Godt nytår 2019

godt nytår 2019

I aften er det nytårsaften. For et år siden fejrede Søren og jeg nytår på Vadekærgård. Vi vidste ikke om det ville lykkes for os at sælge gården, og vi anede ikke hvor vi skulle flytte hen hvis den blev solgt. I aften skal vi være her på Ravnegård. Ligesom sidste år bliver vi bare os og dyrene.

Ikke alene solgte vi i starten af 2018 gården i Åside, vi købte også vores drømmehjem i Havreholm. Og ikke alene købte vi drømmehjemmet, vi er også, siden vi overtog gården i maj, nået vældig langt med at bringe hovedhuset derhen hvor vi gerne vil have det. Alt det bragte 2018 med sig, og det er jeg simpelt hen så taknemmelig for.

godt nytår 2019

I aften vil vi takke for det gode vi fik i 2018 og hilse 2019 velkommen. Jeg vil bestræbe mig på at efterleve mit nytårsforsæt. Og så håber jeg at vi får tid og overskud til at komme i haven. Jeg ønsker mig en køkkenhave, et georginebed, staudebede, frugttræer – og en sø. Det vil jeg alt sammen fortælle mere om.

I morgen er det januar. Jeg kan godt lide januar. Den kommer med lys og ny begyndelse og er så absolut min yndlingsvintermåned.

cava

Billederne er fra en skøn augustaften. Jeg har valgt dem fordi de er fulde af glæde, vin med bobler og håb om mere af den slags. De passer godt til et nytårsindlæg, synes jeg.

Tak for at du kikker indenfor på min blog. Det betyder simpelt hen så meget for mig.

Godt nytår!


53 meninger om “Godt nytår 2019”

 1. Godt nytår til dig og dine.
  Elsker at følge med på.din blog. Glæder.mig til at følge dig i 2019.
  Med venlig hilsen
  Lisette

  1. Tusind tak, Lisette! Jeg bliver så glad når du fortæller at du kan lide at være herinde på bloggen! God aften – og godt år – til dig!
   Venlige hilsner fra Nana

 2. Hej Nana.
  Også godt nytår til dig. Jeg glæder mig til at se med, når dine ønsker for haven bliver til virkelighed. Det lyder så spændende. Og der er sket rigtig meget indendørs med fine detaljer og så er alt så dejligt lyst. Og ikke mindst så har I slået jer ned i et område, som tydeligvis betyder meget for jer.
  Kh Lis

 3. Godt nytår. Jeg synes det er så spændende at følge med på din blog. Det er spændende at se hvor flot jeres nye hjem på Ravnegård bliver. Jeg er ikke helt enig med dig om januar måned. Jeg synes den er lang og mørk ovenpå en måned, hvor vi har lyspyntet og der er sket så meget i anledning af julen.
  Jeg vil glæde mig til at følge dig videre indenfor og se hvordan du får alle planer for haven til virkelighed
  Hilsen Lisbet Snedled

  1. Tak, Lisbeth! Jeg er så glad for at du vil følge min blog! Jeg ved der er mange der har det som du og ikke bryder sig ret meget om januar. Jeg kan allerbedst lide maj og juni, men januar kan altså også noget, synes jeg 🙂 Tak for dine besøg og kommentarer igennem 2019!
   Mange hilsner fra Nana

  1. Tak, Pia! Ja, ideen med søen er kommet fordi vores grund er ret sumpet, og så tænker jeg at det er nemmere at arbejde med naturen, end imod den 🙂

 4. Rigtig godt Nytår..
  Der er sket rigtig meget på Jeres nye gård.
  Samtidig er det så smukt og ordentligt udført.
  Det hele emmer af ro og balance…der er virkelig harmoni i valgene.
  Jeg kan også godt lide januar..den er dejlig lang, ovenpå en ultra kort december, med alt for uro over.
  Det hele skal jo reelt også være færdigt på 24 dag (= 3 1/2 uge).
  Påskeliljerne er allerede 3 cm over jorden.Dagen tiltaget ca. 5 min.
  Dejligt at kunne kikke ud på naturen..og nyde livets gang derude..
  Velkommen nyt år…og god aften til dig og dine…

  1. Tak, Jytte! Jeg er glad for at du synes vi har ramt noget roligt, afbalanceret i vores indretning 🙂 Jeg kan godt lide din betragtning om december. Sådan har jeg aldrig tænkt på den før, men du har da ret i at december kommer til at virke så kort fordi det hele skal nås inden den 24. God aften til dig! Og tak for alle dine søde kommentarer, både her og på Facebook!
   Kh Nana

 5. Kære Nana! Rigtig godt nytår til dig og dine! Tak for dine mange inspirerende indlæg, dine søde kommentarer hos mig og den omsorg, du viser <3 Jeg glæder mig til fortsat at følge med her hos dig. Kram

  1. Tak, kære Frede! Og i lige måde! Det har været så fint at følge alle dine mange decemberindlæg hvor du er kommet omkring en masse vigtigt.
   God aften til jer!
   Knus fra Nana

 6. Rigtig godt nytår søde Nana. Og hvor er det dejligt med alt det du ønsker dig. Det er det der gør livet skønt. At drømme og få ønskerne opfyldt

  Mange knus
  Lone

  1. Tusind tak, kære Lone! Det er dejligt at ønske sig noget af det nye år, og i det hele taget at have mod på livet. Sådan har jeg ikke altid haft det, men jeg sætter stor pris på at det føles sådan lige nu. Jeg ønsker for dig at dine nytårsønsker går i opfyldelse!
   Knus fra Nana

 7. Havreholm er også efter min mening er et af de smukkeste steder i Nordsjælland. Tæt på både havet, skoven – samt udsigten over markerne. Til lykke til jer med det hele – og Godt nytår til jer i Havreholm.

  1. Tak, Annette!
   Her er så pænt. Og så er her stille. Det sætter vi meget stor pris på efter nogle år i Sydsjælland hvor vi på skift kunne høre landevejen og motorvejen. Der er altså også både smukt og stille oppe i jeres skønne del af Hornbæk 🙂

 8. Det ble et år med store endringer for deg, men det ser ut som du er godt i gang på Ravnegård! Jeg er sikker på at du vil få laget deg din hage som du drømmer om 🙂
  Jeg ønsker deg et riktig godt nytt år!

  Klem fra Marit

 9. Kære Nana.
  Utrolig så meget man kan nå på et år og jeres hjem er blevet så dejligt, så med den energi og flid skal haven nok komme efter det, når vejret bliver til det, jeg glæder mig til at følge med. Rigtig godt nytår til dig og dine fra Jette.

  1. Kære Jette.
   Tak for din søde kommentar! Ja, jeg forstår faktisk heller ikke at vi sidder her nu, men dejligt er det 🙂 Jeg er glad for at du vil følge med her på bloggen, og jeg ønsker dig en god nytårsaften!
   Kh Nana

 10. Rigtig godt nytår til dig Nana jeg holder også meget af nytår, syntes nu kommer lyset og sommerne venter er dejlig. December er jo ikke min månede men januar er ren og frisk dejligt. Holder af at læse om hvor fint det bliver hos jer.

  1. Ja, det er så godt at vide at hver eneste dag er lidt længere, end den forrige! Jeg er glad for at du vil læse med her hos mig – og jeg takker for alle dine søde kommentarer, Jette!
   Kh Nana

  1. Tak, søde Karen! Den slags tåler sagtens gentagelse 🙂 I 2019 bliver det en topprioritet at mødes med jer 🙂 God aften til jer og den lille Fie!
   Knus fra Nana

 11. Godt nytår også til dig, Nana. Hvor er der sket meget hos jer siden maj. Det må være utrolig spændende at have mulighed for at forme alt selv både ude og inde. Tænk at få sin egen sø.
  Kærlig hilsen Gitte

  1. Tak skal du have, Gitte!
   Ja, nu må vi se hvad det bliver til med den sø 🙂 Jeg forestiller mig en sø med iris og dunhammere langs kanten og en lille bro ud i vandet hvor man kan have en bænk … og et lille andehus midt i søen …
   God aften til jer!
   Kærlig hilsen Nana

 12. Kære Nana

  Det er ikke så meget jeg har nået at følge med på din blog her i december. For det er min absolutte ynglingsmåned og jeg hygger med div. julegøremål. Så jeg har en del læsning at indhente i januar, men det er nu også hyggeligt. Glæder mig til atse hvad i mere finder på i 2019 og om nytårsforsættene holder. Jeg har ikke længere nogle, for jeg holder dem alligevel aldrig. Så jeg tager tingene som de kommer. Rigtig dejligt nytår til jer, håber i får en hyggelig aften.

  Kærlig hilsen Susanne Josephine

  1. Kære Susanne Josephine.
   Godt at høre at du har hygget dig igennem december!
   He-he, nej det med nytårsforsætter indebærer en vis fare for at man ikke efterlever dem 🙂
   Dejlig aften til dig!
   Kærlig hilsen Nana

  1. Tak, søde Mia! Det er altså vigtigt at føle sig hjemme der hvor man bor. Det har været lidt svært for os at finde hjem, men nu er vi her 🙂 Jeg tror I er super dygtige til at føle jer hjemme nærmest hvor-som-helst – bare Gussi er med 🙂 – Er det mon rigtigt?

 13. Godt nytår til dig, Nana – jeg ønsker dig glæde og lykke og dine ønsker opfyldt med haven i 2019. Tak for de dejlige indlæg og de fine tanker du deler med os her på din blog, uanset editor.

 14. Rigtig godt nytår til dig og alle dine kære Nana. Det er fantastisk alt det der er sket af gode ting for jer i 2018-jeg er sikker på det fortsætter her i 2019. Og mulighed for egen sø, elsker at i vælger, at arbejde sammen med de vilkår der er på matriklen.
  Dine nytårsfortsætter dem øver jeg mig også konstant i;-) vi får ret ofte uventet besøg, og det er til stadighed en øvelse, for gæsterne kommer aldrig når det hele står kniv skarpt, det kan undre mig;-))))
  Knus
  Anette

  1. Tak, Anette!
   Ja, mit nytårsforsæt er også en tilbagevendende øvelse hos mig 🙂 Fordelen ved uventede gæster er at så drøner man ikke rundt og ordner og arrangerer, og så bliver det jo faktisk hyggeligt alligevel 🙂
   Jeg håber I har en dejlig, solrig 1. januar!
   Knus fra Nana

 15. Jeg vil også ønske dig et godt nyt år. Det lyser ud af dine indlæg, at du er blevet plantet det rigtige sted. Det gælder for os mennesker, som det også gælder for planterne, at der er nogle betingelser, der skal være opfyldt, før vi kan trives.
  Nu glæder jeg mig til at følge dit haveår og se, hvad der kommer til at spire og gro hos dig.

  Hilsen Elna

  1. Tak skal du have, Elna. Hvor er det en sød – og god – sammeligning du foretager af mennesker og planter.
   Ja, nu glæder vi os til haveåret, ikke?! Jeg håber at du får et godt ét af slagsen!
   Mange hilsner fra Nana

 16. Kære Nana
  Forsinket nytårshilsen med ønsket om at I kom godt ind i 2019. Jeg glæder mig til at følge dine planer og resultater indenfor og udenfor på jeres dejlige Ravnegård.
  Kh Lisbeth

 17. Godt nytår til jer.Er så spændt på at se, hvordan I får jeres have indrettet, nu er I jo nået langt i huset og jeg synes det er så flot en stil. Vi er nu alene hjemme igen og det er altså dejligt, selvom det er skønt at have besøg af børn og børnebørn. Jeg er også glad for januar der er så mange ting, jeg plejer at rydde op i og så går der mange timer med at læse og kigge på det. Kh. Ulla

  1. Tak skal du have, Ulla! Jeg kan godt forstå at du både nød at have besøg af alle de mange børn og børnebørn og at der er lidt mere stille nu 🙂
   Ja, januar er sådan en god måned til oprydning. Sådan har jeg det også.
   God januar til dig!
   Kh Nana

 18. Kære Nanna
  2018 var et år med mange omvæltninger for jer – men heldigvis flest af de gode. Det er en fornøjelse at følge med i jeres liv på Ravnegården – når tiden ellers tillader mig det.
  Her holdt vi nytår bare os to og de fire katte. De to gamle tog det heldigvis roligt, da det bragede løs udenfor – og det smittede af på de to små…det var kun Scipio, der forsvandt ind under et bord, da det gik heftigst for sig.

  Godt nytår 🙂

  1. Kære Esther.
   Tak!
   Nytårsaften må man være sammen med sine dyr. Det er vi også altid. Vores kat, Rosa, er ret cool med fyrværkeri. Her er det kun collien, Olga der ikke kan lide det. Dejligt at det er gået så fint for jer at fordoble kattebestanden 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.