Gode ting i januar

januar

Der er så meget godt i januar. Der er fx tulipaner i vaserne. Buketten herover fik vi af gode venner d. 1. januar, og sådan blev sæsonen for tulipanbuketter skudt i gang med manér.

Januar byder også på lange ture på stranden. Ture i sol, ture i regn, ture i sne, i blæst og i hagl. Havet er smukt i januar, og der er ekstra meget januarlys at hente langs kysten.

vinterstrand

Dagene bliver længere. Jeg kan mærke det allerede i begyndelsen af måneden, og det samme kan hønsene. Hver morgen ligger der er smukt, grønt araucanaæg i redekassen. (Og så taler vi ikke om Maren hvis chokoladebrune maranæg lader vente på sig).

araucanaæg

Januar bringer de første erantis:

erantis

I butikkerne kan man købe kirsebærgrene, …

kirsebærgrene

… og i haven eller i hegnet kan man hente forårsgrene som mirabeller, kvæde og forsythia. Her har vi en masse forsythia som jeg plukker af. Det er sådan en stor glæde at tage grene ind og følge hvordan knopperne vokser og blomsterne springer ud.

forsythiagrene

Jo, jeg er glad for januar.

14 meninger om “Gode ting i januar”

  1. Ja, jeg havde faktisk først sat buketten i en anden vase, men så kunne jeg bare se at jeg måtte have fat i den kande 🙂 Det var så dejligt at få besøg 1. januar. Vi gik lang tur ved stranden og drak masser af te og kaffe – og så fik vi den smukke buket 🙂

 1. Hej Nana. Skøn buket i en skøn vase. Det var da en utrolig optimistisk måde at se på januar på. Det smitter da helt!
  Kh Lis

  1. Hej Lis.
   Ja, jeg bliver så glad når jeg får sådan en buket! Og jeg synes altså virkelig at januar har mange kvaliteter. – Jeg er glad hvis jeg kan smitte dig lidt med den tanke 🙂
   Kh Nana

 2. Dine blomster er smukke og til at blive glad af køber selv hver uge frisk blomster . Og det lille æg er det i størrelse som de æg vi køber og bruger du dem, ja måske dumt spørglse mål men har ikke set så fin æg før.

 3. Hei Nana!
  Heldigvis har januar mye godt å by på. Vakre bilder.
  I dag skal jeg kjøpe primula og så kjempeverbena.
  Ha det godt! Anne

  1. Hej Anne.
   Dejligt at høre fra dig! Både primula og kæmpeverbena lyder som super gode ting! Jeg plejer ikke at så frø der skal forspire, men det vil jeg altså gøre i år, og jeg skal da lige undersøge om jeg ikke skal så verbena 🙂
   Kh Nana

 4. Sikke nogle dejlige billeder du har taget! Det gælder om at samle på alle de gode ting ved vintermånederne og at tyvstarte foråret med grene i vaser.
  Jeg er helt med den fine idé om om blogtræf, du skrev om hos mig.

  1. Ja, det gælder nemlig om at huske også at nyde alt det gode i løbet af vinteren, så man ikke bare går og v-e-n-t-e-r på forår 🙂
   Jamen, jeg har som sagt aldrig været til sådan et blogtræf, men lad os skrives ved og se om vi kan finde ud af et eller andet.

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.