Gunnera

gunnera

Da vi for nogle uger siden var på planteskolen for at købe planter til søen, opdagede vi, at de også solgte gunnera i afdelingen for planter, der kan lide at stå meget fugtigt.

Vi har set et stort eksemplar af sådan en gunnera i Fru Pedersens have. Billedet øverst i indlægget stammer fra et besøg hos Anette (som Fru Pedersen hedder til fornavn) sidste sommer. Den er – som alt andet i den have – helt fantastisk.

Så stor er vores gunnera ikke, men der er fart på den. Vi plantede den d. 22. juni. Da så den sådan ud:

gunnera
22. juni

I går, 11 dage efter, var det tydeligt, at den er vokset:

gunnera
3. juli

Der er ingen tvivl om, at den kan lide at stå her hos os på denne årstid. Men jeg er nervøs for vinteren. Vi skal nok dække den godt til, så den ikke får frost. Men bliver der for fugtigt for den …? Det vil tiden vise. Jeg krydser fingre og forestiller mig, at den bliver totalt imponerende.

Gunneraen er noget af det første, vi har plantet ude bag gården. Nu ved vi, hvad vi vil stille op med de godt og vel halvanden hektar, der ligger deromme. Det vil jeg fortælle mere om.

Reklamelink:
Havebøger på tilbud

10 meninger om “Gunnera”

 1. Bortset fra at den skal dækkes om vinteren, er det en nem plante. Vi har ellers en unge, I kunne få med jer hjem, den er ret stor allerede men nok ikke til at grave op om 14 dage.
  Kh Lisbeth

  1. Åh, det kunne ellers have været hyggeligt med en unge fra jer 🙂 – Men på planteskolen talte vi med en flink medarbejder, som fortalte, at den, vi købte, faktisk stammer fra hans gunnera, så vi kender dens “far” 🙂
   Kh Nana

 2. Gunnera er sådan en flot plante!
  Håber at den bliver glad for at bo hos jer. Hvis I dækker den godt til mon ikke at den så overlever vinteren? Det krydser jeg fingre for 🙂

  Knus Vibeke

  1. Ja, den er altså så imponerende – og vi har jo plads til den 🙂 Vi håber, den finder sig tilrette her 🙂
   Knus fra Nana

 3. Vi dækker vores med isoleringsmåtter og en pressening henover. Det går så fint. Om foråret dækker vi af og dækker lidt over igen når der meldes frost.
  Vh. Cornelia

  1. Vi har både isoleringsmåtter og pressening, så vi er klar 🙂 Jeg er bare bange for, at grundvandet står så højt til vinter, at den drukner. Men nu får den en chance!
   Hvor længe har I haft jeres gunnera? – Og hvor hurtigt er den vokset?
   Bedste hilsner fra Nana

  1. Jeg håber det 🙂 Jeg er bare lidt urolig for grundvandsstanden, som kan blive meget høj her i løbet af vinteren. Men, ja, den kunne blive så flot derude, hvor der ellers bare er græs, så langt øjet rækker 🙂
   Kh Nana

  1. Den er både sød og dygtig, den lille gunnera. Den har netop skudt endnu et blad, så nu har den fordoblet antallet af blade, siden vi købte den 🙂 Jeg er så glad for at høre, at jeres gunnera står vådt om vinteren, så tør jeg godt tro på, at vores også kan klare det.
   Kærlig hilsen Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.