Halvandet år med affiliate

affiliate
Hvad er affiliate?

For omkring halvandet år siden, bestemte jeg mig for så småt at afprøve affiliatelinks.

Du ved det måske i forvejen, men for en sikkerheds skyld kommer her en kort forklaring på, hvad et affiliatelink er: Når du klikker på et affiliatelink her på bloggen og efterfølgende køber noget, får jeg en lille procentdel af butikkens omsætning. Varen, du køber, bliver ikke dyrere for dig, og du opdager formentlig kun, at det er et affiliatelink, fordi jeg markerer det som reklamelink. Butikken, du har handlet i, belønner mig for at have ført en kunde ind til dem. Jeg får typisk 4-10 % af omsætningen.

affiliate
Foto: Jan Ove Kristensen. Når jeg viser billeder fra vores køkken, giver det god mening at lægge et reklamelink som dette, der fører til en sofa af samme mærke. Dog et lidt andet design, da vores ikke længere produceres.
Jeg er glad for affiliate

Inden jeg begyndte at bruge affiliate, havde jeg hørt en del dårligt om den måde at tjene penge på. Først og fremmest, at indtjeningen på sådanne links er forsvindende lille.

Jeg er blevet positivt overrasket. Ikke fordi jeg tjener styrtende summer på mine links. Langt fra. Men fordi måden at tjene penge på tiltaler mig. Hvis nogen køber noget via et link hos mig, bliver jeg belønnet. Ellers ikke. Det er et meget åbent og rent forhold, der er imellem annoncøren og mig.

klædeskab
Foto: Jan Ove Kristensen. Vores smukke klædeskab kan købes her [reklamelink].

En anden god ting er, at jeg ikke skal henvende mig til nogen og spørge, om de vil sponsorere et indlæg. Det har jeg gjort en del igennem min tid som blogger, og jeg vil nok også gøre det igen, men det kræver en del af mig. Jeg skal finde på hvem, jeg vil spørge, jeg skal formulere en e-mail, og hvis jeg er heldig at modtage et positivt svar, skal jeg efterfølgende forhandle en pris.

Så meget kræver det ikke at indgå en affiliateaftale med en webshop. Jeg er medlem af et affiliatenetværk, og her kan jeg frit vælge hvilke butikker, jeg vil linke til. Jeg risikerer godt nok at blive valgt fra af en butik, men det har kun kostet mig et enkelt klik med musen at ansøge. – Og det er vist kun sket en enkelt gang eller to, at en butik har sagt nej-tak.

Hvorfor tjene penge på at blogge?
spejlbassin
Jeg har rigtigt mange ting fra Zinkbakken.dk. Så det ligger lige for at lægge reklamelinks til butikken. Fx til deres spejlbassiner – som fungerer fint som andebadekar …

Man kan stille spørgsmålet, om man overhovedet skal tjene penge på en blog. Der er rigtigt mange, der blogger uden at få en øre for det, og som har det godt med det. Hvis jeg havde et andet arbejde, ville jeg måske også træffe det valg at blogge alene for min fornøjelses skyld. Men jeg har ikke andet arbejde, og for mig betyder selv en lille indtægt en stor forskel. Dels simpelt hen på grund af pengene, dels fordi jeg oplever en indtægt som en anerkendelse af det, jeg laver. Sidst men ikke mindst er det vigtigt for mig at have et mål med det, jeg foretager mig. Og at stræbe efter en stigning i indtjening er et mål, der giver god mening i min hverdag.

Ny måde at bruge affiliate på

Indtil for ganske nylig har jeg kun brugt affiliatelinks en sjælden gang imellem og ofte i betalte indlæg. Men nu vil jeg afprøve en ny måde at buge reklamelinksene på. Jeg vil lægge nogle stykker som en slags PS under indlæggene.

Linksene vil altid komme sidst. Det vil sige, at jeg skriver et indlæg fuldstændig, som jeg altid har gjort: Jeg skriver om det, der optager mig, og som jeg har lyst til at dele. Når jeg har skrevet indlægget færdigt, vil jeg overveje, om det giver mening af lægge reklamelinks i bunden af indlægget. Det bliver altså aldrig linksene, der bestemmer, hvad jeg skriver om.

I et indlæg, hvor jeg har vist et billede som dette, vil jeg kunne finde på at lægge et reklamelink, der fører til en shop, der forhandler Kählers smukke Hammershøivase.
Støt bloggen

Hvis du synes, at min blog er så god, at du gerne vil belønne mig for det, jeg producerer, kan du, når du alligevel skal handle et sted, jeg har reklamelink til, gå ind i butikken via mit link. Jeg tør næsten ikke tænke på, hvor megen indtjening, der ville komme min vej, hvis bare halvdelen af mine læsere, brugte et enkelt af mine links en gang om måneden. Du finder en linksamling på denne side, som jeg har kaldt Støt bloggen. Jeg skifter løbende ud, så der er for det meste noget nyt af komme efter.

affiliate
Når jeg skriver om hundene, vil jeg af og til lægge et reklamelink til forskellige hundeting, som fx det foder, som har hjulpet Bella af med alle hendes allergisymptomer.

Jeg håber, at jeg henad vejen finder en god balance, hvor du, der læser med, ikke bliver forstyrret af reklamer, samtidig med, at jeg kan få løn for mit blogarbejde. Måske er mere affiliate vejen frem. Nu prøver vi i hvert fald …

21 meninger om “Halvandet år med affiliate”

 1. Det er da så fint og bliv endelig ved med det. Det er altid dejligt, når der linkes til de ting man ser på billederne (nu overvejer jeg f.eks. at købe et spejlbassin, så fint jo!) og ellers er det jo bare gratis reklame for forretningerne – så da bare dejligt, hvis du tjener en lille skilling på det.

  1. Tak for din søde, opbakkende kommentar, Charlotte! Det glæder mig virkelig, at du ligefrem ser linksene som en fordel!
   Vi går i øvrigt lige i disse dage og taler om, hvor vi skal have vores spejlbassin, efter vi ikke længere har ænder, der tager bad i det 🙂
   God weekend!

 2. Jeg har også tænk på at tjene penge på bloggen.
  Men da jeg har været på orlov har det været forbudt.
  Er blevet spurgt så mange gange om samarbejde. Så måske jeg skulle overveje det nu!
  Jeg er træt af dem der har tons af reklamer på bloggen der popper op. Som slet ikke passer i farve og stil.
  Det slår jeg væk, helt kategorisk.
  Men diskret links som du gør Nana. Det skal man bare gøre som man selv syntes.
  Tror bestem ikke det kan genere nogen.

  Skøn weekend
  Charlotte

  1. Det glæder mig at høre, Charlotte, at du lever godt med mine reklamelinks 🙂
   Det er sjovt at skrive betalte indlæg, synes jeg, og hvis jeg fik masser af henvendelser (det gør jeg bare ikke; de fleste af mine samarbejder, har jeg selv opsporet 🙂 ), ville jeg helt sikkert skrive flere. – Så jeg synes da, at du skal prøve det af, nu hvor det er tilladt 🙂
   Dejlig weekend til dig og din famile!

 3. Hej Nana.
  Jeg læser tit din blog og er glad for den – Og jeg anede ikke hvad affiliate var – før nu. Så hvis jeg skal købe noget fremover via nettet, skal jeg nok tjekke ind over din blog først – så jeg kan støtte dig lidt.

 4. Hej
  Mon ikke du vil have nytte af at læse følgende: https://www.forbrugerombudsmanden.dk/media/49742/17-10423-20-gode-raad-til-influenter-om-skjult-reklame_m-billeder-3044183_1_1.pdf
  Bl.a. skal du tydeligt angive før et billede eller omtale af et produkt eller serviceydelse, at der er tale om reklame og oplyse navnet på det firma du affiliatelinker til og at det du har en økonomisk interesse i omtalen, men læs selv, så du undgår at bryde markedsføringsloven.
  Mvh.

  1. Hej Kristine.

   Tak for din kommentar! Du kan tro, at jeg har læst den side, du linker til. Mange gange. Og jeg forsøger virkelig at gøre alt det, der kræves.

   Når jeg en sjælden gang skriver et reklameindlæg, markerer jeg det naturligvis altid som et sådant! Du kan se et eksempel her: https://mitlandliv.dk/hvor-spiser-du-aftensmad/.

   Jeg overvejede faktisk kort at skrive “Indlægget indeholder reklame” i begyndelsen af indeværende indlæg, bare for en sikkerheds skyld. Men jeg syntes nærmest, at det blev lidt komisk. Indlægget handler om reklame, så det giver ligesom sig selv, tænkte jeg, og tænker jeg stadig.

   Jeg har ingen økonomisk interesse i at skrive dette indlæg, og får ingen betaling af nogen. Den eneste økonomiske interesse jeg har her er, at jeg får omtalte lille procentdel, hvis man klikker på og køber via reklamelinksene. Men det skriver jeg jo netop udførligt om i artiklen. Jeg markerer også alle reklamelinksene som reklamelinks.

   Jeg er med på, at det skal fremgå af et betalt blogindlæg, hvem man reklamerer for. – Og hvis det ikke gør, er det vel også en ret dårlig reklame 🙂 Men du skriver, at man også, når det kommer til affiliatelinks, skal markere hvem linket fører til. Den regel kan jeg ikke finde, men hvis du vil være sød at fortælle mig, præcis hvor den er formuleret, vil jeg straks sørge for at rette mine reklamelinks til, så de opfylder reglen!

   Tak igen for din kommentar, som jeg opfatter som et forsøg på at hjælpe mig på rette vej. Jeg kender allerede vejen og gør mig meget umage med at betræde den uden slinger.

   Venlige hilsner fra Nana

 5. Det er en god måde, du har grebet det an på. Jeg havde affiliate links på et tidspunkt, men jeg droppede det igen. Jeg var ikke vild med at have reklamer i siden af bloggen, og der var ret få af de firmaer, der var ‘i stald’ hos det firma, jeg samarbejdede med, som jeg også havde lyst til at reklamere for. Jeg må lige høre lidt mere – flytter snakken til mailen 🙂
  Kh, Karen

 6. Side 4.
  Nej det er ikke kun et indlæg om at reklamere, da du reklamerer blandt andet for vase og dyrefoder uden at angive det tydeligt. Hvis du er tvivl, så angiv at der er tale om reklame og også dem i højre spalte!
  Mvh.

  1. Hej igen, Kristine.

   Jeg mener, at jeg forstår markedsføringslovens paragraf om skjult reklame. Og jeg mener, at jeg overholder den. Lovens formål er vel simpelt hen at forhindre SKJULT REKLAME.

   Jeg er ikke enig med dig i, at jeg skjuler noget som helst i dette indlæg. Jeg skriver om hvert eneste link, at det er et reklamelink. Selve indlægget handler om reklamelinks, og jeg beskriver, hvordan de virker. Jeg reklamerer heller ikke for noget. Jeg modtager, som jeg også skrev i mit første svar, ingen betaling for at nævne nogen af de ting, der optræder i indlægget.

   Hvis jeg hver gang, jeg viser et billede af en vase, jeg har i mit hjem, skal skrive, at det er en reklame, mister ordet jo fuldstændig sin betydning. Man reklamerer, når man fortæller positivt om en vare/en ydelse og modtager betaling (i form af penge, rabat eller ting/ydelser). Man reklamerer ikke, blot fordi man viser billeder af eller omtaler en ting/en ydelse positivt.

   Din kommentar om, at jeg også skal markere reklamebannere i sidebaren, oplever jeg nærmest som absurd. Igen: Forbrugerombudsmandens råd (og markedsføringslovens paragraf) om skjult reklame sigter på at stoppe SKJULT REKLAME. Et reklamebanner et ikke skjult. Det er bare en reklame, og reklamer er ikke forbudt.

   Du udtaler dig, som om du har autoritet. Hvis du arbejder som jurist hos forbrugerombudsmanden eller lignende, vil jeg bede dig henvende dig som sådan. Ellers vi jeg bede dig om at holde op med at henvende dig til mig.

   Jeg skriver blog, fordi jeg ikke kan så meget andet, og fordi det giver mig noget indhold i hverdagen. Det er vigtigt for mig, at bloggen er et sted jeg og mine læsere har lyst til at være. Her skal være en god stemning. Jeg gider ikke at blive lidt ked af det, når jeg får en ny kommentar, og jeg orker ikke endeløse diskussioner om, hvordan indholdet på MIN blog skal fremstå.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.