Gratis, gule glæder

gule glæder

I dag trak jeg i gummistøvlerne og gik den relativt lange vej ud til den nordvestlige ende af vores skel. Her vokser nemlig en del store, gamle forsythiabuske. Jeg skar nogle grene, og nu har jeg to vaser fulde af forsythia, som vil blomstre om en god uges tid. De vil sprede solskin i stuerne i mange dage. Og det eneste de har kostet er en tur ud over engen i gummistøvler. Der er simpelt hen tale om gratis, gule glæder.

Jeg bliver aldrig træt af at drive grene i blomst på denne årstid. I morgen vil jeg plukke mirabeller. Jeg savner ellers ikke Vadekærgård, men jeg kunne godt bruge både det overdådige mirabelhegn og et japansk kvædetræ, som det, der stod i forhaven dernede. Grene fra sådan et kvædetræ får de smukkeste, sart ferskenfarvede blomster, når man driver dem frem indendøre.

forsythiagrene

Hvis du kender et sted, du må plukke en forstyhiagren eller to eller ti, synes jeg du skal unde dig selv den glæde at sætte dem i en vase, fylde vasen med lunkent vand, stille den lyst, skifte vandet engang imellem og ellers bare nyde at se knopperne få farve, se dem springe ud, feje op under grenene, når blomsterne begynder at drysse, og til sidst lade dig opmuntre af de lysegrønne blade, der kommer til.

Og hvis du er en af dem, der til min forundring ikke elsker de små, gule blomster, skal du bare plukke mirabelgrene i stedet.

gule glæder

Billederne er fra mit store, usorterede arkiv.

4 meninger om “Gratis, gule glæder”

  1. Meget smukt med grene i flor 🙂
    Jeg vil også ud på ejendommen og skære lidt til vaserne.
    Tak for inspirationen og glæden 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.