Gode ting på en træt mandag

Når man ikke sover så godt (og det gør jeg ikke), og når det de seneste 17 dage i træk har blæst mindst 12 meter i sekundet (og det må vist være ret tæt på at være virkeligheden her på matriklen), kan man godt føle sig træt. Udover at være irriterende i al almindelighed har vinden den meget trælse egenskab at den tørrer vores i forvejen tørre have helt ud. I dag opgav jeg at vande mine små lathyrus- og solsikkespirer for tooghalvtredsindstyvende gang, og jeg måtte også opgive at vande den nyplantede bøgehæk, de mange små rododendron og hortensia samt køkkenhaven. Jeg orkede simpelt hen ikke at vande mere. Og jeg orkede ikke at være ude i blæsten som gør mig svimmel og utilpas.

dahlia

Når man er så træt, er det en vældig god ting at søde mennesker tager over og vander. Det er også det værd at huske på at der er masser af andre gode ting omkring mig. I haven er de første georginer sprunget ud.

georgineknop

De største solsikker har faktisk nået en fornuftig størrelse.

solsikkespirer

På bordet her ved sofaen hvor jeg sidder, står en buket hvid kamille, og i min tekop er nyindkøbt te fra Perchs bragt af postbuddet i morges.

gode ting

Og nu jeg tænker efter, kunne jeg nævne mange andre gode ting. Men dem vil jeg gemme til en anden dag, for dem har jeg ikke billeder af, og nu er det ved at være sengetid. Måske kan jeg sove i nat. Og måske har vinden lagt sig i morgen. Hvis du læser med her til aften, vil jeg ønske dig en god nat – og ellers en god dag!

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

18 meninger om “Gode ting på en træt mandag”

 1. Vi er vist mange der er træt af alt den blæst. Jeg bliver også utrolig træt og så får jeg sådan en indre uro i kroppen og bliver i dårligt humør. Nu vil vi bare have noget vand til vores tørre haver og så må det gerne blive sommer. God dag til dig.

 2. Jeg deler dine oplevelser med den blæst !!!
  Jeg vander ikke, så må det gå som det går..Men jeg forstår godt , at I må vande- I har lagt så megen energi og penge i at anlægge jeres fantastiske have. Blæsten gør mig rundtosset og irritabel..Men heldigvis er det sommer, dvs at lyset er her:) Håber du har fået en god nats søvn- knus

 3. Vinden har desværre ikke lagt sig her endnu, men jeg håber, den har hos dig. Det er frygtelig træls med den blæst, og jeg er helt klar over, at du har det endnu værre med det. Heldigvis skinner solen i dag, det hjælper lidt, selvom det tørrer endnu mere.
  Håber I får stille og rolig regn de næste dage
  Kh Lisbeth

 4. Kære Nanna
  Håber du fik sovet lidt.
  Her er det fuldstændigt det samme, kulde og blæst. Det regner dog også meget, og skal gøre det længe endnu. Det bliver ikke meget sommer her i Hjørring
  Hvor er det dejligt med gode mennesker omkring sig, og når posten kommer med en lækker lille pakke er det da helt skønt.
  Håber det hele snart vender, og du får lidt mere natte ro

  Rigtig dejlig dag
  Knus Lone

  1. Tak, Lone, jeg har faktisk sovet i nat. Det er så skønt!
   Det er sjovt at vejret kan være så forskelligt i vores lillebitte land. Her har det stort set ikke regnet i 4-5 uger. For lidt og for meget …
   Jeg håber at I alligevel nyder sommeren. At du plukker flere af dine smukke buketter og den slags 🙂
   Dejlig dag til dig!
   Knus

 5. Ja, væk med den vind. Den er strid, den hærger alt, den ødelægger det gode humør – og den river kragereder ned i mit drivhus. Grumfff. Ifølge vejrudsigten får vi masser af vand de næste dage – det må blive vanding nok.
  Men derudover er det nu stadig dejligt, det er sommer. Vi tager på sommerferie i år – det plejer vi ikke, men huset er helt forkert uden Christie, så vi pjækker i et par uger og tager til Italien næste søndag. Håber, det bliver godt vejr herhjemme, så vi ikke vender hjem til en halvdød jungle… sommeren er en dårlig tid at rejse på…

  Kh, Karen

  1. Ja, der er da ingen grænser for den vinds hærgen!
   Sommerferie i Italien lyder nu ikke så tosset. De laver skøn mad, og man kan være nogenlunde sikker på godt vejr. I må have en rigtigt dejlig tur! (Men det får jeg nu nok lejlighed til at ønske jer tættere på afrejsen :-))
   Kh Nana

 6. Det har også blåst kraftig vind her hos oss på norskekysten i sør. Halvdelen av de fine morellene ligger nå på bakken under treet og det er et trist syn. Jeg synes det blåser og regner mer nå enn det gjorde før, kanskje er det klimaendringene. Ugreit for livet i hagen er det i alle fall. Håper du har hatt en bedre dag i dag.

  1. Ja, måske har klimaet virkelig forandret sig mærkbart. Sådan føles det i hvert fald. Men i dag har det faktisk været fint og stille her, og jeg sov sidste nat, så jeg har været glad i dag 🙂
   Jeg ønsker dig nogle vindfri feriedage!

 7. Ja, vi har ikke lyst til al den vind Nana 🙂
  Hvor er det godt du holder fokus på alt det gode. Det er en stor gave i sig selv at kunne!
  Og hvor jeg glæder mig til at se dine georginer når vi er lidt længere fremme. 🙂
  Ha´en dejlig uge
  Knus Birgitte

 8. Den blæst er noget så træls, den smadrer mange af de smukke roser. Her vander jeg også men til den store guldmedalje.
  Godt du kan glæde dig over alt det smukke der trodser blæsten.
  Det bliver godt når vi får noget vand fra himlen .
  Og så må blæsten gerne gå hjem og lægge sig.
  Knus

  1. Åh, hvor er den træls! Lige nu STORMER det her! Vi har bundet klatreroser op hele eftermiddagen for at prøve at sikre dem, men vinden river i dem! Og vi venter stadig på vand fra himlen …
   Men mine (dine :-)) georginer klarer skærene. De tåler både tørke og blæst. Det er helt rørende.
   Knus

 9. Synd for dig at du bliver utilpas af blæsten. Personligt kan jeg godt lide blæsevejr (heldigt når man bor i Thy) – efteråret er min yndlingsårstid. Men inden den kommer, vil jeg nyde at spise hjemmedyrkede kartofler og jordbær. Ærter, gulerødder,bønner, løg, squash og porrer følger senere.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først, når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.