men selvfølgelig længes du. Du kan bruge tiden på at planlægge, hvordan den skal se ud, og hvor du skal købe planterne. Armchairgardening i læ i haven 🙂
  Kh
  Lisbeth

  1. Ja, det giver da armchair gardening en helt ny dimension at man kan sidde i en havestol og udføre den 🙂 Ikke dårligt!
   Kh Nana

 5. Lidt dejlige typiske “land”planter har du og det er vel nok dejligt – ribs, kirsebær og stokroser <3 Jeg krydser finger for jer selvom jeg sket ikke ved hvad det betyder med landzone..
  Jeg er sikker på at jeg vil sukke som dig til næste år 🙂

  1. Ja, der er allerede lidt landbohave over det 🙂
   Når man bor i landzone, skal man have tilladelse til at lave noget andet end landbrug – også hvis det bare er en helt almindelig have. Oven i det er der et stort område heromkring – inklusive en stor del af vores grund – der er foreslået udlagt som fredet. Det er mit indtryk at Dansk Naturfredningsforening som har foreslået fredningen er åbne for at give dispensation til vores lille fåre- og haveprojekt, men vi afventer også svar på vores dispensationsansøgning.
   Det bliver spændende når du skal i gang med en ny have! Jeg er sikker på at den hurtigt bliver skøn!

   1. Og, ja, hvad sker der for den stavekontrol?!? Min gør det samme – og indimellem kan jeg nærmest blive usikker på om ordet “slet” findes 😉

    1. Jeg er også blevet medlem af den ‘sket-klub’, efter jeg har fået en ny mac – den gamle havde et løst ‘s’, og da skulle jeg hele tiden sikre mig, at det kom med i ordene. Nu har jeg så fået et nyt problem. “Der er sket ikke sket noget”, giver jo ingen mening! Her skete det igen, men jeg så nu, at google mener, det er forkert og skriver ‘sket’. Det havde jeg ikke reageret på før, da jeg allerede var langt videre i teksten. Det sker nemlig først, når jeg HAR brugt mellemrumstasten …

 6. Det forstår jeg SÅ godt!
  Har selv lige brugt hele eftermiddagen i vore skønne have. Jeg bliver aldrig træt at at gå derude og nippe ukrudt og lave nye planer og klippe hække og buske og gøde og så videre….Ja, du kender der jo selv:-)
  Glæder mig at at se hvad I får lavet når I får tilladelserne i orden….

 7. Det er så hyggeligt at være i haven og solen står højt på himmelen mens fuglene synger.
  Det glansbillede har vi ikke. 12 grader regn og rusk!
  Åha jeg hader det vejr som vi har haft de sidste par uger.
  Dine bær ser fantastiske ud, er vildt misundelige. Uhmmmmmmmmmm
  Og så dine stokroser. Har kun få i år. Har hevet dem op pga rust. Det ser så grimt ud!

  God dag
  Charlotte

  p.s
  Håber snart den godkendelse kommer

  1. Nej, vi er tilbage i virkeligheden! Det var ellers nogle skønne uger da solen bare skinnede og aftenerne var lune. Den slags vil vi gerne have mere af! Vi har ikke engang regn, kun blæst der tørrer det hele endnu mere ud. Nå … men vejret kan vi jo altså ikke lave om på, så vi må få det beste ud af det 🙂 Jeg har lige fundet en flyttekasse med stearinlys, så jeg kan lave lidt indendørs hygge.
   God dag til dig, Charlotte!
   Knus

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.