Håb og drømme for 2020

håb og drømme
Håb og drømme

Jeg har vist aldrig haft nogen nytårsforsætter. Men jeg tænker altid lidt mere over livet og hverdagen, når et år rinder ud, og et nyt skal til at begynde.

I disse dage dukker der hele tiden sådanne nytårstanker op i min bevidsthed. Tankerne handler om ting, som jeg håber at få overskud til at gøre mere af i det nye år. Og de handler om ting, som jeg drømmer om at gøre lidt anderledes i 2020.

Flere udflugter

Jeg drømmer om flere ture ud i landet sammen med min Søren. Især kunne jeg tænke mig at besøge nogle af de danske øer, jeg aldrig har besøgt. Fanø, Samsø og Anholt, fx.

håb og drømme
I sommeren 2017 besøgte vi Nyord – og nogle bekendte, der bor der (billedet er fra deres have). Det var en vidunderlig dag.

Jeg håber, at jeg får overskuddet til det, og at vi kan få et par af vores unge mennesker til at rykke ind på Ravnegård og overtage den daglige drift, mens vi er væk. Det ville være en gave, hvis det hele kan falde i hak, og vi kan nå en ø eller to i løbet af sommeren.

Uformelt samvær

Siden vi flyttede tilbage til Nordsjælland, har vi været ret gode til at se familie, venner og bekendte spontant. Den slags ønsker jeg mig endnu mere af. Jeg ser for mig, at vi inviterer en masse gode mennesker til fællesspisning. Alle tager mad med, vi laver en buffet, og vi dækker op ved et langt bord på gårdspladsen. Jeg ser for mig, at vi inviterer naboerne til et glas vin eller en kop te, så vi kan mødes, og så vi kan vise, hvordan vi har indrettet os på gården. Og jeg ser for mig, at vi husker at stikke næsen indenfor til en hurtig kop kaffe hos de venner, vi har i nærområdet. Jeg drømmer om solskin på gårdspladsen og kræfter til at gøre alt dette til virkelighed i løbet af 2020.

håb og drømme
Fra et arrangement vi holdt i sommers. Når man bor, som vi gør, har man da nærmest pligt til at invitere gæster ind på gårdspladsen.
Arbejde og fritid

En tanke, som ofte har strejfet mig, og som i de seneste dage har fyldt en del, er, at jeg godt kunne tænke mig at dele min tid lidt mere op i arbejdstid og fritid. Det er jo umiddelbart en lidt skæv tanke at have, når man – som jeg – ikke går på arbejde. Men jeg forsøger alligevel med bloggen her at give mig selv en beskæftigelse, som minder lidt om arbejde. Og jeg tror, det vil være sundt, hvis jeg arbejder mere intensivt med bloggen. Hvis jeg afsætter fx halvanden time hver dag til blogging, og så lukker computeren og laver noget helt andet. Som det er nu, bruger jeg 10 minutter her og 10 minutter der, jeg går til og fra i én uendelighed, og ydermere kommer jeg ofte til at bruge tiden meget ekstensivt, når jeg sidder med computeren i skødet.

Bloggens logo, som jeg fik lavet for snart 3 år siden. Det er jeg stadig vældig glad for, men der er andre ting ved min blog, som jeg drømmer om at lave lidt om på.

Når jeg håber, at jeg i højere grad kan afgrænse mit arbejde med bloggen, bunder det i et ønske om at få lidt mere struktur på min hverdag (en evig udfordring, når man ikke har et arbejde at passe). Men det hænger også sammen med, at jeg drømmer om at gøre bloggen lidt mere professionel. Det vil jeg vende tilbage til i et andet indlæg, hvor jeg vil gøre status over Mit landliv.

Blomster i håret og livsglæde

På bundlinjen håber jeg for 2020 at det bliver et år med plads til glæde. Jeg håber, at jeg vil evne at gribe glæden, når den viser sig. Jeg drømmer om dage, hvor glæden fylder så meget, at man får lyst til at sætte blomster i håret. – Og her skylder jeg at fortælle, at det øverste billede af Bella med kornblomster i håret er inspireret af James Ivorys vidunderlige film A Room with a View. Her er en scene, hvor to charmerende, ældre damer pynter sig med kornblomster i håret. Det er en scene fuld af livsglæde. (Hvis du ikke har set den film, synes jeg, du skal skynde dig at gøre det!) Ja, og livsglæde er vist i bund og grund hvad jeg håber på og drømmer om. Også i det kommende år.

håb og drømme
Foto: Jan Ove Kristensen. Her har jeg godt nok ikke kornblomster i håret, som Bella, men det er tæt på … Billedet stammer fra den boligreportage som var i Berlingske Tidende i sommers.

Har du nogen nytårsforsætter? Eller har du det som jeg, at du bare har håb og drømme for det kommende år? Eller har du et helt andet forhold til årsskiftet?

21 meninger om “Håb og drømme for 2020”

 1. Gode forsætter – jeg håber at se jer på Samsø. Jeg har ikke mange forsætter, men jeg håber, at jeg de næste tre måneder kan blive ved at gå lange ture, en time om dagen mindst. Derefter bliver det forår, så kalder haven igen. Men du har ret, det er svært med struktur i hverdagen, når man går hjemme næsten hele tiden. Mine blogindlæg er vigtige for mig, men de tager meget tid.
  Kh Lisbeth

  1. Hvis vi kommer til Samsø, står Høneballehaven i hvert fald øverst på besøgsønskelisten 🙂
   Ja, blogskrivning er en god ting, når man selv skal skabe mening og struktur. Sådan har jeg det i hvert fald også. – Og så giver det nye kontakter, og de kan ellers også være lidt svære at finde, når man ikke går på arbejde.
   Kh Nana

 2. Jeg elsker nytårsforsætter, hvis de vel at mærke er af den slags som giver mig energi og ny retning. Dine drømme lyder vidunderlige, og jeg glæder mig til læse med, når du lader dem gå i opfyldelse! Godt nytår

  1. Jamen, jeg er helt enig. Energi og nye retninger holder jeg også af, og når jeg skriver om håb og drømme, er det jo også en slags forsigtige nytårsforsætter 🙂 Tak, Pia, og godt nytår til dig og dine! Måske kan vi mødes i det nye år? Det kunne jeg godt tænke mig 🙂

 3. Jeg drømmer som dig om at gøre noget mere ved bloggen og om bl.a. at blogge mere. Siden jeg stoppede med at arbejde fast har jeg haft en løs holdning til mine dage. Jeg har været supergod til at give den gas i haven indtil den var vinterklar. Når lejlighed eller behov for min tilstedeværelse opstod/står tager jeg afsted og er sammen med mit barnebarn og indimellem er jeg afsted og undervise på min gamle arbejdsplads. Disse ting vil jeg forsætte med for efter mange år hvor dagene har været låst af fast arbejde trænger jeg til at kunne være impulsiv. Men jeg kan sagtens forstå hvad du mener og sådan kan en dag også nemt blive for mig, for i bund og grund kan jeg have svært ved at koncentrere mig om andre ting.

  1. Det er super rart at kunne være impulsiv. Fornemmelsen af, at der ikke er nogen, der bestemmer over ens tid er grundlæggende god, og jeg kan godt forstå, at du nyder din nyvundne frihed 🙂 – Og dit barnebarn 🙂
   Det lyder godt, at du har mod på at blogge noget mere. Jeg holder meget af at følge med hos dig, og glæder mig til mange nye indlæg om haven – og om Bjørn 🙂

 4. Sødeste Nana

  Hvor er det et dejligt foto af Bella!

  Jeg kommer til at tænke på poesi. Og det der med at gøre livet poetisk.
  At lade sig flyde med. På livets flod. At gøre det uperfekte. Og det vilde!
  Jeg er ikke så god til det – så du har hermed inspireret mig til, at det vil jeg ha´ mere af, i mit liv 2020.
  Jeg har også mange andre drømme og håb, men jeg holder dem som hemmeligheder. Sådan har jeg altid haft det.

  Jeg synes, det lyder helt fantastisk med jeres fremtidige middage med venner og familie. Åh, det bliver godt! Og netop overskueligt når alle kommer med retter, så skal du, blomsterbarnet, bare sørge for blomsterne. (Det er mit håb for dig). Og det vil du sikkert elske!

  Godt nytår, søde Nana!

  Med kram herfra Laila

  1. Kære Laila.

   Jeg elsker det billede af Bella 🙂

   Jeg håber at dine drømme og håb bliver til virkelighed! (Jeg har også selv et par stykker, som jeg holder for mig selv 🙂 ). Jeg takker for dit håb for mig: Jeg vil virkelig elske at nusse rundt og arrangere blomster, mens jeg venter på gæsterne, der selv har maden med. Man skulle altså gøre mere af den slags!

   Godt nytår til dig, søde Laila! Og tusind tak for dine altid varme og kloge kommentarer herinde!

   Knus fra Nana

 5. Hej Nana.
  Det var et rigtig dejligt indlæg fra dig. Og selvfølgelig med skønne billeder. Jeg synes, at du har en rigtig fin blog og Instagram. Glæder mig til at se, hvad du eventuelt ændrer ved bloggen.
  Kh og godt nytår fra Lis

  1. Hej Lis.
   Tak for dine søde ord – og tak fordi du følger med herinde! Jeg håber, at jeg kan udvikle bloggen, men jeg kommer nok ikke til at ændre den for alvor; det tror jeg ikke jeg kan finde ud af 🙂
   Tak, Lis og godt nytår til dig!
   Kærlig hilsen Nana

 6. Jeg er heller ikke meget for nytårsforsætter – for man ændres ikke til et andet menneske, fordi det er nytårsaften. Jeg tror, jeg vil holde mig til mit sædvanlige nytårsforsæt om ikke at opføre mig værre end i år 🙂 Og så måske tænke lidt mere over at nå de ting, der gør mig glad. Og at lukke de mennesker, der dræner mig, ud af mit liv så meget som muligt og bruge mere tid på dem, der bringer glæde og energi.

  Rigtig godt nytår til jer allesammen!
  Kh, Karen

  1. Det er da et glimrende forsæt, du har, Karen 🙂 Og det med at søge glæden og gribe glæden er jeg – også – helt enig i.
   Godt nytår til jer!
   Kærlig hilsen Nana

 7. Jeg elsker nytår! Alle de drømme og forventninger man kan fylde i et nyt år. Fornemmelsen af et helt friskt blad – det er godt! Af en eller anden grund bliver der bare kortere og kortere mellem nytårene – inden jeg ser mig om, er endnu et år dejligt brugt. Jeg er vild med dine tanker for det nye år – det lyder skønt! 2020 lyder i det hele taget super godt, så lad os gøre det!

  1. Ja, sådan en fornemmelse af ren tavle holder jeg også meget af! Og du har ret: 2020 lyder faktisk ret lovende! – Og du får nyt knæ og kan snart arbejde igennem i haven igen 🙂 Det bliver i hvert fald godt!

 8. Jeg elsker nyttår og at det gir en ny start med helt blanke ark. En bok på 365 sider som skal fylles, men har ingen forsetter. Gleder meg til å se hvilke tanker du har om bloggen. Jeg har også tanker om min, men de er for det meste av den destruktive typen. Jeg har lyst å avslutte den, men klarer ikke å ta avgjørelsen, ikke helt enda, men kanskje i 2020 er tiden inne.

  Ønsker deg og din familie et riktig godt nytt år.

  1. Ja, jeg holder også af det blanke ark 🙂
   Jeg har slet ikke lyst til at du skal afslutte din blog, Ingrid! Den er fuld af smukke billeder og god stemning. Men jeg kan godt følge dig i, at man kan køre lidt træt. Jeg læser i hvert fald med, så længe du orker at udgive indlæg 🙂
   Tak! Og godt nytår til dig og dine!
   Knus

 9. Lyder som dejlige lyse drømme Nana.
  Man kan fornemme sommeren og glade samtaler når du skriver om gårdspladsen.
  Vi skal nemlig huske venner og naboer. Dem kan vi ikke undværer.
  Syntes det lyder spændende med mere prof tilgang til bloggen.
  Det tror jeg vi er mange som er nysgerrig på. Glæder mig til at læse det senere.

  Godt nytår ønskes i og må alle drømme gå i opfyldelse
  Charlotte

  1. Drømmene er i hvert fald gode at have 🙂
   Tak skal du have Charlotte! Jeg håber, at du snart er helt ovenpå igen og kan kaste dig ud i en masse aktiviteter 🙂 Godt nytår til dig og dine!
   Knus fra Nana

 10. Godt Nytår Nana! Dejligt indlæg. Det bliver spændende at se, hvad du finder på at gøre med bloggen og det nye år. Selv har jeg aldrig nytårsforsætter, jeg synes i det det hele taget at nytår er lidt anstrengende. Jeg holder mest af hverdagene og weekenderne.

  Skulle I nu komme til Samsø i 2020, ja så lander færgen fra Samsø jo i Hou, som ikke er langt fra hvor jeg bor. Så skal I være velkommen til at komme forbi og besigtige på den gule dør og få den kop kaffe, jeg har lovet 🙂
  (Der er i øvrigt en meget flot gul hoveddør på Samsø, som har været inspirationen til vores)
  Bedste hilsner og ønsker for det nye år.
  Sanne

  1. Tak, Sanne og i lige måde til dig! Jeg er helt enig i, at al den festivitas er anstrengende. Jeg nyder sådan at det er blevet hverdag igen
   Uh, det lyder godt med en kop kaffe, en gul dør og ikke mindst at hilse på dig. Jeg håber, at vi kommer til Samsø, og hvis vi gør, vil jeg lige høre ,om du skulle være hjemme, for stikker vi altså næsen forbi jer
   Kh Nana

   1. Gør endelig det 🙂 Det ville være sjovt at møde dig.
    Jeg kom så i mellemtiden til at tænke på, at I jo nok tager færgen fra Sjælland til Samsø…. (?) Hou ligger på jyllandssiden, men I skal være inderligt velkomne, hvis I sejler til Jyllandssiden i samme ombæring – eller en anden ombæring 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.