God stemning

god stemning

Det er svært at definere hvad god stemning er. Man ved godt når den er der – og når den ikke er der. Man ved også lidt om hvad der skal til for at skabe den, men den er svær for alvor at definere, synes jeg.

Da jeg underviste, gjorde jeg meget ud af at gøre plads til en god stemning i klasseværelset. Det var noget med at sørge for en fin omgangstone. Det var noget med at lade humoren få plads, og med at give mulighed for at drikke te og kaffe i timerne og med at sætte en grangren på bordet i december. Det lykkedes ikke altid, men jeg har godt nok været i mange klasserum hvor undervisningen blev båret igennem af en virkelig god stemning. En stemning som kursisterne og jeg skabte i fællesskab.

hornbæk strand

I det daglige, herhjemme forsøger jeg også at skabe rammerne for den gode stemning. Det er igen lidt svært at sætte ord på, men det handler for mig blandt andet om pæne omgivelser, lys, te i koppen og dyr i sofaen.

På bloggen ønsker jeg også at formidle en stemning som giver min læser en god fornemmelse i maven. Jeg håber det lykkes de fleste dage.

hyben

Jeg læser selv gerne blogs som formidler god stemning. En blog som jeg altid bliver glad af at besøge, er svenske Marias Sabelhagens Olivlund. Jeg er vild med den skønne stemning Maria altid formidler. Hendes billeder er vidunderlige, og hun er fortæller ofte om hvordan hun og hende familie hygger sig. Der er en masse livsnydelse og livsglæde hos Maria.

strandhunde

Billederne er fra dagens strandtur. Strand, solskin og glade hunde lægger en god bund for stemningen, synes jeg.

14 meninger om “God stemning”

 1. Jeg er enig, det er ikke alltid enkelt å definere god stemning, eller hvorfor det ikke alltid lykkes. For å få god stemning må i alle fall jeg ha ro og harmoni med meg selv og mine omgivelser. Det er første bud. Og så er vi så forskjellige alle, om hva og hvordan vi definerer stemningen.

 2. Du har alltid en fin och mysig stämning här inne. Jag gillar att du skriver både om vardagen, mer personligt och allmänt i en härlig mix.
  Tack söta du, jag blir så glad <3. Tänk att du uppmärksammar min lilla blogg :).
  Kram Maria

  1. Selv tak, Maria, jeg nævner din blog med glæde! Jeg kan ikke se hvor mange besøgende du har fået via mig, men jeg håber at det er blevet til nogle stykker, og jeg er sikker på at de vender tilbage når først de har besøgt din blog 🙂
   Knus fra Nana

  1. Ja, det er vist rigtigt at de “bløde værdier” kan være svære at sætte præcise ord på. Der er i højere grad tale om en følelse.
   Tak, Charlotte og god onsdag til dig! – Jeg håber solen også skinner hos jer 🙂
   Knus

 3. God stemning er der masser af hos dig Nana. Dine billeder er så smukke og lyse, og når jeres kæledyr er med, så er stemningen helt i top. Men jeg er jo også meget dyreglad 😉

  Rigtig god dag
  Knus, Lone

  1. He-he, ja, jeg synes også at dyr giver god stemning, men det er der nok nogle der ikke er enige i 🙂
   Tak, Lone – og god aften til jer!
   Knus fra Nana

 4. Underfundig overvejelse. Man er ikke i tvivl, når stemningen er god, men hvad det lige er, sådan helt præcist…. Der er fx altid god stemning på din blog, så du må vide det 🙂
  Kh Lisbeth

  1. Tak, søde Lisbeth! Jeg tror at vi ofte er flere om at skabe den gode stemning. – Også herinde på bloggen hvor stemningen i høj grad bæres af de mange søde, venlige og varme kommentarer 🙂
   Kh Nana

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.