Godt begyndt

godt begyndt

Det nye år er startet godt for os. Vi har klaret en overlevelsestur langs Kattegat, og vi har besøgt en have og dens mennesker. Sidstnævnte gav os fornyet mod på at renovere de ydre rammer omkring Ravnegård.

Og i går var vi på planteskole for så småt at tage hul på alt det nye, der skal ske omkring gården. Vi købte to store havekrukker. De største krukker, jeg nogensinde har haft. Jeg har ingen billeder af dem, for de står i en mørk stald og venter på forår. Men det er bare sådan nogle enkle nogle i terracotta.

godt begyndt

På planteskolen var alt med 50% rabat. Jeg er ellers virkeligt dårlig til at gå på udsalg og til at købe på tilbud, men i går fik vi to store krukker for pengene i steder for én, og det er da ret fantastisk. Jeg er glad for mine nye krukker. Nok allermest, fordi de markerer vores nyvundne mod på at skabe nogle fine omgivelser omkring gården.

Jeg er også glad for de 10 primula, vi købte ved samme lejlighed. Hvis der er noget, der symboliserer glæden over et nyt års begyndelse, så er det, synes jeg, de farvefine primula. Jeg er vild med dem, og en januar uden primula, ville ikke være en rigtig januar for mig.

primula

Januar 2020 er godt begyndt. Jeg er glad og taknemmelig. Og jeg glæder mig alvorligt til, at havesæsonen starter.

godt begyndt

27 meninger om “Godt begyndt”

 1. Sikke et dejligt lyst indlæg!
  Vi har knoklet i dag og fået et nyt element i haven. Det har været lææænge undervejs, og jeg er så glad! Næste indlæg hos mig kommer til at handle om det – skal lige bruge noget mere dagslys til billeder.

  1. Jeg kikker meget snart inden for på din blog, Lisbeth! Jeg glæder mig til at se billeder fra 2010. Det plejer at være opmuntrende at se, hvor hurtigt tingene vokser til 🙂
   Kh Nana

 2. Underbara primulor! Så mycket vår, jag måste se om de finns här också redan nu.
  Läste ditt förra inlägg om din trädgård som är blöt. Jätteintressant läsning. Jag känner igen mig litegrann, här är det torrt och skuggigt vilket medför att man får välja växter med omsorg. Inte ultimat för rosor;).
  Fin kväll till dig
  Kram Maria

  1. Ja, så kan jeg høre, at vi har samme problem med haven – bare omvendt 🙂 Vi har tænkt længe – og en overgang været ret opgivende, men efter, at vi er blevet enige om at tage udgangspunkt i den jord, der nu engang er, har vi fået meget mere mod på det 🙂
   I Danmark er hybenrosen regnet for invasiv, men jeg elsker dem. Jeg ved i øvrigt, at man kan få nogle typer, der ikke breder sig så meget. De må da elske at gro i jeres have 🙂 Men jeg er nu sikker på, at du nok under alle omstændigheder skal få noget super fint ud af haven!
   Knus fra Nana

 3. Så dejligt det nye år er startet så godt hos jer. Det var da et super kup, med de store krukker, og jeg er helt forelsket i primulaerne i de friske farver. Jeg er også så småt begyndt at tænke over, hvad der skal ske i haven i år, og får lidt sommerfugle i maven af glæde.
  Det var et skønt og lyst indlæg kære Nanna 🙂

  Smuk dag til dig
  Knus, Lone

  1. Åh, ja, man kan virkelig glæde sig til sådan en ny havesæson 🙂 Jeg glæder mig også til at se, hvad der kommer til at ske hos jer 🙂
   Knus fra Nana

 4. Det skal nok blive godt med jeres store grund – og primulaerne er bare yndige. Om ganske kort tid er der også hornvioler lige til at fylde i krukkerne derude, og så er vi i gang.

  Kh, Karen

 5. Kære Nana.
  Jeg har netop i dag fået øje på en hvid primula i haven, desuden var der erantis, violer og grøn start på en krokus (alt i ental). Utrolig at det kan sætte så meget glæde i gang. Hyacinterne nær huset er også højt oppe, så for min skyld behøver der ikke komme vinter, men jeg bliver nok ikke spurgt.
  Mange hilsener, Jette.

  1. Ih, det er tidligt i år! Jeg har det som du: Foråret kan bare komme an for min skyld. Det er en skam, vi ikke bliver spurgt 🙂
   Havehilsner fra Nana

 6. Hvor bliver det spændende at se når I går i gang med at plante i krukkerne og hvad I ellers finder på:-) Primula er så skønne, men holder så kort inden døre – heldigvis kan de plantes ud i haven og komme igen og igen.
  Det er så dejligt med optimismen når en ny sæson står for døren:-)

  1. Kære Nana

   Jeg kan godt forstå, at du er glad for dine krukker. Jeg havde egentlig bestemt, at jeg ikke skulle have krukker på gården, netop fordi de skal vandes. Men jeg kan simpelthen ikke undvære krukker, så der er blevet købt en del de sidste par år .

   Det er så skønt med er nyt haveår og nye haveplaner. Det største projekt hos os i år bliver nok opsætningen af det nye drivhus, som jeg købte som Black Friday-tilbud. Og i fredags fik vi endelig købt et træ til vores gårdsplads.

   Jeg glæder mig til at følge med i dine haveprojekter i 2020.

   Mange hilsener
   Anette

   1. Kære Anette.
    Ja, krukker er besværlige, men jeg faldt altså også for fristelsen 🙂
    Drivhuse er bare noget af det bedste. Vi har et lillebitte et, og jeg ønsker mig et større. Det bliver dog ikke foreløbig … Så vil jeg til gengæld glæde mig til – forhåbentlig – at se billeder af jeres 🙂
    Hvilken slags træ har I købt til gårdspladsen?
    Mange havehilsner fra Nana

  2. Endelig synes jeg, at vi har en nogenlunde samlet idé om, hvordan vi skal gribe det hele an. Vi er ikke så tjekkede, som I er, men jeg håber, at vi kan komme lidt i gang i den kommende sæson. Det vil give yderligere blod på tanden, tror jeg. I dag har vi sendt ansøgning afsted til kommunen om at få lov til at lave et vandhul. Det vil være ret fantastisk, hvis vi kan grave det ud til sommer 🙂

 7. Hej Nana.
  Hvor er de primula yndige, ligner næsten små roser. Det bliver spændende hvad I finder på med de ydre rammer.
  Kh Lis

 8. Det lyder meget smukt med dine nye krukker – og sikke en god idé at købe primulaer til at lyse op her i den mørke tid. Det vil jeg også gøre 🙂 Alt hvad der minder om forår er mere end velkomment!

 9. Primulaer er SÅ skønne. Min lokale Brugs har dem også stående udenfor pt og man kan kun blive i godt humør af at gå forbi sådanne farveklatter 🙂

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.