19. december. Grankranse i stuerne

grankranse

Jeg kan faktisk godt binde en krans. Det lærte min mor mig da jeg var barn. Jeg har også bundet en del kranse, og jeg kommer måske til at binde flere. Men jeg er også ret god til at købe kranse, og det er immervæk nemmere. Allerede i november købte jeg to ret dyre kranse i blågran til at hænge på indgangsdørene. De er stadig så fine.

Kranse der skal hænge indendørs holder ikke ret længe, så de må gerne være i den billige ende. Jeg har de seneste år haft held til at købe kranse til næsten ingen penge midt i december. Således også i år hvor jeg har købt tre stykker i Brugsen. Der er ikke tale om kranse der er svævende lette i udtrykket. Ej heller er de bundet af buksbom og silkefyr. Sådan nogle får jeg måske tid til selv at binde næste år.

Kransene er helt traditionelle og ikke noget særligt, men de ligner jul, de dufter af gran, og jeg elsker både synet og duften. Lige om et øjeblik er det virkelig jul.

Jeg ønsker dig en dejlig 19. december!

13 meninger om “19. december. Grankranse i stuerne”

 1. De er da fine og meget julede 🙂 Det er som om, det næsten er en skam at købe kranse, når man kan binde dem selv. Meeeen… man skal jo altså også prioritere sin tid lidt.
  Håber, de er i gang med at sætte køkkenbord og vask op hos jer!
  Kh, Karen

  1. Ja, man skal nemlig prioritere sin tid. Især på denne årstid hvor dagene er så alt for korte!
   De er simpelt hen ved at sætte køkkenbord op lige nu! Vask og armatur skulle gerne komme på plads i morgen 🙂
   Kh Nana

  1. Tak 🙂
   Båndet er genbrug. Jeg har det fra dengang jeg havde en lille internetbutik og leverede smuk gaveindpakning. Jeg ved desværre ikke om man stadig kan købe det.

 2. Jeg elsker kranser til jul, ja ellers i året også og dine var jo så pene. Det er noe ekstra fint med grankranser. Bare synd at de tørker så fort innendørs.

  Jeg har en brun krans laget av pil (tror jeg) som henger i stuen hele året. Til jul knytter jeg en rød sløyfe rundt den og stikker inn litt buskbom eller gran. Det blir så fint. Jeg har også en konglekrans som kommer frem hver jul.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.