Granguirlande på trappen. Den ultimative julepynt

granguirlande

En granguirlande langs trappens gelænder har altid været den mest overdådige og dejlige julepynt jeg har kunnet forestille mig.

granguirlande på trappen

Jeg har aldrig selv haft sådan en guirlande, men i år har jeg gjort det. Jeg har
købt en granguirlande, og i dag har jeg hængt den op på trappen. En gammel juledrøm er blevet til virkelighed.

granguirlande

Jeg følte nok at det var til den ekstravagante side da jeg købte en guirlande på 7 meter, men, hold da op, hvor er resultatet blevet fint.

juleguirlande

Ikke alene er guirlanden pæn, den dufter også helt fantastisk af jul. Og så lever den op til det tema som præger vores julepynt i år: Det naturlige. Jeg tror ikke det er sidste gang vi har en granguirlande i huset ved juletid.

granguirlande

Hvis du har lyst til at se flere julede indlæg fra vores gård, så finder du dem her.

28 meninger om “Granguirlande på trappen. Den ultimative julepynt”

 1. Duften af gran er dejlig:) Og det ekstravagante hører da også julen til, synes jeg. Det ser smukt ud, Nana.
  Knus fra Helle

 2. Det har du gjort så utrolig smukt Nana, wow hvis drøm er det ikke siger jeg bare 🙂 Jeg elsker sløjfernes farve til det grønne og den fine trappe med det sorte gelænder 🙂 Må du og dine få en dejlig jul

  1. Tak skal du have, Heike!
   Jeg har købt guirlanden samme sted som vi køber juletræ – ved en vejbod i Tappernøje. Jeg bestilte guirlanden, og den søde dame lavede den til mig 🙂
   Knus

 3. For et vakkert skue, helt nydelig. Jeg er enig, det er den ultimate julepynt og du har en trapp som også kler den. Jeg har aldri sett en i ekte gran før, kun i plast. Heldige deg, jeg kjenner duften helt hit. Måtte den holde seg fin lenge.

  Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Tak, Ingrid! Jeg er også selv ret tilfreds 🙂 Og så er jeg spændt på hvor længe den holder. Forhåbentlig en uge, så vi har glæde af den julen ud.
   Knus

  1. Ja, der er julestemning for alle pengene! Da jeg kom ud af soveværelset i morges, blev jeg mødt af en intens granduft som har spredt sig på hele 1. salen 🙂

 4. Hold da op hvor ser det fantastisk ud. Det passer lige til trappen og din stil. Det er iøvrigt nemt selv at lave sådan en guirlande. Jeg har ofte gjort det af resterne når jeg har lavet kranse. Du skal bare sno vinseltråd rundt og rundt og efterhånden binde nye grene fast. Det er sikkert lidt billigere end at købe den hvis du også gerne vil have en næste år. Man kan også lave dem af lidt mere holdbare typer af pyntegrønt så holder de lidt bedre. Desværre har jeg ikke så skøn en trappe at hænge mine på og i år brugte jeg istedet resterne til en kæmpe krans som jeg har stående udenfor.

  1. En kæmpe krans lyder nu heller ikke dårligt!
   Jeg har desværre ikke rigtigt kræfter til selv at binde sådan en guirlande. Eller: Jeg har så få kræfter at jeg er nødt til at økonomisere med dem, så den slags luksus bliver valgt fra til fordel for hundeluftning, gaveindpakning og andre nødvendigheder 🙂 Heldigvis har jeg et sted i nærheden hvor jeg kan købe guirlande, kranse og juletræ til en meget rimelig pris 🙂

 5. Wow hvor er det utroligt smukt og storslået. Er lidt misundelig på den gode måde. Har altid selv drømt om en granguirlande op ad trappegelænderet. Men det er ikke muligt her desværre
  Så må jeg nyde synet af din, og tænke mig til den fantastiske duft.
  Rigtig god dag

  Knus, Lone

  1. Du er i hvert fald velkommen til at nyde min guirlande 🙂 Jeg har – som skrevet – selv drømt om sådan en i mange år, så nu skulle det være. Måske får du også en dag en trappe du kan pynte 🙂
   Tak, Lone, og dejlig dag til dig!
   Knus

 6. Hvis der er nogen, der tror, at trapper kun er til for, at man kan komme fra én etage til en anden, så har du nu bevist, at de tager fuldstændigt fejl 🙂 Den trappe og det gelænder er skabt til en granguirlande. Det ser så smukt ud, og jeg kan lige forestille mig den skønne duft.
  Kh, Karen

 7. Hvor ser det smukt ud, Nana! Min leverandør er desværre lukket, og jeg tør ikke tænke på, hvad 12 meter koster i en blomsterbutik inde i byen. Da min mor havde brug for hele gelænderet og skulle gå tæt på det, fik jeg boret huller i de tre rundinger, så guirlanden kan hæftes på ydersiden hele vejen op. Men det er meget flot – og nemmere – når den kan bugte sig på begge sider og ikke skal holdes oppe med båndene. I juleugen brænder jeg altid nogle friske enegrene i kaminen; det giver også en dejlig duft i hele huset.

  Rigtig glædelig jul og godt nyt år!

  1. 12 meter er da også noget af en guirlande! Så skal man have en god leverandør 🙂
   Ja ene i kaminen dufter også af jul, så det er en god idé!

   Mange tak, Elsebeth og i lige måde til dig og dine!

   1. Men skulle alle mine tre amerikanske børnebørn komme til jul engang, så springer jeg og blæser på regningen! Jeg ansøgte hver gang politimesteren om tilladelse til at flage med Dannebrog OG Stars and Stribes, når min datter ankom med mit ældste barnebarn. Han har været her mange gange og løb altid hele huset igennem og rapporterede, “Mormor, alt ser ud, som der plejer, og huset lugter, som det plejer!!!” Børnebørn er livets dessert …

 8. Hold da op Nana. Den er bare smuk og hvor den bare lige passer ind hos dig/jer. En gang imellem må man altså også godt være til den ekstravagante side. 🙂 Så smuk.
  Glædelig deceemberdag til dig
  Knus Birgitte

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.