Glasset

glasset

Jeg har besøgt en veninde i dag. Hun er et af de mest positive, optimistiske mennesker jeg kender. Vi kom til at tale om den klassiske metafor med glasset som man kan se som halvfuldt eller halvtomt. Hun er så god til at se det halvfulde glas. Det er jeg ikke. Jeg forsøger, og jeg tror nok at det lykkes engang imellem, men jeg skal arbejde med mig selv for at se det.

Jeg har lige haft et par dage hvor glasset har virket lidt tomt i det, men min venindes optimistiske sind har smittet af, og nu kan jeg tydeligt se alt det fine igen.

påskeliljer

Jeg sidder i min sofa og skriver dette indlæg. Ved siden af mig er sofabordet. Det lå lige for at tage billeder af det glas der står på bordet. Så det gjorde jeg. Og glasset er faktisk trekvartfuldt. Det er nok værd at bemærke.

21 meninger om “Glasset”

 1. Min mors glas var altid halvtomt, mit er halvfuldt, jeg ligner hende meget, men ignorerer sortsynet, det har min bror til gengæld arvet. Så jeg forsøger af al magt at være optimist, men selvfølgelig kan det glippe en gang i mellem.
  Kh Lisbeth

  1. Man skal vel heller ikke altid være optimist, tænker jeg. Men jeg har det som du og forsøger virkelig at være det. Og det hele bliver altså lidt bedre når man kan se det der er i glasset.
   Kh Nana

 2. Min mors glas var altid næsten fuld og heldig vis har jeg det også sådan. Tænker sommetider på om det er noget jeg har arvet fra hende at se det gode mest.
  Har bestemt haft brug for det i mit liv der ikke har været unden mange bum på vejen men tror også det er en gave ikke at tage tingene for tungt og tror på at det bliver bedre igen.
  Ja og har lært det ikke er penge og ting der gør os lykkelig
  Blev måske et lidt lang indlæg men fik mig til at tænke på mange ting.

  1. Ja, jeg tror også at sådan en grundoptimisme må være en gave. I der har fået den, er heldige – og så er I gerne søde til at dele ud af den. Bump på vejen er der vist til også alle sammen, men som du skriver, kommer man jo forbi bumpene, og det er værd at huske.
   Tak for din kommentar, Jonna – og god onsdag til dig!

 3. Det er bestemt en god ting at kunne se positivt på tilværelsen. Det med at være tilfreds med sit liv betyder rigtig meget. Der vil altid komme perioder, hvor det er svært at se glasset som halvfuldt men det er en god ting at stræbe efter for at gøre livet lettere for sig selv.
  Og hvis man er opmærksom på det, er det jo et stort skridt på vejen 🙂
  Jeg tænker selv meget over det med at være tilfreds, da det nogen gange kan være en hurdle med sygdom. Og jeg må sige at jeg er blevet rigtig glad og tilfreds med mit liv og det meste af tiden ser mit liv med de positive briller på.
  Og hvis vi nu tager de VIRKELIGT POSITIVE briller på, mon ikke foråret så snart kommer for at blive 😀

  God dag til dig Nana
  Knus Vibeke

  1. Ja, du har ret i at alene opmærksomheden på glasset er meget værd. For selvfølgelig kan man ikke bare gå rundt og være glad og tilfreds hele tiden, men man kan huske at være det hver gang chancen er der 🙂
   Og, jo, foråret må være LIGE PÅ TRAPPERNE!
   Tak, søde Vibeke og i lige måde til dig!
   Knus fra Nana

 4. Det er rigtig godt, at du viser glasset – sådan helt fysisk.
  Man bestemmer ikke selv, HVAD man vil møde i livet, men man bestemmer selv, HVORDAN man vil møde det. Med andre ord: Det kan godt være, at man bliver præsenteret for et glas med 50% væske i, men man bestemmer selv, om man vil tænke, at er fyldt eller tømt. Jeg synes selv, jeg har lært mig at skifte fra negativt til positivt, og i dag skal der meget til at dukke mig.

  1. Det var faktisk glasset der stod der på bordet der gav mig ideen til at skrive indlægget 🙂
   Ja, vi bestemmer – i hvert fald i en eller anden grad – selv hvordan vi vil reagere på det vi møder. I det daglige synes jeg at jeg er blevet bedre til at se det halvt fyldte glas. Men når noget pludselig gør rigtigt ondt, synes jeg næsten det er blevet sværere med alderen. Jeg tror det er fordi der bliver rippet op i så meget gammelt. Men omvendt ved jeg jo godt at det hele bliver bedre igen. Det fortæller erfaringen også, heldigvis.
   Din kommentar var af en eller anden grund røget i mit spamfilter. Det forstår jeg slet ikke! Nu har jeg afspammet den 🙂
   Kh Nana

 5. Jeg øver mig også dagligt i at se det positive. Man er ikke altid selv herre over livets overraskelser, men man er i den grad selv herre over hvordan man takler de forskellige udfordringer
  Jeg tror at når man har sygdom tæt inde på livet, så bliver man bedre til at se de små glæder der ofte dukker op. Og fokuserer på det man kan, og ikke på man ikke kan. Det hjælper ihvertfald mig.
  Ønsker dig en smuk dag med godt fyldt vandglas 😉

  Knus
  Lone

  1. Ja, det er vist en livslang øvelse for mange af os. Men, som Vibeke skriver, er man allerede godt på vej når man er opmærksom på hvilket blik man lægger på verden.
   Tak, Lone og jeg ønsker dig det samme!
   Knus fra Nana

 6. Kan man låne hende din veninde en gang i mellem 🙂 Tak for et godt indlæg og en dejlig blog. Jeg står også og skal flytte efter 20 år i samme dejlige hus, det kan godt gøre det lidt svært at bedømme vandspejlets højde i glasset for tiden…. Lykke til med jeres forestående skift.

  1. Tak for din søde kommentar!
   Det må altså også være i orden lige at have et øjeblik hvor man ikke kan se vandet i glasset, man skal bare ikke sidde fast i den synsvinkel 🙂 Jeg håber at din flytning bliver god! Jeg synes altid der er noget opløftende ved at flytte. Det er noget med at man får muligheden for en ny start.

 7. Dejligt indlæg, som jeg vil tænke tilbage på.
  Man kan jo godt indimellem næsten overmandes af livets gang, men når man så læser med hos dig og du skriver om glasset, så er det ingen sag at fokusere på det gode igen.
  Tak 🙂

  1. Hvor er du sød, Ulla! Jeg synes ret ofte jeg overmandes af livets gang – hvor er det godt udtrykt – men jeg arbejder på det med glasset 🙂
   Det er mig der takker!

 8. Hej Nana,
  Jeg har læst med på din hyggelige blog i et stykke tid nu, men dette er min første kommentar :). Jeg nyder dine fine og menneskelige fortællinger om stort og småt.
  Glæd du dig over at du indimellem ser glasset som halvtomt, så er der jo bare endnu mere plads til at fylde nogle af livets spændende cocktails i.

  1. Hej Helle.
   Tak for dine søde ord om min blog, og tak for at du læser med!
   Ja, den betragtning kan du da have ret i 🙂 Den vil jeg huske.
   Dejligt at høre fra dig!

Jeg bliver glad for en hilsen! Din første kommentar vises først når jeg har godkendt den. Det er for at undgå spam.